reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

Smerferka mam nadzieję że nie odebrałaś mojego komentarza źle tak jak niektóre z dziewczyn. Jeśli tak to przepraszam bo absolutnie nie to miałam na myśli. Chodziło mi tylko o że jeśli nawet jesteś już w ciąży to trzeba że sobą porozmawiać i wszystko wyjaśnić, akurat w ciąża w kłopotach w związku może jedynie przeszkodzić a nie pomóc

reklama
8 lat temu, szczegółów nie pamiętam. Normalnie donosiłam, nie było problemów. Po prostu musiałam mieć później owulacji, jajeczka trafiło na większe naczynie krwionośne i stąd większe krwawienie i negatywny test ciazowy - 1cs. 2gsie dziecko 2cs - 2 kreski w dniu spodziewane miesiączki, brak jakichkolwiek krwawien czy plamien za to urodzilam w domu bo karetka nie zdążyła- również bardzo rzadko przypadek - tzw "porod uliczny"... Może powinnam grać w totka. Aż strach co będzie za 3cim razem...
Na Twoim miejscu bym zagrała 🤙 ciesze się, że z ciążą było wszystko w porządku 😊

Dziewczyny spokojnie! Po co od razu licytacja kto się bardziej stara i kto co w siebie ładuje. Wszystkie staramy się o to samo! [emoji123] Niepotrzebna awantura. Myśle ze [mention]HeraUnique [/mention] chciała tylko zaapelować, aby na spokojnie podejść do całej sprawy, wiele dziewczyn szuka w sobie potwierdzenia ciąży „na sile”, w sensie trochę desperacko łapiąc się wszelkich potencjalnych symptomów - która z nas tego nie robiła [emoji4] niemniej tak dużo się później czyta o ogromnych rozczarowaniach, poddawaniu się, smutkach. Fakt faktem jeśli któraś z nas zajdzie w ciąże to się o tym dowie w odpowiednim czasie i żadna siła nie jest w stanie tego przyspieszyć. Nie ma reguły [emoji2272] Jeśli jesteście po okresach, a testy nie wychodzą - jasne, wciąż jest nadzieja [emoji106] [emoji1696] Ale tak samo mogą to być inne przyczyny takiego stanu rzeczy, warto wtedy sprawdzić co się dzieje i odrzucić inne scenariusze zanim zajdzie w nas przekonanie, ze skoro okresu nie ma to napewno jest to ciąża. Narastająca frustracja z wciąż negatywnych testów w połączeniu z brakiem miesiączki nie przyniosą nic dobrego, warto jednak zasięgnąć porady lekarza przed nadmiernym zachwytem czy tez smutkiem.

Dbajcie o siebie, o swoje zdrowie zarówno fizyczne jak i psychiczne, pielęgnujcie swoje związki, to wszystko jest bardzo ważne.

Życzę wam wszystkim wielkich, grubych krech na testach niepozostawiających wam żadnych wątpliwości i spokojnego dnia [emoji3531][emoji1696]

Druga sprawa ja np. Przy dobrej diecie i sporcie przy miesiaczko 3-4 razy w i co bys zrobila jakby organizm nie produkowal hormonow

Ale tez niekrytykuj tych ktore sie lecza w taki sposob. Ja dwa lata temu przeszlam przez nowotwor i dbanie o siebie i dieta jestna na pierwszym miejscu a pomimo tego miesiaczki przez pcos byly 3-4 razy w roku nie produkuje hormonow organizm na odpowiednim poziomie dzieki tabl przechodze okres regularnie a to tylko kobiece hormony ktore mi brakuje. Nie zawsze chemia to nasz wybor.
Ale nikt nie krytykuje tego że jecie Chemie. Bardziej chodzi o to że się nakręcaacie przykład. Jedna napisała że sutki ja bolą a jest 2 dni po okresie a druga to może jesteś w ciąży przecież to nie jest normalne.

Smerferka mam nadzieję że nie odebrałaś mojego komentarza źle tak jak niektóre z dziewczyn. Jeśli tak to przepraszam bo absolutnie nie to miałam na myśli. Chodziło mi tylko o że jeśli nawet jesteś już w ciąży to trzeba że sobą porozmawiać i wszystko wyjaśnić, akurat w ciąża w kłopotach w związku może jedynie przeszkodzić a nie pomóc
Spokojnie 🙂 Wszystko w porządku. Nie odebrałam tego źle.
Nie musisz mnie przepraszać, nie masz za co.
Wyraziłaś tylko swoje zdanie.

reklama
Do góry