reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tak wiem dziś trwa nagonka na glukoze. Wychodzę z założenia, że całe pokolenia ja dostawały i żyją i nie mamy doczynienia z milionami chorych ludzi z tego właśnie powodu.
Zresztą tu chodzi o niewielką ilość i podawaną po piersi.
Nie żeby dokarmić ale żeby było więcej płynu, który wypłucze bilubiryne.
Trochę mam dystans to tych wszystkich wytycznych.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tekila rób tak jak uwazasz:) nie sugeruj sie naszymi wypowiedziami, co innego byc w takiej sytuacji a co innego widziec ją z dystansu. Ja niby mówię, że bym nie podala ale nie bylam w takiej sytuacji to moge sobie gdybac

Ja nie podaje glukozy. Wole podać wodę albo kopere. Tez sika więcej i wyplukuje to najważniejsze.
Mi zalecane wystawiać tez jak najwięcej na światło dzienne :)
Ciekawe jakie ma teraz wyniki... ale pewnie jest lepiej bo widać po kolorze buźki :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w nocy chce podac butle zeby piersi czasem odpoczely odciagam tego pokarmu dosc duzo laktatorem..
Odciagniety swiezo pokarm zamrozony w zamrazarce lodowki moze byc tylko 2 tyg? Myslalam ze dluuzej

Hmm no może nie, że całkiem zmarnowane ale do pewnego okresu jednak dziecko intensywnie rośnie i ciągle potrzebuje czegoś innego. Ale nie chce mi się wierzyć aby takie mleko było kompletnie bez wartości. Tyle, że w pierwszych miesiącach nie mogłaby pewnie stanowić regularnego pokarmu na zasadzie, że cały czas karmi się takim"starym" pokarmem.

reklama
Tak wiem dziś trwa nagonka na glukoze. Wychodzę z założenia, że całe pokolenia ja dostawały i żyją i nie mamy doczynienia z milionami chorych ludzi z tego właśnie powodu.
Zresztą tu chodzi o niewielką ilość i podawaną po piersi.
Nie żeby dokarmić ale żeby było więcej płynu, który wypłucze bilubiryne.
Trochę mam dystans to tych wszystkich wytycznych.

Hej, mój też dostał glukozę i dzięki niej wyplukal birubline z moczem, syn zdrowy, szczupły i na nic nie choruje.
Pozdrawiam

Do góry