reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

agnieszka Twój młody spokojnie da radę u dentysty, moja 4 letnia Hela była wczoraj i dała radę bez problemów, mamy zero dziur ;-) ;)

Mam nadzieję że u mnie będzie podobnie :)

U mnie wszystko co kwaśne pochłaniam,(ogórki kiszone przede wszystkim) za to odrzuciło mnie od słodyczy, gdzie przed ciążą jadłam codziennie [emoji6]
Ale to w sumie dobrze ;)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja miałam 2 CC teraz też będzie CC więc spokojnie przed szpitalem zdążę się ogolić, umyć kudły i mieć zrobione paznokcie. Wiadomo inaczej sprawa wyglada jak Cie nagle gdzieś złapie i prosto z "ulicy" jedziesz do szpitala ;-) ;)

No wlasnie jak to jest ? Mojej sus w pracy odeszly wody tato ja zawiozl do domu ona sie umyla i dopiero do szpitala. Mowia wszyscy, ze to nie tak szybko urodzic pierwsze dziecko?

Wiktoria, ja miałam dokładnie tak samo :)
Wody odeszły(o 6 rano) i zanim mąż przyjechał z pracy to umylam włosy, ogolilam się i grzecznie czekałam ;) urodziłam dopiero o 11 w nocy... Czyli czasu a czasu. Ale każda ma inaczej. Moja siostra urodziła w ciągu niecalej godziny :)

Miłka ja też niestety mam już zaplanowane CC że względów zdrowotnych... Syna rodziłam SN.
Ile dni wcześniej będziesz miała zaplanowane CC przed terminem?

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

agnieszka pierwszą córkę miałam w 38 tygodniu ( zatrucie ciążowe) a drugą w 39 tygodniu. Teraz jak wszytsko będzie ok też pewnie 39 tydzień.

U nas tak tek ok 10 dni przed terminem robią CC... :)
Boje się trochę... Różne opinie słyszałam o CC, ale jakoś się przejdzie :)
Najważniejsze dla mnie do od razu dzidzie dostać

Moja koleżanka też miała czas na wszystko zanim pojechała do szpitala, zaczęło się od skurczy co 16 minut.
U mnie zaczęło się od skurczy co 4 minuty, także nie było na nic czasu :) a od przyjazdu do szpitala w miarę szybko poszło.

Każdy przypadek jest inny, nie ma się co nastawiać, bo można się przejechać ;)

agnieszka nie bój się na zapas, nie ma się co czarować, że komfort psychiczny jest mega, wiesz, że dostaniesz dziecko do rąk bez komplikacji jakie występują podczas porodu sn.

Natomiast już po samym CC nie jest za miło ale do przeżycia.

Wiktorka wniosek z tego taki, że golimy szłapy z manicure i pedicure jesteśmy na bieżąco:-p

reklama
Ja nie pomogę bo trafiłam do szpitala z powodu krwawienia 3 dni przed porodem. Wiec pomalowana. Sobie pazurki w szpitalu ;) i położne mnie ochrzanily ze mam zmyć i obciążenia bo nie wolno długich i umalowanuxh przy bobasku

Ale i tak zrobię swoje ... teraz sobie przed porodem hybryda uzupełnie i tylko skrócenie trochę bo teraz faktycznie mam za długie ...
Uważą ze każda z nas będzie czuć czy ma czas na kąpiel i zrobienie czegoś dla siebie ... bo u jednych poród postępuje szybko u innych nie.
A jednak samopoczucie zadbanej kobiety jest o niebo lepsze niż takiej która nie zdazy się ogarnąć lub o to nie dba bo i takie są.

Do góry