reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PCOS - stymulacja gonadotropinami

reklama
A pisałaś już do kliniki?
Ja liczę, że może w przyszłym tygodniu usg... No ok 6tyg mowila
Pisałam. Pytała o ostatnią miesiączkę i miałam 17 września. Kazała napisac pod koniec tygodnia bo zacznie mi się 5 tydzień napisała i wtedy zapisze na wizytę. Najpierw pisała że jak beta będzie powyżej tysiąca a dzisiaj co innego. No cóż....mam wizytę w środę u gina w luxmedzie kazał mi przyjść więc zobaczymy czy coś ujrzy czy za wcześnie.

Jestem bo usg, było pęknięcie 🙏🏼 Czyli nawet taki wielki pęcherzyk 30 mm potrafi pęknąć. I już obojętnie czy z tego coś wyjdzie czy nie, cieszę się ze pękł bo dobrze to wróży na przyszłość 🙂
No to suuuper. Najważniejsze że pękł i nie ma innych anomali 😉😉😉 a co do amh to ja mam prawie 8 więc dość wysokie i dwa razy już przeszlam przez hiperstymulacje więc stymulację u mnie to ciężka sprawa.

Pisałam. Pytała o ostatnią miesiączkę i miałam 17 września. Kazała napisac pod koniec tygodnia bo zacznie mi się 5 tydzień napisała i wtedy zapisze na wizytę. Najpierw pisała że jak beta będzie powyżej tysiąca a dzisiaj co innego. No cóż....mam wizytę w środę u gina w luxmedzie kazał mi przyjść więc zobaczymy czy coś ujrzy czy za wcześnie.
5tydzien? Mi według kalkulatora pokazuje już dzisiaj 5tydz (4+3).
Powyzej 1000 o pojedynczej ciąży. A że ty masz bliźniaki to większa musi być ta beta

5tydzien? Mi według kalkulatora pokazuje już dzisiaj 5tydz (4+3).
Powyzej 1000 o pojedynczej ciąży. A że ty masz bliźniaki to większa musi być ta beta
No mi wychodzi 4+4. Może jej chodzi że musi się rozpocząć piąty podchodzący pod szósty np. 5+1 i tak dalej. Niewiem. Po co tak kombinuje. Co to za problem na wizytę umówić. W sumie już i tak zacznę chodzić do swojego gina więc będę wiedziec co się dzieje no ale chciałabym znać jakieś dalsze wytyczne choćby jeśli chodzi o leki.

A do kogo będziesz chodziła? Masz jakiegoś sprawdzonego?
Sprawdzonego nie mam bo moja przeszła na wizyty prywatne a chodziłam do niej wiele lat. Teraz poszłam do Luxmedu bo tam mam pakiet zdrowotny wykupiony przez pracodawcę więc nie płacę za wizyty i badania. Byłam dwa razy u tego gina. Jak narazie jest spoko ale zobaczymy co dalej. Choć trochę młody i jakos mi tak to trochę zaufanie odbiera,jeśli będzie ciąża bliźniacza to kurcze nam mieszane uczucia. Są tam też inni ginekolodzy,starsi ale mają mega słabe opinie więc do nich napewno nie pójdę 😉a ty masz kogoś zaufanego???

Szwagierka w dwóch ciążach chodziła do Agnieszki Podfigurnej na Szpitalnej i mówi, że lepszego lekarza nie znajdę tylko tyle, że prywatnie

reklama
Do góry