reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy na zakupach

fajnie że piszecie o lampkach /projektorach/pozytywkach
ja kupię kiedy Kaj wróci od dziadków, chciałabym żeby to on wybrał wzór - niech ma udział w przygotowaniach dla siostry.

Tylko ciągle nie mam pomysłu na prezent od siostry dla niego: chciał grę "spadające małpki" nie jest droga i chyba mu kupię.

My mamy Spadające Małpki i to super gra :-) Olek ogólnie bardzo lubi gry więc mamy ich sporo i w sumie z każdej jesteśmy zadowoleni bo gramy całą rodzinką.
I mam taki sam dylemat co mu kupić od siostrzyczki. Niby najbardziej interesuje się strażą pożarną ale z tego ma już chyba wszystko co możliwe.

przybornik - z niego zrezygnowałam już przy Olusiu bo i tak wszystko to trzymam w szafeczkach

śpiworka na razie nie mamy i nie wiem czy będę kupowała. Olek jak był maleńki to spał w rożku, a potem już w nic go nie wkładałam. Chociaż tym razem zastanawiałam się nad czymś takim

Azorek, a lampeczka wydaje się bardzo fajna :-)

reklama
Ja przybornik kupiłam - u dwóch przyjaciółek się sprawdził i bardzo go chwaliły. Poza tym przy łóżeczku nie będę mieć pod ręką żadnej komody czy półki. Z tą cyrkulacją powietrza to też bez przesady - na początku materacyk jest wysoko i wątpię, żeby ten przybornik jakoś znacząco ograniczył dostęp powietrza :cool2:

Co do spania, to ja planuję na sam początek rożek i otulaczyk, a potem mam kupione śpiworki - jeden malutki, a drugi ciut dłuższy. Z tego malutkiego nie ma szans, żeby się dziecko wysmyknęło ;-)

Natomiast w dalszym ciągu szukam fajnej wanienki - potrzebuję najprostszą krótką, z odpływem i termometrem, bez wbudowanej foczki, pod którą będzie pasował zwykły, metalowy, składany stelaż. I nijak nie mogę znaleźć odpowiedniej....

azroku super zakupy bardzo podoba mi się ten wełniany pajacyk
cudaśne po prostu

krak super zakupki a kaczusiowy ręcznik bomba

co do majtek siatkowych to polecam tylko takie nie duży wydatek a są niezastąpione

co do walizki to mam spakowaną oprócz kosmetyków bo to wsadzę przed samym wyjazdem i rzeczy dla dzidzi są w komodzie ale ułożone na kupce tak żeby tylko wsadzić do walizki

MAlinova to nie taka gra. Skaczace zabki sa z takim duzym drzewem a spadajace malpki tez z drzewem

my mamy i skaczace zabki, spadajace malpki (ta tansza wersja kupiona w Tesco), piranie atakuja, o rety krety. Wszystkie sa fajne.

fajne te rzeczy pozakujecie. Ja musze cos wymyslic dla siostry bo pyta co kupic.
Wiekszosc dzis kupilam sama albo moja mama i teraz mam dykemat.
Chyba powiem jej o nowym przewijaku bo mam ten co dla Kuby ale on byl po R brata corce i pekniete jest ta ceratka i tak mysle ze teraz przy uzywaniu pewnie wiecej peknie i jak im potem oddam. To wole kupic sobie nowa i dac im potem nasza.

Ewentulanie moze jakas lampke wlasnie

potem wkleje moje zakupy bo wreszcie wiekszosc mam :tak:

Aguga, Mina podacie jakieś linki do tych spadających małpek ?
Ja tez się zastanawiałam co na prezent kupić dla Mikołaja od braciszka :tak:

aguga dzięki właśnie sobie oglądałam i się zastanawiałam czy będzie ok ale skoro polecasz to już zamawiam :-)
U nas leży na półce teraz,ale swego czasu była układana kilkadziesiąt razy w ciągu dnia i nic się nie odkształcało ,nie pękało itd. Jak sobie A o nich pomyśli to ściągamy i gramy.

reklama
Vibeke ten otulaczek z motherhooda widziałam, ale mnie nie przekonuje, taki jakiś za malusi :-D
a w tym co wrzuciłam świetne jest to, że ma otwory np. na pasy do fotelika. chyba go dziś zamówię...

co do lampki tej i jej bezpieczeństwa widziałam ją jakiś czas temu w jakimś programie Pawła Zawitkowskiego gdzie ją testował (ten taki sensowny koleś od dzieci ;-)). powiedział, że się w ogóle nie nagrzewa i generalnie był nią zachwycony choć wygląd go nie przekonywał. a wczoraj udało mi się ją znaleźć dopiero no i wygląd mi nie przeszkadza gorzej z tą ceną :-p.

Do góry