reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

@luckychoice ja znów zupełnie odwrotnie. Nigdy nie bylam szczupła (choc ostatnio to już nieatety mega przesada) a atan ciąży po prostu uwielbialam i nie wspominam zadnego czasu tak wspaniale jak tego gdy rosły we mnie moje dzieci.

Beti same dobre moce dla Ciebie.

reklama
Dzień dobry dziewczynki.

Ja już w pracy niestety zakatarzona i nie najlepiej się czuję ale dobrze że jutro już weekend :)

Witam nowe kobietki;)
Mój mąż pojechał na zakupy nie wspomnę ile czasu temu.....i jak go wzięło tak fo nadal nie ma. Ale jak ja jadę na zakupy to co pół godziny mam telefon co ja tak długo robię.....no więc ekhmmm mówią że to baby mają problem ze sklepami

Cherry mój mąż jest dokładnie taki sam i nie cierpię jak jedzie na zakupy bo nie dość że nie ma go pół dnia to jeszcze 10 razy do mnie zadzwoni co on miał kupić. Już chyba taka ich natura :)

Ja mam ginekologa za darmo, bo korzystam z LUXMedu, ale i tak będę chodzić do zaufanego prywatnego, który prowadził moją pierwsza ciążę. Wiem, że jest mega dobry, wiem jak zachowuje się w kryzysowych sytuacjach, a w lux medach albo na nfz robią na odwal się. Oczywiście nie chcę uogólniać - ale tych co ja znam.
MartaDiabłaWarta dziękuję za przepis, w domu uwielbiamy jogurt naturalny, w sobotę będę próbować Twojego przepisu :)

Powiedziałam swojej córce o ciąży, nie wytrzymałam jak znowu zaczęła mnie cisnąć "mamo, ale czy Ty się całujesz z tatą? czemu nie jesteś w ciąży? czy robiłaś test, błagam powiedz mi".
I Powiedziałam.
Usłyszałam "Mamo nawet nie wiesz ile to dla mnie znaczy, dziękuję" i sie popłakała. Mnie też się łezka zakręciła.
Obiecała mi, że to 7 marca jak pojedziemy na usg nic nie wygada, ale to sie okaże, ech.
A na dobranoc dostałam buziaka w brzuch :)

Larkaa ja w poprzedniej ciąży chodziłam do LUXMedu i byłam bardzo zadowolona, ale niestety pod koniec ciąży moja gin odeszła i chodziłam już do niej prywatnie. Myślę że to zależy przede wszystkim od podejścia lekarza,ale złego słowa na LUXMed nie mogę powiedzieć. Z tego co pamiętam chyba jesteś z Katowic ? Chodzisz na Chorzowską czy Sowińskiego ? Ja teraz jestem w Medicoverze i niestety poziom jest trochę niższy niż w LUXMedzie ale póki co nie narzekam.

Ja bym się chyba popłakał razem z Twoją córką, będziesz miała cudowną pomocnicę jak maleństwo się urodzi.

Mój Maksiu też już jest świadomy że będzie dzidziuś i ciągle dopytuje gdzie będzie spał, z jakiego talerzyka będzie jadł, jakimi zabawkami będzie się bawił i gdzie będzie jak pojedziemy na wakacje :D uwielbiam te jego pytania :)

Dziewczyny wróciłam od gina, słyszałam serduszko, 6tydz3dzien.

Jeśli chodzi o przytulanie to nie mam przeciwwskazań, zwolnienia nie brałam, bo muszę pokończyć tematy.

Ja od początku jem imbir, łagodzi mdłości, spróbujcie jeśli Was męczą. Ja nie mam żadnych objawów oprócz cycków gigantów! :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Super wiadomość :)

A ja ostatnio mam tak wilczy apetyt że boję się że zanim skończę 1 trymestr to na liczniku będę miała już +10 kg :eek:

Hej dziewczyny, ja juz nie spie. Na 9 ide do stomatologa. Pytalam wczoraj gina o.znieczulenie to powiedzial ze moge wziac tylko zebym powiedziala ze jestem we wczesnej ciazy. Podobno sa jakies znieczulenia dla ciezarnych. Hmm zobaczymy co dentystka powie

Hej dziewczyny, ja juz nie spie. Na 9 ide do stomatologa. Pytalam wczoraj gina o.znieczulenie to powiedzial ze moge wziac tylko zebym powiedziala ze jestem we wczesnej ciazy. Podobno sa jakies znieczulenia dla ciezarnych. Hmm zobaczymy co dentystka powie

Mój dentysta nie chciał mnie znieczulać jak byłam w ciąży, ale teraz są znieczulenia miejscowe (fachowo podobno nazywają się komputerowe) które stosuję się również dla dzieci więc powinny być bezpieczne.

Luckychoice ten tekst o rozluźnionych powłokach mnie powalił z rana :-) :-) :-) dobry tekst :-) :-)

Nitka bardzo fajnie, że już widziałaś i słyszałaś maleństwo..Boże jak ja bym chciała chociaż zobaczyć...

Piszecie o zachowaniu mężów-mój Piotrek ogromnie się boi, że nic z tego nie będzie i boi się, że będę przeżywała kolejny koszmar dlatego puki co raczej ignoruje mój stan i stara się nie rozbudzać euforii we mnie.. kocham go za to bo inaczej ja byłabym już w 7 niebie a później to chyba bym oszalała...:-(

jagus haha, pamiętam ten rodzaj dyskusji, ma swój urok :)
luckychoice spokojnie, jak dużo nie przytyjesz to jest spora szansa, ze po ciąży będziesz wyglądać jak przed ciążą :)
justjestem mój mąż na okrągło masuje mnie po brzuchu, ale tak delikatnie. Widzę, że jest szczęśliwy.
neilaa jestem z Wrocławia. LuxMed kilka lat temu był u nas świetny, sami dobrzy specjaliści, a teraz jest naprawdę coraz gorzej...przetestowałam trzech ginekologów, paranoja. Na necie nie znalazłam nikogo poleconego, a nie mam też koleżanki, która by mi mogła kogoś polecić.

Waga zaczęła mi spadać, niby mam apetyt, ale jak wczoraj siadłam do obiadu to pogrzebałam w talerzu i ochoty nie miałam ;/ Jak dobrze, że dziś piątek!

reklama
Tak sobie czytam te wpisy i rozmyślam. Ogólnie mam delikatna nadwagę i zdaję sobie z tego sprawę że przytyje. Minus jest taki że jestem mała bo zaledwie 160 cm wzrostu i mogę na końcu się kulac a nie chodzić :p
Jeśli chodzi o mojego męża to widzę że ma mętlik w głowie tak jakby jeszcze nie docierało. Dzwoni i pyta jak się czuje przytula mnie ale z drugiej strony widzę że nie dowierza podobnie trochę jak ja. Podejrzewam że pierwsze takie dotarcie do nas jak usłyszymy serduszko i jak zaczniemy widzieć że brzuszek rośnie.

Do góry