reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
19+6
U mnie wizyta z usg 150zł ale jakoś usg tragiczna do tej pory nie jest mi w stanie powiedzieć jaka płeć dziecka.. chodzę tam tylko dlatego, że mam za darmo bo ubezpieczenie medyczne mam w PZU ale raczej mimo to więcej bym nie poszła bo ma NFZ w poprzedniej ciąży miałam wrażenie że lepiej byłam przebadana niż tutaj..
Co do materacy to ja miała gryka kokos pianka bo miało wtedy najlepsze opinie (2016rok) i jestem bardzo zadowolona. Dla drugiego dziecka będzie ten sam bo wygląda jak nowy. A starszemu jak zmieniłam łóżeczko to kupiliśmy piankowy bo teraz znów te bardziej polecają. tylko najlepiej żeby była jakaś warstwa wysoko elastyczna hr albo lateksowa. Podobno te są najlepsze.

22+3
Witam wszystkie mamusie rowniez te nowe coraz więcej nas aż ciężko ogarnąć.
To ja w porównaniu z większością z Was mam połowę taniej. Wizyta prywatna 130 z usg zdjęciami 3d. Usg prenatalne polowkowe 250. Tym razem dostałam płytę i 25zdjec aż byłam w szoku z tej rolki papieru :) co prawda się powtarzają nie które. Jedyne badania to raz mocz morfologia i dwa razy tsh. Teraz na wizycie będę umówiona z doktorkiem na badania na NFZ na szpitalu. Toxo i inne miałam wykonane również na NFZ w szpitalu tuż przed ciąża. Kontakt z lekarzem mam, zawsze odbiera.

@Anitkaaa2411 ja pożycze do przetestowania od siostry, jak się sprawdzi to kupie nowego:) u niej statystyki wyglądają tak, że na 3 dzieci szumiś działał tylko na 1 dziecko;)
No właśnie dlatego pytam bo słyszałam że nie na każdego babasa działa, a nie widzi mi się kupić i rzucić w kąt jak mała nie będzie zainteresowana :confused:.
Dobry pomysł z przetestowaniem, my nie mamy od kogo pożyczyć.

No właśnie dlatego pytam bo słyszałam że nie na każdego babasa działa, a nie widzi mi się kupić i rzucić w kąt jak mała nie będzie zainteresowana :confused:.
Dobry pomysł z przetestowaniem, my nie mamy od kogo pożyczyć.
Podobno można aplikację na telefon ściągnąć, która wydaje dźwięki jak miś szumiś, więc może na początek warto tego spróbować :)

Na YouTube jest dużo taki "filmików", gdzie są właśnie różne dźwięki uspokajaczy dla dzieci. Między innymi suszarka do włosów, odkurzacz, itp [emoji6]

reklama
Do góry