reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Moja Ada raczkuję od 8 miesiąca, jedzeniem większych kłopotów nie ma. Ale mamy alergie pokarmową na bmk, jaja i wieprzowinę . :((( A nas alergikiem nikt nie jest :((

reklama
Hej[emoji4]
U mnie Borys też raczkuje i wstaje i chodzi wzdłuż mebli[emoji4]
Późno usiadł miał hmm chyba 8 miesięcy
Poza tym nadal jesteśmy na samym cycku [emoji28] nie chce nic kompletnie jeść... Ale jako, że swoje waży pediatra nie wszczyna alarmu.
Ma coś koło 10kg i piękne baleronki na rączkach i nóżkach..
Chciałabym, żeby jadł bo jestem strasznie ubezwłasnowolniona ale siłą go nie zmusimy..
A tak poza tym to pewnie norma[emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

8 miesiecy to raczej taka norma. ;)
Moja od 6 miesiąca podnosiła się z pół leżenia do siadania na bujaczku. A tak jak normalny dzieć usiadła właśnie w 8 miesiący. U nas taki przełomowy był 8 miesiąc bo zaczęła raczkować, siadać jak dzieć, wstawać. :)
U nas mimo 5 posiłków cyc co 2 godz ;)

Miki usiadł kolo 8 mc a raczkuje od 9 mc, wstaje gdzie się da i to mały rozraniala o wyglądzie aniołka [emoji1]
Jesteśmy na cycusiu dalej. Karmimy się na żądanie ale je też stałe posiłki. Gotuje mu sama ale słoiczki też czasem zje. Za dorosłym jedzeniem aż się trzęsie [emoji23] zjadlby wszystko gdybym tylko mu dała :)

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartAo oj u nas to w ogóle długa historia.
Od początku pediatra wmawiał nam AZS, Ada ma ŁZS potwierdzone przez dermatologa dr n med.
Od początku kp kazał mi być na diecie bez bmk. No a ja głupia posłuchałam... Wg naszej Pani alergolog to mogło przyczynić się do alergii Ady.
Po zjedzeniu jajka mała miała obrzęk ust, to samo po wieprzowinie a po jogurtach np ulewała. Już kupę czasu nic nie dostała takiego, a ja jem wszystko i w żaden sposób się to na niej nie odbija. Więc istnieje nadzieje,że wyrasta z tego. ;)

reklama
Do góry