Mam do Was pytanie. Jestem w 15 tygodniu i lekarz zlecił badanie krzywej cukrowej i z wynikiem przyjść za miesiąc. Wszystko ok, ale przeczytałam że to badanie jest wykonywane w 24-28 tygodniu ciąży. Do tej pory moje wyniki były ok. I nie wiem czy nie za wcześnie mi zlecił to badanie?
reklama
Marys$s*
Fanka BB :)
W takim razie ja bym zrobiła badanie w dniu wizyty u lekarza albo dzień przed rzeby było świeże. Myślę że trzeba słuchać lekarza powinien wiedzieć co dla nas najlepsze...Mam do Was pytanie. Jestem w 15 tygodniu i lekarz zlecił badanie krzywej cukrowej i z wynikiem przyjść za miesiąc. Wszystko ok, ale przeczytałam że to badanie jest wykonywane w 24-28 tygodniu ciąży. Do tej pory moje wyniki były ok. I nie wiem czy nie za wcześnie mi zlecił to badanie?
A ile macie robionych badań USG? Nie było mnie trochę na forum i tak czytam i niemal każda z Was pisze, że miała badania prenatalne i już zna płeć. Mi takich badań nikt nie zlecał a co do płci dowiedziałam się że będzie można ją poznać na USG połówkowym około 20 tygodnia. Jak jest z tym u Was?
Liza
No i mnie to poszłam na prenatalne, lekarz przyłożył głowice do brzucha znalazł maluszka i mówi, to co chłopak będzie ? heheGratuluję! Dobrych macie lekarzy większość już po prenatalnych zna płeć mojej to się chyba nie chciało patrzeć i tak na odczepnego powiedziała że za wcześnie teraz 8 Maja będę to jeszcze tak daleko ale może wtedy już się dowiem :-) najważniejsze rzeby było zdrowe:-)
@Dzielna_M ja usg mam co wizytę ale chodzę prywatnie. I moja gin sama wpisała mi w kartę usg w 12 i 20tc że mam zrobić.
monitkaz
Czesc kochane od jakiegos czasu czytam forum, choc nie udzielam sie wiec jestem nowa
Termin na 08.10.19r. (termin nie jest u mnie przypadkiem - tak mysle).
Czytam wasze wczesniejsze wiadomosci i widze, ze to ile ja place i jak mi wykonuja badania w ciazy sporo sie rozni niz u was. Bylam w 13+1 tyg. na USG I trymestru i wstepnie na 80 % dowiedzialam sie, ze to bedzie dziewczynka. Wiekszosci z was nie chcieli powiedziec, bo za wczesnie hmmm....dodam, ze bratowa byla w 12 tyg. bedac w ciazy i jej tez od razu powiedziala ginekolog, ze to bedzie chlopak moze wszystko zalezy od sprzetu i ulozenia dziecka.
Czytam wasze wczesniejsze wiadomosci i widze, ze to ile ja place i jak mi wykonuja badania w ciazy sporo sie rozni niz u was. Bylam w 13+1 tyg. na USG I trymestru i wstepnie na 80 % dowiedzialam sie, ze to bedzie dziewczynka. Wiekszosci z was nie chcieli powiedziec, bo za wczesnie hmmm....dodam, ze bratowa byla w 12 tyg. bedac w ciazy i jej tez od razu powiedziala ginekolog, ze to bedzie chlopak moze wszystko zalezy od sprzetu i ulozenia dziecka.
monitkaz
Hej, to i ja chętnie przyłącze się do Was jesli można, obecnie 14+2 termin na 8.10. Ja już jestem tydzien po prenatalnych takze spora ulga jak sie widzi brykajace malenstwo i lekarz potwierdza ze wszystko w porządku.
Hej jestem dokladnie w tym samym tygodniu i dniu ciazy co Ty termin rowniez na 8.10
Carenik
Mi tez w 12tyg rowno chlopaka wyczail [emoji16]
Czesc kochane od jakiegos czasu czytam forum, choc nie udzielam sie wiec jestem nowa
Jestem po prenatalnych i w końcu wyluzowałam. Dzidziuś zdrowy i uparty nie chciał sie obrócić. Okazuje sie ze mam równe 12 tygodni na dzisiaj. Nie wiadomo co będzie niby siusiak ale równie dobrze może to być pobudzona łechtaczka także nadal w niepewności ale najważniejsze że dzidziuś zdrowy. Termin mam 28.10 ma ktoś też taki termin może wyladujemy razem na porodówce w Krakowie . Buziaki ściskam Was mocno i dziękuję za trzymanie kciuków:*Kciuki! Daj znać po.. [emoji6]
Hej i jak wiesz ci będziesz mieć ja nadal nie. Powiedział mi ze niby siusiak ale rownie dobrze możeto być pobudzona łechtaczka takze nadal niewiadoma ale zdrowy dzidziuś wiec to jest super informacja@Remi2019 ja też mam dzisiaj prenatalne ciekawe czy dowiemy się kto siedzi w środku
reklama
Podziel się: