reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - stymulacja gonadotropinami

Ja w sobotę mam wizytę u gina i będę się pytać czy możemy przyjsc razem a mam za tydzień prenatalne w piątek. Tak bym chciała żeby chociaż na jednej wizycie był ze mną.
To chyba wszystko zależy od placówki i lekarza. Bo w invimedzie i pzu nie ma problemu żeby był ze mną jeżeli lekarz wyrazi zgodę. A w Gaji nie ma w ogóle takiej możliwości.. A szkoda, że dzisiaj nie mógł wejść bo tyle czasu co mogłam sobie pooglądać jak maleństwo fika [emoji7]
To było takie urocze jak lekarz się wkurzał na nie [emoji23] "no nie wkurzaj mnie mały, nie ruszaj się, no pokarz się młody" rośnie małe charakterne [emoji41]

reklama
Hej dziewczyny . 7 miesiąc z lametta dwa pecherzyki zastrzyk na pękniecie i znowu nadszedł okres … ten miesiąc postanowilam zrobic sobie przerwe i zrobic sobie detox organizmu .. a od stycznia sprobowac z zastrzykami podobno powodują wiekszą ilość pecherzykow ..: Czy ktoś miał z tym styczność i się udało ? Bo niewiem co może być przyczyną … owulacja jest …

Hej dziewczyny . 7 miesiąc z lametta dwa pecherzyki zastrzyk na pękniecie i znowu nadszedł okres … ten miesiąc postanowilam zrobic sobie przerwe i zrobic sobie detox organizmu .. a od stycznia sprobowac z zastrzykami podobno powodują wiekszą ilość pecherzykow ..: Czy ktoś miał z tym styczność i się udało ? Bo niewiem co może być przyczyną … owulacja jest …
Ja również miałam stymulację lametta,potem dołączono zastrzyki z gonatropiny,faktycznie było więcej pęcherzyków ale ze ja mam PCOS to przeszłam wtedy hiperstymulacje i już do zastrzyków nie wróciłam. Spróbuj z zastrzykami ponieważ mogą być na nich lepszej jakości komórki . A miałaś jakieś dodatkowe badania,typu np. AMH ? Partner/ mąż badanie nasienia??

Mialam badanie droznosci , nasienie tez wszystko ok dlatego sie zastanawiam czy zastrzyki moga cos zmienic skoro tabletki mimo pecherzykow pekaly i nic nie ma do tej pory ..

Ale udalo sie ?in vitro?
Trzy zarodki udało nam się uzyskać,pierwszy transfer z jednym zarodkiem się nie udał,beta nie drgnęła więc nie było implantacji. Za drugim razem wzięliśmy ostatnie dwa i się udało. Jeden maluszek źle się rozwijał od początku i zmarł w 8 tygodniu a drugi ładnie się rozwija już trzeci miesiąc 🥰 przy stymulacji do punkcji też miałam hiperstymulacje i zamrazalismy też moje komórki jajowe bo na stymulację dalsze nie było zgody gdyby nie powiodły się transfery.

reklama
Wlasnie dziwne jest to ze 3 lata temu poronilam w 7 tyg ciazy ale tez bylam stymulowana tyle ze bralam po 1 tabletce i za drugim razem sie udalo a tu biorac po 3 tabletki nic do tej pory..

Do góry