reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

My mamy i oglądamy. Dzidzia w ktorym tygodniu może byc ten skok rozwojowy?
Nasza konczy w niedziele miesiac, a od wczoraj jakby ktos dziecko nam podmienil. ciagle sie drze juz nie wiem co robic.

Niby mówią, że to w 3 i 6 tygodniu i 3 i 6 miesiącu życia te skoki, ale to tak na prawdę indywidualna kwestia. Po mojej ewidentnie widać, że się intensywnie rozwija, zrobiła się bardziej rezolutna (o ile tak można powiedzieć o noworodku;)).

reklama
To mój ten skok w trzecim tygodniu za czoła kółkami płA czemu i niechce spac w dzień ryczy dosłownie tak się dziera mam nadzieje ze to mu przejdzie bo jak nie to mnie chyba będzie trzeba odnieść do psychiatria tak mi siada przy nim a tu jeszcze cora jak ja proszę gdy mały śpi żeby się pouczyć to ta nie bo ona chce się pobawić a jak mały się obudził i steka trzeba kolo niego przebrać i nakarmić to ona wtedy chce odrabiać lekcje uczyć się i oczywiście ze mną bo nikt inny nie może być a tatuś wręcz absolutnie bo ten to zaraz się z nią dochodzi jak pies z kotem masakra wczoraj się kłócić jak napisać w wyrazie czy ś czy si boże widzisz i niegrzmisz nad tymi moimi łobuzami i jak tu mieć spokojne choć popołudnie

Moj żuczek tydzien kończy dzisiaj, wczoraj była polozna go zważyć i schudł tylko 2% co mnie nie dziwi bo dniami i nocami na cycu wisi, "obgryzl" mi sutki i musiałam nosić takie plastikowe nakładki przez dwa dni. Mały tak sie do nich przyzwyczaił ze ma problem "podłączyć" sie do cyca bez nich ale dzielnie walczymy,wlasnie sie nażarł i spi a ja zamiast spac siedze i sie gapie na niego, jest cudowny taki ,pachnący i mięciusi:) nie moge uwierzy ze jeszcze rok temu nie chciałam słyszeć o dziecku, wiem ze jeszcze da mi porządnie popalić ale jestem zakochana w synusiu:)

Dziewczyny jak dzieci dają wam popalić w nocy odsypiacie w dzien?

Agica jak maly szaleje w nocy to u mnie czesto w dzien go muli bo wymeczony i jw tez wtedy staram sie troche odespac chociaz w dzien.to ciezko bo zawsze jest cos do zrobienia..
Moj dzis rekord pobil zasnal po kapieli i cycu o 20 ja polozylam sie po 21 zeby pospac zanim wstanie a on spal az do 1.30 !! I teraz dopiero drugi raz szok nawet pospalam dzis ale jak ma nocke ze placze to mi rece opadaja nic nie pomaga maz wtedy go musi nosic dosc dlugo az zasypia ale tj zawsze juz nad ranem..
Agica ja ile razy jak zombie padnieta ale jak maly walnie mine czy cos rozbraja mnie i zlosc i niewyspanie wszystko niewazne :)

Moje dziś tez nie dały nam pospać. ... ja nie ma możliwości odespac.. oprócz tych lobuzow moja czterolatka jest w domu. W poniedziałek wraca do przedszkola :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

To w takim razie moja chyba ma skok trzeciego tygodnia. jakby sie uwstecznila. Sama spac nie chce nawet.
Mom ja uważam, że to przesada ale zadzwonie umowie sie i sprawdze. Myslalam, ze dziecko silne a tu takie rzeczy mi mówią...

Wiki moj od poczatku ma wzmozone napiecie konczyn dolnych musimy z nim cwiczyc i do fizjoterapeuty chodzic znalazlam kontakt do fizjoterapeuty ze szpitala ktory jako jedyny w miescie leczy takie maluszki i prywatnie chodzimy i w domu tez cwiczymy..zawsze cos

reklama
Patka podobno to nie dobrze bo niby wzmożone napiecie karku ALE moim zdaniem to sciema. Przecież dzieci musza glowke podnosic bo muszą ćwiczyć miesnie karku. idziemy do neurologa dla swietego spokoju. Dam wam znac jak juz umowie wizyte.

Do góry