reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

Oświadczam wszem i wobec że Misiek przekroczył magiczną 7 :) Wczoraj na wadze ważony jak go Pan Bóg stworzył 7100 !!!!!

reklama
Marcelku, buziaki... :-* :-* :-*

Misio, no cóż, ja się nie dziwię. Lato idzie... plaża... zawody Strong Men... Pudzian nie startuje, jest szansa na miejsce na podium... chłopak się szykuje... ;D :laugh: ;) B R A W O !!!

Niedźwiedziu Ty nasz najmłodszy! Gratulujemy!!! Rosnie chłop jak dąb :)

A my byłyśmy wczoraj u pediatry i do szczepienia. Miałam całą listę pytań i problemów, począwszy od kupek ze sluzem (ciągle) a skończywszy na wrzaskach przy jedzeniu. I okazało się że nasza pani doktor rozchorowała się, była jakas inna która powiedizła ze nie będzie podejmować żadnych decyzji, musimy poczekać na naszą. Czyli kolejny tydzień taki sam - a ja juz mam dość. Dobrze że Tomek wraca...

Szczepiłyśmy się, podła matka zawaliła i posmarowała dziecku emlą tylko jedną nogę. Ale Irenka spisała się na medal, noga posmarowana nie bolała, a przy drugiej nózce tylko raz krzyknela, przy samym końcu zastrzyku. Dzielne dziecko.

I tylko z waga nieciekawie, jak w marcu weszłyśmy w 5 kg tak nie możemy z nich zejść. Irenka waży 5940g, mało je, słabo rosnie... Oj, obawiam się że jak tak dalej pójdzie, to po powrocie naszej pani doktor zaczniemy wsuwać zupki dla podtuczenia dziecka...

fiu, fiu Misio, gratulacje, kawal mezczyzny z Ciebe. My wybieramy sie w przyszlym tygodniu do lekarza, wydaje mi sie , ze Teo przekroczyl juz 8, ale moze to byc zludne, bo to na podstawie naszej wspolnej wagi tzn. razem wazymy 65kg ;D
Remeny a Ty sie nie przejmuj bo mnie sie wydaje ze jak na prawie czteromiesiecznego bobaska to 6 kg to wcale nie jest tak zle, a poza tym troche Irenke podtuczys i bedzie ok.

reklama
Remeny, nie panikuj, bo i ja się zacznę martwić. Nie sądzę, żeby Marysia ponad 6 kg wazyła (jeżeli w ogóle waży), ale nasza pediatra powiedziała, ze ona już będzie po prostu drobna i żadne dokarmianie tego nie zmieni. Także się nie martw wcale i nie tucz dziecka jeśli nie będzie uzasadnionej potrzeby.

Do góry