reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tu bardziej chodzi o to ze te slowa padly. Wiele z nas ma klopoty zeby zajsc, donosic, meczy sie wymiotuje. Troche wspolczucia I ludzkiego odruchu.

Paulina a do czego on ma byc? Do pomagania w usypianiu? A czemu nie uczyc odrazu usypiania normalnego tylko dawac dodatkowy bodziec?

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mysle, żeten odruch wspólczucia do takich ciezkich sytuacji jest w kazdej z nas :)

Dokladnie do pomagania w usypianiu.
to tak troche o nim pisze producent
"
Szumiące serce misia Whisbear®

To dzięki niemu uspokajanie Twojego dziecka staje się prostsze. Urządzenie szumiące z białym szumem, przypomina dziecku dźwięki znane z życia płodowego. Prosty w obsłudze mechanizm z regulacją głośności działa przez 40 minut - czas w którym śpiący maluch przechodzi do fazy głębokiego snu. Funkcja Soft Start/Soft Stop łagodnie włącza i wyłącza szum.
Innowacyjna funkcja CRY SENSOR
Inteligentne urządzenie szumiące sprawia, że Whisbear® staje się pierwszym misiem, która czuwa na snem dziecka nawet wtedy, kiedy Ty zajmujesz się sobą albo po prostu śpisz. Whisbear z funkcją CRYsensor po 40 minutach szumienia łagodnie wycisza się i przechodzi w tryb czuwania. Gdy Whisbear® rozpozna płacz budzącego się dziecka, od razu zareaguje uspokajającym szumem, a po 20 minutach działania ponownie przejdzie w tryb nasłuchu.

reklama
Jak ktoras upiecze beze to dla mnie będzie Bogiem hahaha :D

Dawaj mi tu koronę ;) ja beze czy bezy piekę zawsze jak mi z czegoś białka zostają co by nie zmarnować. .. a tobie różnie. ... na zimno lub na parze z dodatkiem cytryny ;)
Edit: gdzieś mam zdjęcie jak ostatnio bezy robiłam żeby nie było że goloslowna jestem ;)
2016-04-26 16.55.46.jpg

Załączniki

• 2016-04-26 16.55.46.jpg
    2016-04-26 16.55.46.jpg
    84,7 KB · Wyświetleń: 210
Ostatnia edycja:
Ruda, ale slowa padly w innym kontekście. Dziewczyna nie napisała " nie przesadzajcie ciaza to.nie choroba" tylko zacytowala rozmowe z mężem. Druga sprawa, ze my wam wspolczujemy, ale co mamy zrobic ? Ubolewac caly czas i udawac, ze my tez cierpimy? Nawet jesli jest mi czasem.nie dobrze i nie mam sil, a o ciaze staralam sie dlugo i na poczatku tez bralam duphostan to dalej twierdze, ze to nie choroba. Raczej okreslilabym jako spadek formy, bo choroba tu nie pasuje wcale ! Choroba jest niechciana, ktora leczymy, a z ciazy badz co badz wiekszosc sie cieszy raczej, nie?

A mi mdłości poszły sobie w las około piątku :-) teraz za to robi mi się słabo ... :-) coś za coś!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam to samo. W obu moich ciazach. Lekarz mi zalecal kawę, mała słaba ale kawę. Bo to jednak podnosi ciśnienie. Bez kawy nie mogę funkcjonować z rana. Itak jak ty częste jedzenie małych porcji.
jak upieczesz pochwal sie :)
ja wczoraj widzialam przepis na ciasto kinder country z tymi płatkami kangoo :)
moze wyprobuje na weekend bo byl dosyc latwy i nie do pieczenia :D
Ja poproszę przepis, ale jak byś mogła to w wątku kulinarnym to łatwiej go znajdę. Będę zobowiązana ;-) kocham Kinder country :-)

Ruda też nie jestem za ty. Misiem. Mój syn fo tej pory zasypia bez "wspomagaczy" zero misow, przytulanek, pieluszek, kocykow.

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sadze by byl limit uzywania go. Chociaz ja raczej odpuszczę, moja siostra tak nauczyla swoje dzieci, ze jak one spaly to i odkurzac mozna bylo, a te dalej spaly. Wydaje mi sie, ze to niepotrzebny wydatek i raczej warto nauczyc dziecko by samo zasypialo niz za pomoca gazetow. Nie wykluczam jednak, ze po porodzie zdanie zmienie ;)

ja tak wlasnie swoja Julke uczyłam :) i do tej pory zasnie wszedzie jak głosno by nie bylo :D
a tu druga ciaza a ja o szumisiu mysle :D :D

Co do szumisiow .... gadżet i tyle... co chwila jest jakaś nowa moda.... ja nie kupuje ... chyba ze ktoś z rodziny sobie na prezent umysli. .. młody usypial ze starym królikiem mojej najmłodszej siostry... ile się musiałam męczyć żeby go do prania podkrasc; ) żadnej zabawki nie lubił tak jak tego starego szmacianego królika :) i jeszcze w szpitalu spałam z pieluchy tetra kilka dni i później on przy niej moment usypial ... taki trik żeby łatwiej dzidzi było spać samej w łóżeczku. Bo ja spania z dzieckiem mowie NIE

Ja też nie jestem za „wspomaganym” zasypianiem. Dziecko powinno usnąć samo a nie z szumami, mrugającymi lampkami i innymi badziewiami ;-) ;)

Paulina nie widzialam tego w postach.
Akurat Papcia nacierpiala sie chyba najbardziej z.nas. zreszta dalej sie zle czuje. I nie dziwie sie ze tak zaragowala.
Kogo jak kogo ale papcie bede bronic wszystkim co sie da.

Ja jestem na nie jesli chodzi o szumisia

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ann oczywiscie wkleje przepis okraszony juz zrobionym ciachem :) ja tak samo wczoraj pocisnelam dwa :D :D
co do "pomagaczy" w spaniu to smiejcie sie linczujcie ale moja Julka do tej pory spi z pieluszka :D :D

reklama
Cześć dziewczyny, wracam do żywych! Od 2 dni czuje sie lepiej i mam nadzieje ze tak zostanie:) w pierwszej ciazy czułam sie bosko a teraz to rożnie bywa pocieszam sie ze warto, wiec dziewczyny damy rade! ( naoglądałam sie boba budowniczego z rana)
W nocy mialam kryzys bo nasz szczeniak nażarł sie drewnianych kredek i wymiotował cała noc, oczywiście mój maz niczego nie wyczuł i spał sobie smacznie a mój wyczulony nos wyniuchał wiec szorowanko mialam i tylko sie modliłam coby nie "doprodukowac" więcej
Masakra z tym psem jakbym wiedziała ze bede w ciazy to raczej bym sobie darowała psinkę a teraz to juz ja kochamy. Zreszta zastanawiam sie jak ona zareaguje na bobasa w domu? Przechodziła ktoras z was to?
Kocham pikantne skrzydełka w kfs

Do góry