reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam.Widzę że powróciło tutaj życie i aż już nie nadrabiam tego co piszecie.Ale z tego względu że muszę dużo odpoczywać postaram się regularnie czytać i coś napisać.

Kamil na gulkę pod lewa paszką i mam skierowanie do chirurga dziecięcego i udało mi się zapisać na 25.09 a wolne miejsce było dopiero na styczeń ale zadzwoniłam do pani dr i nas wsunęła na teraz.Boję się tego co to może się okazać a nie powinnam się stresować ale cóż poradzę jak takie rzeczy się dzieją:baffled:

reklama
Basia trzymam kciuki by to nic poważnego nie było, może po prostu powiększony węzeł chłonny. Moja koleżanka ostatnio też sobie wybadała guzka i poszła do gina z najgorszymi przeczuciami a tu się okazało, że tak jej się węzeł powiększa.
Kasis jak po zebraniu? U Nas to dopiero w październiku chyba będzie.
Madziks może z tym odpieluchowaniem nie będzie tak źle, trzeba być konsekwentnym przede wszystkim i pilnować na początku, pytać, pytać, wysadzać, pytać.
Elwirka a w przedszkolu jak jest? Dzieci wysadzają na nocnik? Czy biegają w pieluchach. Fajnie, że udało się zapisać Oliwię do takiego przedszkola, gdzie nie musisz ponosić kosztów. A co do rozmowności, to nie wszystkie mamy są rozmowne a jednak piszą, widzę że Ty też wróciłaś do Nas więc chyba nie jest tak źle z Twoją rozmownością :-)

To samo miałam Elwirce napisac, co Kania :tak:
Nie trzeba zaraz pół strony pisać;-):-D.
Nawet, jak parę słów od siebie , ale regularnie, to jest już dobrze :tak:
Ja tam się cieszę, że jesteś i nie mów, że sie nie nadajesz ;-). Pisz, pisz, choc troszkę .

A dziś jak zaprowadziłam Amelke do przedszkola, okazało się, że idą gdzies na wycieczkę. Kazde dziecko miało już przygotowany plecaczek na swojej półeczce, trzeba było tylko śniadanko do niego włożyć.
Jak przyszłam ją odebrać, oczywiście, zapytałam, co widziała na wycieczce. A Amelka na to mi "śmiertelnie " poważnie:
- Krowy. Kupy robiły.
I tyle się dowiedziałam :-D.

A moje dziewczyny już śpią i wreszcie trochę ciszy i spokoju....jutro mój Łukasz ma wolne bo musimy sprawy pozalatwiać więc pół dnia mamy biegania ale juz mam obiecanego fryzjera od mojego mężusia więc jest i coś dla mnie tylko ciekawe kiedy ja do niego pójdę jak mój od piątku do niedzieli po 12 godz będzie w pracy ech...jak ja tego nie lubię....

Dziewczynki zebranko było podzielone na dwie części ,jedno ogólne o pieniążkach o zajęciach dodatkowych ze jest walka o nie,że przedszkole jest ekologiczne, jaki program będzie wykonywany ,pieniążki będą zbierane dodatkowe na zajęcia typu teatr ,kino, mikołaje i wszystkie tego typu atrakcje, druga część odbyła się już w salach naszych , dziwnie się czułam siedząc na tak małych krzesłach hehe, musieliśmy podpisać zgodę na wyjścia poza przedszkole,że zabawki swoje tylko w piątek ale w maluszkach przymykają na to oko jeszcze, żeby nie przyprowadzać chorych dzieci, poruszyłam temat spania ,ale wątpię żeby wypalił bo tam nie ma warunków. Co do ubezpieczenie mamy wiedzieć coś więcej w piątek ale chyba około 50zl, że dzieci sie ładnie już zaaklimatyzowały, uczą się powoli życia w grupie i obowiązków:))zobaczymy czy coś go utemperują sama Pani powiedziała,że ma charakterek...

Hapyy to się uśmiałam:)
Madziks kochana skorzystaj z fryzjera jak najszybciej to zawsze nam kobietą daje relaksik:)))
Elwirka każdy się nadaje na forum:) ja też nie piszę dużych postów

Ostatnia edycja:
sie witam wieczorem:) robota jak zwykle.... jutr na rano i do 13H takze jak wroce po pracy to bloga siesta i na 16H do szkoly po leane.

Happy przynajmniej jakiś konkret, moja zapytana jak było w przedszkolu odpowiada "dobrze", więc muszę ciągnąć za język bo bym się nie dowiedziała. Zawsze ma tyle do powiedzenia a z tym ma problem ;-)
Elwirka to dobrze, że sprawy swoje poukładałaś i że wróciłaś do Nas, zawsze tutaj możesz się wygadać, wyżalić, pochwalić, cieszyć, bo po to tu jesteśmy. Sama widzisz że czasami są dni, że nikt nie pisze, a są takie że ciężko nadrobić więc nie spinaj się tylko pisz do Nas co u Was, jak Oliwia sobie radzi itd :-)
Madziks może jutro tego fryzjera załatwisz od ręki?
Kasis jak wszędzie koszty są i koszty ponieść trzeba, a kto jak nie rodzice :-) A co do Błażeja, na pewno jakieś sposoby na Niego Panie będą miały :-) Najważniejsze by nie chorowały nasze dzieciaki. Już myślałam że w żłobku limit chorób wyczerpany ale chyba nie...
Dawidowe miała się pojawić i co???

U Nas z niesikaniem nocnym było dobrze, ale w tym tygodniu już dwie wpadki nocne były i się zastanawiam czy to nie ma wpływu, ze Gabrysia zaczęła spać z Oliwką w pokoju...

reklama
Witam
udało mi się usiąść rano do kompa.:-)
Kamilę odstawiłam do szkoły, Gabi jeszcze śpi.Jest podziębiona i nie daję jej dziś i jutro do przedszkola.Ach już się zaczynają choroby, mam tylko nadzieję że nie będzie chorowała tak często jak Kamila bo to będzie koszmar.:-(
Dziś jedzie do mojej mamy bo jest w domu a jutro jeszcze nie wiem musimy coś pokombinować .Musi się podleczyć bo w sobotę mamy kinder party-Kamili zaległe urodziny dla koleżanek:-)
Gabi dziś w nocy obudziła się z takim krzykiem że wszyscy domownicy stanęli na baczność- powiedziała ze śniły jej się konie które ją gryzły.Ale ja wiem ze ona tak przeżywa to przedszkole.
O obudziła się zmykam-sorki że tylko o sobie -resztę napisze wieczorem .

Do góry