reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Błagam trzymajcie kciuki...jade zaraz do lekarza:(
Trzymamy! Ja też plamilam ale jednorazowo, poszlam na wizyte okazało się ze krwiak i kosmowka sie odkleja. Moja pani doktor mówi że jak przyjde 2 kwietnia na wizyte to może nie być po tym śladu. Dostałam nakaz oszczędzania się i duphaston 2x1. Powodzenia, wiem że będzie dobrze :)

Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy... 6mm krwiak, lekarz coś jeszcze mówił o rozwarstwieniu czy odklejaniu kosmówki (przyznaję, w emocjach nie zwróciłam aż takiej uwagi). Mam łykać duphaston 3x dziennie i się oszczędzać. Serduszko ładnie pukało i wg crl jest 7+3, wg om 8+0 więc rośnie. Zaraz ogarniam pranie i jadę do rodziców bo mieszkając samej ciężko się oszczędzać.

@Krateczka trzymam kciuki żeby i u Ciebie było wszystko dobrze, właśnie poczułam ile to stresu. Musi być dobrze
@Xinak witaj w klubie, mam dokładnie to samo. Bierz duphaston, dużo odpoczywaj w pozycji leżącej i wtedy musi być dobrze :) mnie też czasem pobolewa brzuch, w poprzedniej ciąży też tak mialam i to był normalny objaw. Teraz nawet z nerwów mógł Cię rozboleć. Zostało teraz tylko odpoczywać i myśleć pozytywnie :)

@Xinak całe szczęście, że to krwiak.. Choć i tak stresu nie zazdroszczę.. Odpoczywaj, bierz leki i na pewno będzie wszystko dobrze! Fajnie, że dzidziuś zdrowo rośnie :)

@Krateczka mam nadzieję, że i u Ciebie się sytuacja pozytywnie wyjaśni.. Czekamy na info i trzymamy kciuki!

Już jestem po lekarzu, wszystko ok ufff:) mam dalej brać duphaston i odpoczywać. Dowiedziałam się przy okazji, że moja ciąża z usg jest starsza . Za tydzień mam swojego lekarza i zobaczymy co mi powie:)

@Xinak u Ciebie skrzep a u mnie test na toxo wyszedl dodatni tzn. Swieze zakazenie... (chyba...)

Jeśli toxo igg i igm wyszły Ci dodatnie, to zrób sobie kolejne badania krwi na awidność. Miałam to samo, awidność wysoka, czyli zakażenie kilka miesięcy temu. Lekarz mówi, że w takim razie nie ma się czym martwić :)

reklama
Na pazdziernikowkach jakis pogrom z tymi krwiakami. Ale lepszy krwiak niz cos gorszego. U mnie jeszcze zostslo 2.5 cm krwiaka, nawet nie wiem ile mogl miec na poczatku jak juz tyle wylecialo. Oszczedzajcie sie lezec ile w lezie. Na mamaginekolog jest fajnie opisane o krwiakach. Troche po przeczytaniu mnie to uspokoilo.

Do góry