reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Cześć. Dziś rozpoczynam 16 tc. O ciąży dowiedziałam się 3dni przed urodzinami, więc miałam prezent na trzydziestkę ;) pierwsze dzieciątko. Miałam cykle zwykle 26 dniowe, okres mi się spóźnił, ale brzuch bolał, zrobiłam test, 2 wyraźne kreski. Po ponad pół roku starań. Później dowiedziałam się, że to był ból związany z zagnieżdżaniem się zarodka. Od 6tc męczyły mnie mdłości, nie miałam apetytu, ale mało wymiotowałam. Od ponad tygodnia mdłości zmalały. Mogę funkcjonować i wyjść z domu :) powietrze zaczęło pachnieć latem, a przestało dymem z kominów.. Nabrałam chęci do życia i zaczęłam cieszyć się ciążą. Badania prenatalne w porządku, termin wg okresu na 12.10, ale z USG 5.10. Rośnie nam maluszek jak na drożdżach ~10,68 cm. Wizytę miałam we wtorek. Chcieliśmy z narzeczonym dziewczynkę Martusię,a z usg wynika chłopak :p i tak się cieszę. Będzie Miłosz Aleksander. Za tydzień biorę ślub, dziecko przyspieszyło termin ;) to tyle z prezentacji ☺️

Oto mój chłopczyk, te zdjęcia to zbliżenia, więc może mało co widać. Zakryłam dane RODO czy coś. Na dole dowód, że to synuś. Chyba tak, nie? Ginekolog mówi, że chłopczyk. Ale słyszałam o różnych pomyłkach. IMG_20190427_000852.jpg

@Patka2616 : To ten krwiak był powodem bólu pleców? spokojnie nie stresuj się będzie dobrze nieproszony gość w końcu zniknie odpoczywaj jak królowa zatrudniaj wszystkich kogo się da by Ci pomagali, należy Ci się teraz a Ty uważaj na siebie i będzie ok :-) Sweety0802 : Wiatmy na forum. Śliczny facet gratulacje! To jeszcze brzusio nie będzie tak przeszkadzał za tydzień na weselu:-) życzę wszystkiego dobrego! Dziś jedziemy z mężem na wesele gdzie panna młoda jest w 8 miesiącu ciąży to dopiero hardcore:-) Chodź obawiam się że będzie jej ciężko ale zobaczymy silna kobietka z niej...

Ostatnia edycja:
Cześć. Dziś rozpoczynam 16 tc. O ciąży dowiedziałam się 3dni przed urodzinami, więc miałam prezent na trzydziestkę ;) pierwsze dzieciątko. Miałam cykle zwykle 26 dniowe, okres mi się spóźnił, ale brzuch bolał, zrobiłam test, 2 wyraźne kreski. Po ponad pół roku starań. Później dowiedziałam się, że to był ból związany z zagnieżdżaniem się zarodka. Od 6tc męczyły mnie mdłości, nie miałam apetytu, ale mało wymiotowałam. Od ponad tygodnia mdłości zmalały. Mogę funkcjonować i wyjść z domu :) powietrze zaczęło pachnieć latem, a przestało dymem z kominów.. Nabrałam chęci do życia i zaczęłam cieszyć się ciążą. Badania prenatalne w porządku, termin wg okresu na 12.10, ale z USG 5.10. Rośnie nam maluszek jak na drożdżach ~10,68 cm. Wizytę miałam we wtorek. Chcieliśmy z narzeczonym dziewczynkę Martusię,a z usg wynika chłopak :p i tak się cieszę. Będzie Miłosz Aleksander. Za tydzień biorę ślub, dziecko przyspieszyło termin ;) to tyle z prezentacji ☺️
Cześć. Witaj na forum. Gratulacje z powodu chłopczyka i wesela. Dużo zmian u Ciebie. Ja też mam 30 lat i to moje pierwsze dziecko.

Cześć :-) właśnie dołączyłam z powodu bezsenności... Nie śpię od 4 chyba to sobie czytam różności jak mąż śpi obok. U mnie 14w1d termin na 25.10. Płci jeszcze nie znam. Miłego i bezstresowego weekendu dla wszystkich przyszłych mam. Jeszcze pytanie... Ćwiczycie coś w ciąży jeżeli przed wam się nie chciało, a teraz macie więcej sił dziwnym sposobem? Bo ja się boję żeby nie zaszkodzić

Cześć. Witaj na forum. Gratulacje z powodu chłopczyka i wesela. Dużo zmian u Ciebie. Ja też mam 30 lat i to moje pierwsze dziecko.
Oj dużo, zmian w ogóle w życiu. Jestem rozwodką, może dlatego też tak późno dziecko. Pierwszy mąż miał problem z alkoholem i emocjami po wypiciu, że tak to określę. Chciałam dzidzie, ale później bardzo mi się odwidziało.. Udało mi się od niego odejść po 7 latach razem. Teraz jestem z młodszym mężczyzną, od 1,5 roku. I co zabawne, na początku ustaliliśmy zero ślubu i dzieci. Ale miłość wszystko zmieniła ☺️ najpierw myśli o dziecku, w grudniu, w Wigilię mi się oświadczył, a w lutym taka niespodzianka bałam się, że nie znajdę z ciążę. Jak miałam lat 20,lekarz mi powiedział, że mogę mieć z tym problemy z powodu hormonów i ciągle siedziało mi to z tyłu głowy.

reklama
Cześć :-) właśnie dołączyłam z powodu bezsenności... Nie śpię od 4 chyba to sobie czytam różności jak mąż śpi obok. U mnie 14w1d termin na 25.10. Płci jeszcze nie znam. Miłego i bezstresowego weekendu dla wszystkich przyszłych mam. Jeszcze pytanie... Ćwiczycie coś w ciąży jeżeli przed wam się nie chciało, a teraz macie więcej sił dziwnym sposobem? Bo ja się boję żeby nie zaszkodzić
Ja od 3 dni średnio budzę się co 2h, ale zrobię siusiu i idę spać dalej. Więc przesypiam całą noc, ale i tak jestem zmęczona. Ćwiczę chyba już wstawanie w nocy do maluszka

Do góry