reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pecherzyk ciazowy 6mm pusty

a za 6 dni juz mial 1.3 cm?
tak, tak jak na zdjęciu 0.3->1,3cm w 6 dni (u każdej pewnie to będzie inaczej i też zwróć uwagę na różnice w sprzętach) teraz ciążę prowadzę tam gdzie pokazało 1,3 - żadnych nieprawidłowości i już z wizyty na wizytę wszystko się zgadzało, daj znać koniecznie po wizycie kolejnej 😍

reklama
Byłam w podobnej sytuacji dwa tyg temu według miesiączki jest to 8 tydz według zapłodnienia 5 także mimo pasków owulacji zaszłam w ciaze dwa tyg później ;) poszłam do ginekologa według miesiączki 5 tydz(wg zapłodnienia 3 tydz) i było jak u ciebie- malutka kropeczka która została nazwana być może pustym jajem . wczoraj byłam po 2 tyg i jest piękny pęcherzyk z ciałkiem żółtym i pięknej otoczce https://www.babyboom.pl/forum/temat/ciaza-czy-to-za-wczesnie.116287/

I również byłam pewna wieku ciazy przecież robiłam testy Owulacyjne i wogole a wyszło zupełnie co innego

Załączniki

• A71A8AFC-F9A0-4EA7-B969-5AA7E7729384.jpeg
    A71A8AFC-F9A0-4EA7-B969-5AA7E7729384.jpeg
    137,5 KB · Wyświetleń: 110
Ostatnia edycja:
Czyli wg usg jestes teraz 5 tyg po zaplodnieniu i masz pecherzyk z otoczka i cialkiem zoltym tak? ❤️No to ja teoretycznie jestem teraz 3 i pol tyg po zaploddnieniu(5.5 od miesiączki) to moze Jeszce mam czas..

Hej kochane. Bylam wczoraj na usg i byl to 5t1d 36dc, nie ma szans ze owulacja byla pozniej niz 14dnia cyklu bo robilam trst owulacyjny i pozniej nie bylo juz przytulanek. Także wiek ciazy jest pewny. Pecherzyk mial tylko 6mm i byl bez cialka zoltego i zarodka. Czy jest jeszcze jakas szansa? Pecherzyk powinien byc juz duzo wiekszy... Czy ktos tez tak mial i dobrze sie skonczylo? Biore progesteron od wczoraj ale nastawiam sie na puste jajo. Dodam ze podczas poczatku cyklu bylam chora i jadlam antybiotyk... Wiwc moze moj organizm sam wyeliminowal slaba komorke..
W 5+1 pęcherzyk nie powinien być dużo większy - jest ok. Problemem byłby zbyt duży i pusty.

reklama
Ja kiedyś miałam podobną historię. Test ciążowy pozytywny poszłam wiec ok tydzień później na usg lekarz mówi pusty pęcherzyk proszę przyjść za tydzień, kolejny tydz badanie usg i słyszę, że pęcherzyk pusty proszę wziąć tabletkę żeby to zeszło bo później będą problemy…nie zgodziłam się. Kolejny tydzień miałam iść na badanie ale trafiłam z synkiem do szpitala z myślą, że chodzę z pustym pęcherzykiem. Po półtora tygodnia pobytu z dzieckiem zemdlałam powiedziałam, że najprawdopodobniej mam macicę do wyczyszczenia bo jest pusty pęcherzyk zawieźli mnie na ginekologię badanie usg a pani doktor mówi, że tu bije serduszko i wszystko jest ok tylko ciąża wcześniejsza niż pokazuje data miesiączki i urodziłam syna.

Do góry