reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was robiła może test z rosmanna facelle strumieniowy i wyszedł pozytywny z bladą kreską a ciąży jednak nie było?

Każdy test może się pomylić.
Pokaż kreskę.
Rozebrałam bo chciałam zobaczyć czy nie fabryczna
20201023_152619.jpeg
20201023_152645.jpeg

Cześć Dziewczyny :) przedwczoraj, 26 dc, bylam u ginekologa z wynikami prolaktyny. Od 3 miesiecy bralam dostinex bo miałam za wysoki wzrost prolaktyny po obciążeniu. Lekarz na usg zobaczyl pęcherzyk 2,5mm! Powiedział, że nie chce mi robic nadziei ale to moze być wczesna ciąża, ale może być również tak, że normalnie dostanę okres. Przyjełam to ze spokojem, jednak w domu nie wytrzymałam i zrobilam 2 testy. Oba mocno pozytywne. Robilam je po godzinie 16! W opisie usg jest napisane ze pęcherzyk jest echoujemny. I teraz się martwię. Czy powinno juz byc widać cos więcej, zarodek?
Staramy się od roku, parter ma słabe wyniki badania nasienia, morfologia 2,5%, 7mln/ml.
Dlatego mam tyle obaw. Wiem ze muszę myslec pozytywnie :) w poniedziałek i środę chce zrobic betę i zobaczyć czy rośnie. Dołączam jeszcze zdjecia testów.
Pozdrawiam Was cieplutko i trzymam kciuki za wszyskie!
piękne kreseczki, gratuluję i trzymam mocno kciuki za was
Ja powtórzyłam Wczorajszy test dziś rano, ale z drugiego moczu i chyba jeszcze jaśniejszy cień się pojawił, albo mi się wydaje 😂 w każdym bądź razie coś jest, powtórzę w sobotę rano jak beta będzie większa i zobaczymy. Trzymajcie kciuki :) choć pobolewa mnie brzuch jak na okres, piersi również i cały czas chodzę siku🙄 pierwszy termin okresu-niedziela :)
trzymam kciuki
Jestem, miałam dziś 12 h :) zrobiłam po powrocie nowy i widać ja zdecydowanie lepiej niż rano 🙈
super gratulacje. Ale dziewczyny szalejecie z tymi kreskamir w tym miesiącu 😉 szkoda że ja do was nie mogła dołączyć z pozytywnym testem.
Zrobiłam dziś inny test bo jakoś tym pinkom nie mogłam do końca uwierzyć . Od razu pojawił się + a termin na jutro. A w poprzedniej ciąży to dzień po dopiero blada kreska się pojawiła. Termin wychodzi na 2.07
ale super wiadomość, gratulacje
Chciałam do was dołączyć [emoji3059]Zobacz załącznik 1191616
super gratulacje, piękne kreseczki

Nadrobilam was.
U mnie niby wg aplikacji jutro mam wysokie szanse na zajście w ciążę i tak do poniedziałku pokazuje. Dalej robię testy owu i dalej cień cienia. Jedynie poniedziałkowy test nie pozytywny ale było widać kreskę wyraźnie a z każdym dniem coraz bardziej blada. Trochę mnie to podlamuje plus widok waszych pięknych kresek, więc myślę że jeśli w tym cyklu się nie uda to chyba odpuszczę sobie to forum i spróbuje zrobić sobie jakoś reset.

Nadrobilam was.
U mnie niby wg aplikacji jutro mam wysokie szanse na zajście w ciążę i tak do poniedziałku pokazuje. Dalej robię testy owu i dalej cień cienia. Jedynie poniedziałkowy test nie pozytywny ale było widać kreskę wyraźnie a z każdym dniem coraz bardziej blada. Trochę mnie to podlamuje plus widok waszych pięknych kresek, więc myślę że jeśli w tym cyklu się nie uda to chyba odpuszczę sobie to forum i spróbuje zrobić sobie jakoś reset.
Ja tak zrobilam we wrześniu, odpuscilam trochę forum i starania. Powiem Ci, że mi pomogło. Owszem jest radość jak komuś pojawia się II kreski Ale gdzieś jest ból I pytanie " czemu ja jeszcze nie mam ". Ja teraz czekam na pierwszy termin @. Czuje gdzieś trochę, że się udało bo objawy coraz bardziej na to wskazuja Ale jak będzie to się okaże.

Ja już też miałam lekkie obawy co do testów owu. Zaczęłam używać w poprzednim cyklu i tak pięknie ciemnialy dzień po dniu aż pokazały pik. okazało się że mialalam owu w zupełnie innym terminie niż pokazuje apka (15dc). W tym miesiacu to mi takie blade wychodziły, że myślałam że coś jest nie tak. Aż w końcu w 17dc był pik. A wczoraj 18dc owu. Niby mówi sie, że owu jest 24-48h po maksymalnym stężeniu a ja zrobiłam test jeszcze wczoraj rano i też był pik a jak jechałam już do pracy to czułam jajnik no i pokazał się śluz.

piękne kreseczki, gratuluję i trzymam mocno kciuki za was

trzymam kciuki

super gratulacje. Ale dziewczyny szalejecie z tymi kreskamir w tym miesiącu 😉 szkoda że ja do was nie mogła dołączyć z pozytywnym testem.
ale super wiadomość, gratulacje

super gratulacje, piękne kreseczki

Nadrobilam was.

reklama
Dokładnie, cieszę się widać te wszytskie pozytywne testy i na prawdę z całego szczęścia szczerze gratuluję ale tak jak mówisz trochę w głowie rodzi się z drugiej strony smutek, bo sypia się pozytywne testy a u mnie nie...
Ja tak zrobilam we wrześniu, odpuscilam trochę forum i starania. Powiem Ci, że mi pomogło. Owszem jest radość jak komuś pojawia się II kreski Ale gdzieś jest ból I pytanie " czemu ja jeszcze nie mam ". Ja teraz czekam na pierwszy termin @. Czuje gdzieś trochę, że się udało bo objawy coraz bardziej na to wskazuja Ale jak będzie to się okaże.

Do góry