reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

Witajcie, w ten, niestety brzydki dzień u mnie.. leje i wieje, aż strach wychodzić.. Mam nadzieję, że chociaż do Was słoneczko się uśmiecha :)
U mnie, żeby nie zapeszyć, dziś jest dobrze. Ostatnie dwa dni mnie mdlilo, na szczęście dziś tylko czuje się osłabiona.

Niedawno wstałam i robię śniadanko ;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za następne wizyty.

Nie stresujmy się :biggrin2:

reklama
Z tym nie stresowaniem nie jest łatwo. Cały czas czuję że wszystko jest dobrze jednak zdarzają się ataki paniki.
Co polecacie z domowych sposobów na przeziębienie? Szczególnie dokucza mi ból gardła a miód nie pomaga...

Z tym nie stresowaniem nie jest łatwo. Cały czas czuję że wszystko jest dobrze jednak zdarzają się ataki paniki.
Co polecacie z domowych sposobów na przeziębienie? Szczególnie dokucza mi ból gardła a miód nie pomaga...
U mnie na ból gardła najlepiej sprawdzają się dwie płukanki stosowane jedna po drugiej. Pierwsza to 3/4 szkl wody + kropli okejku herbacianego. Druga to zaparzona szałwia z łyżeczką soli. Chociaż w ciąży lepiej zmienić szałwie na rumianek. Zdrówka!

reklama
@Patrusia to na Twoim miejscu zostałabym na l4 :) to Twoja pierwsza ciąża?

@25_pixels moi rodzice mają dość pokaźny warzywniak. Właściwie to już się kwalifikuje do nazwy "pole" :D bo mają i trochę zboża i ziemniaki, wszelkie ogórki, cukinie, dynie, pomidory, buraki, jarmuże i długo by wymieniać. Do tego masę owoców. Moja mama - nauczycielka - cale wakacje tylko zbiera i robi przetwory. A my czasem pomagamy a potem jemy całą zimę :D w tym roku już mam kawałek swojego pola więc też zamierzam coś posiać. Tylko muszę się doedukować co i kiedy ;)

@etatnamame dobrze wiedzieć, bo to moja pierwsza ciąża z porodem w jesieni. A czy nie jest to dość depresyjna pora na poród? Wizja brzydkiej jesieni, smogu i zimy :D z drugiej strony dla mnie zawsze najgorszy jest luty.

@Czoperka Tak, pierwsza ciąża :) na dniach mam wizyte, ale zdecydowałam, że wole zostać na l4... Nie chcę biegać po schodach w pracy w tą i z powrotem, gdzie teraz musiałam leżeć 2 tygodnie. Jeszcze coś się stanie i za tydzień znowu będę musiała wracać na zwolenie. Są teraz ważniejsze rzeczy niż zadowolenie szefa, a praca jest po prostu sama w sobie też stresująca..

Do góry