reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

madziorek ja w poprzedniej brałam witaminy od 4 miesiąca do końca i przytyłam 10 kg, więc raczej nie wierzę w to, że wzmagają tycie ;) żeby tyć trzeba jeść :)

reklama
I ja pracująca solidaryzuję się w niedoli ;)

@PerseaNigra u mnie było podobnie na wizycie. Jak zapytałam o witaminy, to lekarka powiedziała, że wyniki mam dobre, ale jak bardzo chcę, mogę brać. Mówiła, że nie jest zwolenniczką syntetycznych witamin, jak wszystko jest ok. Teraz biorę tylko folik mama na 2 i 3 trymestr i nie wiem, czy poszerzać to o witaminy...

Ja tez biorę tylko jod, Wit D3, magnez, kwas foliowy w jednym. Mój lekarz uważa że nie ma co się nadmiernie faszerowac bo za dużo też nie dobrze.

Hej witam w świecie żywych :)
Dzięki za życzenia zdrowia :) wszystkim chorującym mamom jak i dzieciomnżyczę tego samego dużo zdrowia bo wiosna jest, szkoda czasu na chorowanie :)
Jak mi wczoraj było źle,że tak cieplutko a ja sił nie miałam by wyjść..

Virtuti
ja bym poszła na spacer,u nas lekarze też mówią że jeżeli nie ma gorączki to można a nawet trzeba chodzić.

Co do witamin w pierwszej ciąży lekarz powiedział,że nie mam brać żadnych w tabletkach,wystarczą te z pokarmów. Teraz zapytałam lekarza to mi powiedział,że wybór mam wielki,tylko,że ja sama mało wierzę w te witaminy. Mam bodajże prenatal 2 trymestr i pewnie do czasu tych wszystkich sezonowych owoców i warzye będę łykać,ale jakoś tak sceptycznie jestem nastawiona..

Dziewczynom pracującym miłej pracy i byle do fajrantu :)

Udanych i owocnych w dobre wiadomości wizyt!

Miłego i udanego dnia :)

Poziomki kiesy ty masz na to czas? Podziwiam cie jeszcze bardziej

Virtuti moja lekarka zawsze mowi ze jak nie bierze antybiotyku I.nie ma goraczki to na dwor :-)

reklama
Virtuti ja wychodzę jak jest ładna pogoda a nie ma gorączki.

Ruda [emoji4] muszę robić coś dla siebie i to co lubię. Dzieci swoje kocham bardzo ale czasem trzeba od nich odpocząć [emoji23]

Co do witamin to ja zapominam biorę może jedna na miesiąc. Z tym tyciem matki czy dziecka to ściema, w ciąży z bliźniakami łykałam i schudłam 12kg. Z ciąż w których nie brałam rodziłam dzieci po 4400g. Średnio wierze w ich skuteczność szczerze mówiąc :/

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Do góry