reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS

reklama
Witam. Czy któraś z Was ma zespół policystycznych jajników? Jak to jest z ciążą ? Można zajść czy nie można
Ja zaszłam po 9 miesiącach starań. Zmieniłam diete (nie jakoś drastycznie), schudłam, zaczęłam biegać, ćwiczyć. Brałam metformine, duphaston i inofem. Nawet się nie spodziewałam, że tak szybko się uda. Teraz jestem w 31tc:-)

To moze mnie ktos pomoze :)
W polowie września wizyta u gina. Po usg stwierdzone pcos. Dostalam skierowanie na badania w 3-5dc. Wyniki potwierdziły pcos (na kolejnej wizycie juz bez usg). Dostalam metformine, letrox (zeby troche zbic tsh mimo ze nie wiele za wysokie wyszlo), biore je od tygodnia a od ponad miesiaca pije tez inofem. A tu w sobote na tescie wyszly II krechy. W przyszlym tyg mam wizyte u gina zeby sprawdzic co to sie podzialo....

Przy pcos cukry i insulina moga być ok. Ja mam pcos od 16lat stwierdzone, jajniki mocno powiększone, owłosienie nie tam gdzie powinno, wyniki z krwi "idealne" dla obrazu pcos... O pierwsze dziecko starałam się 4cykle z clo, o drugie wcale (złoty strzał), trzecie straciłam w 7tyg, czwarte właśnie kp i usypiam... Dodam że mąż nasienia też super nie miał... Jedyne co przez lata po diagnozie stosowalam to antykoncepcja hormonalna tabletki żeby nie pogorszyć stanu jajników

Nie pęcherzyk graffa jest jeden duży i z niego ovulacja ale oprócz niego na jajniku u osób z pcos są takie malusie pęcherzyki jak koraliki, które podrastają i niedojrzewają i tak sobie zostają często.
Nie zawsze jeden
U mnie zawsze pęcherzyków które nie dorastają jest mega dużo. Natomiast niektóre rosną do 7 czy więcej mm.

reklama
Nie zawsze jeden
U mnie zawsze pęcherzyków które nie dorastają jest mega dużo. Natomiast niektóre rosną do 7 czy więcej mm.
To prawda że nie zawsze jeden, ale przy PCOS rzadko mamy dwa dominujące pęcherzyki zazwyczaj jeden i kilka które właśnie podrastają do 7-10 mm i zatrzymują się a potem wchłaniają

Do góry