reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Wydaje mi sie ze paznokcie niepomalowane to bardZiej przy porodzie naturalnym bo wtedy nie jesteś podłączona do odpowiedniego sprzętu który monitoruje funkcje życiowe. A jednak dla bezpieczeństwa pierwsze nieprawidłowości widać pod płytka paznokcia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie z rana :-) widzę, że dyskusja o paznokciach się wywiązała :-) ja raczej zwykłe mam robione przez kosmetyczkę hybrydy-ale na czas ciąży póki co zrezygnowałam bo widzę, że są osłabione płytki. Maluje więc mi normalnie ale przed porodem w październiku będę robiła przezroczyste :-) ja się bardzo bardzo boję szpitali i zabiegów itp więc nie chcę sobie dokładać stresu, że będzie coś nie tak a ja paznokcie pomalowane i nie zauważą..:-) w ogóle to nie chcę jeszcze myśleć o porodzie i pobycie w szpitalu bo od razu zaczynam się źle czuć...

A ogólnie to się wczoraj trochę zdenerwowałam w nocy bo tak mnie dziwnie coś bolało w okolicy podbrzusza, że zastanawiałam się nad szpitalem. Ale, że bardzo często mam problemy z jelitami i takimi sprawami bo po jakimś czasie się uspokoiłam i doszłam do wniosku, że to jednak one są przyczyną bólu. Ale schizę już miałam....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie.
Teraz pewnie pod koniec ciaxy będę miała lekkiego Stresa ale nie zamierzam się nakręcac. Ja do tego podchodzę tak .... tyle kobiet rodzi i żyje ... a my mamy to szczęście ze rodzimy w normalnych warunkach pod dobrą opieka. A co mają takie kobiety w Afryce powiedzieć ...

Pewnie w październiku będą różne różniące opowieści z porodówki ale będziemy mieć swoje skarby i to najważniejsze.

tekila mnie ostatnio często tak zakuwa w podbrzuszu tak rwie ale jak gin sprawdziła to wszystko ok w środku czyli to tak chyba musi być...też mam problemy z jelitami

właśnie wynalazłam na stronie info o szpitalu jak to wygląda podczas porodu ile osoba towarzysząca może być
i są sposoby łagodzenia bólu niefarmakologiczne nawet muzykoterapia- ja chcę!!;d będę im śpiewać;d

reklama
Aria dokladnie tez jestem tego samego zdania. I niema co sluchac innych bo kazdy porodinny. pamietam ze jak ja rodzilam to straszekolezanki mnie straszyly ze to takie traumatyczne przezycie a okazalo sie co innego :)

Do góry