reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pęcherzyk ciążowy 8mm bez żółtkowego

U

Usunięty użytkownik 203733

Gość
Jestem w 5 tyg ciąży. Początek 5 tyg. Dziś na usg widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarach 8mm jednak nie widać żółtkowego. Na kolejną wizytę idę za tydzien. Czy możliwe że przy takim pecherzyki ciazow, żółtkowy się pojawi? Bardzo się stresuję.

reklama
Jestem w 5 tyg ciąży. Początek 5 tyg. Dziś na usg widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarach 8mm jednak nie widać żółtkowego. Na kolejną wizytę idę za tydzien. Czy możliwe że przy takim pecherzyki ciazow, żółtkowy się pojawi? Bardzo się stresuję.
Niby powinien już być, ale z doświadczenia wiem, że czasem może być niezauważalny. U mnie było widać żółtkowy w szpitalu, a dzień później lekarz go u siebie nie widział na sprzęcie. Poczekaj tydzień i sytuacja na pewno jakoś się rozjaśni.

A czy któraś z Was miała tak, że pęcherzyk ciążowy o takich wymiarach był jeszvze bez żółtkowego?

Nie pamiętam dokładnego wymiaru pęcherzyka w tym tygodniu ale 5 tydzień to jeszcze bardzo wcześniej. Napewno w tym tygodniu w obu ciążach miałam jeszcze pusty pęcherzyk

A generalnie 8 mm pęcherzyk to jest szansa na to żeby pęcherzyk żółtkowy jeszvze się pojawił i zarodek? Ost miesiączka była 13. 05

reklama
Nie pamiętam wymiarów, ale oficjalnie byłam w 6+4 tc. Był zarodek, była akcja serca, nie było pęcherzyka żółtkowego. Lekarka była sceptyczna, kazała się liczyć ze wszystkim.

Mój mały "pęcherzyk żółtkowy" ma obecnie prawie 11 miesięcy i raczkuje po domu zawzięcie mrucząc pod nosem "o nie nie nie!".

Skonsultuj się z innym lekarzem. Najlepiej z lepszym sprzętem.
Powodzenia!

Do góry