Ja narazie jestem nastawiona na naturalny ale zobaczymy czy mi nie przejdzie z czasem@Remi2019 ja nawet nie myśle o porodzie sn tylko i wyłącznie cc
reklama
DarkAsterR
Fanka BB :)
Nieśmiało dołączę.
Tez będzie październik data na 8.10 ale będzie cesarka najpewniej wyznaczona na 1.10.
Tez będzie październik data na 8.10 ale będzie cesarka najpewniej wyznaczona na 1.10.
Witamy
Nieśmiało dołączę.
Marys$s*
Ja
Ja też nie znam płci a USG robione mam przy każdej wizycie i na NFZ tylko zdjęć nie dają dali pierwszy raz potem na prenatalnych między 11 a 14 tc teraz pewnie dostanę z połówkowego ok 20 tc i jeszcze jedno obowiązkowe jest w 3 trymestrze obowiązkowo powinny być 3 + te pierwsze na pierwszej wizycie. Jak już u Ciebie 15 tydzień to raczej miałaś prenatalne u mnie ono dużo się nie różniło od zwykłego USG i jak wszystko było w porządku to jest oki. Jak maluszek zdrowy nie ma czym się martwić różni doktorzy różne praktyki ważne rzeby dzidzia zdrowa była:-)A ile macie robionych badań USG? Nie było mnie trochę na forum i tak czytam i niemal każda z Was pisze, że miała badania prenatalne i już zna płeć. Mi takich badań nikt nie zlecał a co do płci dowiedziałam się że będzie można ją poznać na USG połówkowym około 20 tygodnia. Jak jest z tym u Was?
Ja tez mimo 17 tygodnia nie znam jeszcze płci maluszka. A wizyty mam co dwa tygodnie i za każdym razem USG. Mam nadzieje ze teraz 25 kwietnia cos się dowiemy a jak nie to licze na polowkowe które mam 9 maja.Ja
Ja też nie znam płci a USG robione mam przy każdej wizycie i na NFZ tylko zdjęć nie dają dali pierwszy raz potem na prenatalnych między 11 a 14 tc teraz pewnie dostanę z połówkowego ok 20 tc i jeszcze jedno obowiązkowe jest w 3 trymestrze obowiązkowo powinny być 3 + te pierwsze na pierwszej wizycie. Jak już u Ciebie 15 tydzień to raczej miałaś prenatalne u mnie ono dużo się nie różniło od zwykłego USG i jak wszystko było w porządku to jest oki. Jak maluszek zdrowy nie ma czym się martwić różni doktorzy różne praktyki ważne rzeby dzidzia zdrowa była:-)
A jeśli chodzi o samo badanie prenetalne to rzeczywiście niczym sie nie różni. U mnie akurat to wyglada inaczej gdyz w mojej przychodni takich badań sie nie robi i dostaje skierowanie do spcjalistycznej przychodni w Krakowie gdzie umawiam sie tylko na badanie prenetalne wiec mam pewnosc ze jest to wlasnie to badanie a nie zwykle USG na wizycie. A tak to roznicy nie widac ☺
patkapateczka
Cześć wszystkim witam nowe mamusie.
16+1 coraz bliżej połowy.
Ja na prenatalnych usłyszałam od pani doktor że pod to dopiero za 3tygodnie poznam , nie dopytywalam w sumie to mi było bez różnicy bardziej martwiła sie czy jest zdrowe. Po 3dniach na wizycie u swojego lekarza tak jak chyba @Liza uslyszlam od razu ze to chlopiec bedzie.
Prenatalne w tej samej przychodni ale u innego lekarza tego z certyfikatem.
16+1 coraz bliżej połowy.
Ja na prenatalnych usłyszałam od pani doktor że pod to dopiero za 3tygodnie poznam , nie dopytywalam w sumie to mi było bez różnicy bardziej martwiła sie czy jest zdrowe. Po 3dniach na wizycie u swojego lekarza tak jak chyba @Liza uslyszlam od razu ze to chlopiec bedzie.
Prenatalne w tej samej przychodni ale u innego lekarza tego z certyfikatem.
reklama
Podziel się: