reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Dziewczyny ja mialam kontrole a moglam chodzic. I to bylo jeszcze z poczatku zwolnienia czyli 4-5 m-c. Umowe mialam stala prawie 2 lata wtedy. Jak przyszla kontrol bylam w domu. Zapytalam co by bylo, gdyby mnie nie bylo. Mozna wyjsc do sklepu, apteki, lekarza czy na spacer. Ale nie dopytywalam czy to trzeba jakos pozniej udokumentowac. Przeciez paragon z apteki moze mi ktokolwiek dac swoj.

reklama
Ala ale to wszystko jest absurdalne. Jak bylam na stazu w ZUSie przyszedl do nas gosc i przyniosl pismo z wyjasnieniem nieobecnosci. W którym napisal tak: ze podczas wizyty kontrolujacych nie byl w stanie otworzyc drzwi poniewaz byl w trakcie spelniania obowiazkow małżeńskich, a poniewaz ma zwolnienie lezace to on lezal a zona zaspokajala go oralnie i byli zbyt zajeci zeby drzwi otworzyc. ;) usmialismy sie jak nie wiem ale zwolnienie przeszlo. Czesto tez laski w ciazy pisaly ze maja zwolnienia lezace, ciaze zagrozone i nakaz lezenia plackiem wiec nie wstaja otwierać drzwi jeśli ktos wczesniej sie nie zapowie. I to tez przechodzilo. A jesli chodzi o kontrole. To chorobowe to czysty przypadek, komputer losowo wybiera osoby kontrolowane danego dnia, chyba ze ktos (najczesciej pracodawca) Cie podpieprzy ze np zamiast lezec robisz remont albo ze nic Ci nie jest, wtedy kontrola jest na prosbe pracodawcy. Jesli chodzi o kontrole zatrudnienia tu tez jest loteria. Mnie kontrolowali bo umowe podpisalam w ciazy i w tym przypadku raczej zawsze kontroluja natomoast reszta to tez kwestia losowa komputera.

O widzisz to nie wiedziałam że komputer losowo wybiera ale to że kontrolują umowy zawierane w czasie trwania ciąży to byłam pewna że tak jest.

Anieok niezła argumentacja tego pana :-) Z tlumaczeniem sie, że nie otwiera sie bo sie leży to tez logiczne. Równie dobrze można wtedy twardo spać albo być dłużej w WC :)

Larkaa to niekoniecznie szczepienia. Bo właśnie asymetrie czy problemy z napięciami diagnozuje się właśnie w 3 miesiącu. Po skończeniu nawet. Moja miała obniżone plus asymetrie i nie łącze tego w żaden sposób ze szczepieniami.
Jak znajdę coś więcej na temat tych wysokości wypłat wrzucę wam info.

Napisane na SM-A500FU w Forum BabyBoom
I co udalo sie to zwalczyć? Moja tez ma asymetrię, krecz szyi i podobno slabe napięcie mięśni. A chodzi od 11 miesiaca i nikt by nie powiedzial ze tyle wad. Szczepionki nie maja nic do tego. Moze dla spokoju ducha ludzie wymyślają przyczyny wad. Tak jak z autyzmem, ktory diagnozuje sie po roku w okolicach podania szczepionki mmr.
Ja szczepilam na pneumo i rota. Planuje jeszcze ospę o meningo czytalam ze to bardzo rzadkie przypadki ale groźne wiec jeszcze rozwaze
Papciorkowa ja mam leżące niestety... gin powiedziała, że niby teraz musi mi takie dać, żeby nikt się nie czepiał. Później da mi chodzące l4.

Napisane na ALE-L21 w Forum BabyBoom
Mnie jeden lekarz nie chcial dac zwolnienia a bylam prywatnie, poszlam na nfz i jestem chyba od 6 tc na chorobowym chodzącym.

Hej dziewczyny ja już niewiem gdzie mam pisać ciągle chcecie tak dwa fora ciągnąć? Bo ja nie ogarniam wszystkiego. Chyba przejdę tylko ma zamknięty bo nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić.

Wrociłam z wizyty poplakalam się cała. mąż się śmieje że mnie a syn niewie czemu mama placze. Opisane w odpowiednim wątku.

Persea tak udało się, nawet dość szybko. Chodziłam na rehabilitacje o codziennie dużo w domu z nią ćwiczyłam. Do tego odpowiednia pielegnacja.
Asymetria jest często ułożeniowa, lecz utrwalona. Ja np miałam mały brzuch, może w tym była jakaś pezyczyna.

Dziewczyny ale co w tym dziwnego , że na L4 leżącym trzeba leżeć w domu? ;)
Gorsze , że na chodzącym trzeba się tłumaczyć. No ale to w końcu też L4. Ja mam w czerwcu wyjazd na początku i musze dotrwać. Choć chwilami już mam dość.

Napisane na SM-A500FU w Forum BabyBoom

reklama
Do góry