reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

@nianiusia właśnie dlatego, że uczulają preferuję próbki.
Mój brat poleca Svr topialyse xerialine albo xerial 10. Ale u mnie akurat nie znalazłam, będę starała się przetestować.

reklama
Hej dziewuszki, mogę się dołączyć? Nie wiedziałam, czy do was zajrzę, bo dwie wcześniejsze ciąże poroniłam i nie chciałam ponawiać tego samego schematu a już zwłaszcza, że kiedy dowiedzielismy się, że będą bliźniaki jednojajowe z jednym łożyskiem, co stawia nas w ciąży wysokiego ryzyka, to uznałam, że zaczekam przynajmnej do końca pierwszego trymestru i oto jestem :) Także, no... mam na imię Magda, mieszkam w Irlandii, dzieci widziałam ostatnio równo 2 tygodnie temu i była między nimi niewielka róznica wzrostu, choć i tak są mniejsze o jakiś tydzień (ale to w wyniku późniejszej owulacji). Nie wiem czy dotrwam z wami do października - raczej mi nie pozwolą, ale kto wie co się wydarzy. Oficjalnie termin porodu jest na 18 października, ale stawiam na środek września.

Przyjmiecie zbłakaną owieczkę?

Dzięki dziewczyny :) Wrzucam usg z 8 tygodnia ciąży (dokładnie 5 tygodni temu) - wtedy to dowiedzielismy się, że jest dwójeczka :)

Załączniki

• P1060396.JPG
    P1060396.JPG
    79,8 KB · Wyświetleń: 132
reklama
Nie ukrywam, cieszymy się bardzo :) Dałabym wam jeszcze to ostatnie usg, ale nie widać ich razem, rozwaliły sie na cała szerokość bioder i tylko osobno mam zdjęcia. Boję się okropnie TTTS i sIUGR, bo juz na tym usg widać, że jeden maluszek jest mniejszy i to procentowo wychodziło całkiem sporo (pierwszy miał 1,5cm a drugi 1,2cm) ale teraz mniejszy maluszek nadgonił i 2 tygodnie temu miały 3,9cm i 3,6cm - przy czym tego mniejszego nie dało się tak dokładnie zmierzyć, i możliwe, że miara była zanizona. Tak czy siak babeczka powiedziała mi, ze to i tak za wczesnie na takie diagnozy i następne usg mam w 16 tygodniu i potem już co 2 tygodnie, żeby kontrolować wzrost dzieci. Także byle wszystko pomyslnie się skończyło, a będę szczęśliwa. Będę wam zdawać relacje na bieżąco :)

Do góry