reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Wiola moze faktycznie taki egzemplarz, moja dzis w ogole nie pospala no.moze z godzine. Bellina nie wiem czy to.nie wina wlasnie daddy. Na razie odstawilam, zrobie za kilka dni drugie podejście, żeby miec pewność.
Wiola koło 3 miesiaca powinno minąć, któraś z mam tak mi napisała kilka stron wczesniej i tego sie trzymam :p

reklama
A my z Naszego nie mozemy straszny placz wiadomo przy kapieli,przewijaniu ale nie zawsze zalezy czy rozbudzony ale najlepsze jest to,ze ululany lezy w lozeczku spiacy szumis wlaczony a dzidzia lezy cichutko ja mysle ze spi a ta mala pierdołka cichutko tak sam.
W nocy co ok2-2,5h wstajemy jedna pobudke w nocy ma na max dwie godz prawie zawsze wtedy kupa siku cyc i tak w kolko.
Staram sie duzo klasc go do lozeczka i sie poki co przyzwyczaja polezy i zasnie chyba ze pampers mokry to markotny.
Wiki ja uzywam tylko bepanthen do pupy po kazdej zmianie pieluszki a pieluchy pampers uzywam tylko narazie i boje sie zmienic bo jest dobrze plus ten pasek ktory pokazuje czy mokro.
Tekila biedna ja myslalam,ze zajrze tu o tej godz dopiero i bedziesz juz po.
Trzymaj sie dzielnie dobrze ze u Ciebie dzialaja po koleji balonik oxy cos tam idzie do przodu.

Dziewczyny moje na mm a córka tez marudna. To trzeba przeżyć! I tyle. Naprawdę dzieciom takie marudzenie mija. A im większe tym bardziej się wie z jakiego powodu płacze. Z kremów ja używam linomag z słoiczków i żadnych odparzen ale może taka skórę mają. Ja dziś spałam 2h a teraz wyskoczyłam na kawę do starbucks, a mąż został z całą trójką :) Niech wie co traci jak jest w pracy :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas nie ma na co zgonić, po mału zaczynam się godzić z faktem, że trafił mi się taki marudny egzemplarz. Liczę na to, że z czasem jej minie.
W weekend ewidentnie bolał ją brzuszek, ale dziś brzuszek miękki, nie pręży się, kupy robi bez wysiłku, więc ewidentnie foch :) Właśnie byłam z nią i psem na długim spacerze, więc chociaż sobie w wózku pospała a ja odpoczęłam.
A swoją drogą dziewczyny muszę powiedzieć, że wkurza mnie zganianie złego samopoczucia małej na kp. Bo na pewno płacze bo ja nie trzymam diety, a na pewno coś zjadłam itp. Moja teściowa nawet poradziła, żebym spróbowała dać jej mm z marszu i zobaczyła co będzie, a dla mnie to ostatnia rzecz której spróbuję, skoro mogę karmić i mała pięknie rośnie. Czy naprawdę dzieci na mm nie płaczą i nie bolą ich brzuszki? :[

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom
wiola nic bardziej mylnego z mm moj tez płacze i boli go brzuszek a jest na mm kupiłam dla niego herbatke z kopru i wczoraj pił pierwszy raz i wydaje mi sie ze troszke pomogło bo dzis juz zrobił kupke troszke mniej twarda niz wczoraj

U nas też pupa zaczerwieniona ale sudocrem pomógł i powrót do pampersów. Teściowa kupiła te lidlowe i chyba nie pasuja. Poza tym nawet jak jest tylko Siku to tak puchną jakby miały wybuchnąć. Moja też brzuszek pobolewa dziś i trochę pomarudzila, ale póki co śpi. W ogóle jak ktoś przychodzi to zachowuje się jak aniołek ;)
Z mojego małżeństwa to chyba ja będę tym złym policjantem. Mój to by dziecka nie budził choćby była obsrana po samą szyję. I dziś przysnelam i nie odlozylam małej do łóżeczka nad ranem to się przytulał i mówił że chciałby żeby ciągle była z nami w łóżku. Ciekawe czy po połogu też będzie tak mówił...
Tekila trzymaj się tam :)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć

Borys urodził się dziś o 17:30 ale przez cc.
Waży 2900, 53cm 10 punktów :-)

Więc tak po tym baloniku wczoraj po 6h skurczów było 4-5cm. Dziś rano już tylko 2 niestety.
O 10 podali mi oxy, ok 13 zaczęły się bolesne skurcze, choć położna mi nie dowierzała, że takie są. Ok 15:30 nagle pękł pęcherz i od razu zaczęły się problemy z tetnem. Bardzo bardzo silne bóle krzyża i spadki tętna Borys poniżej 100.
Ok 17 tyko 3cm rozwarcia i lekarz uznał, że jeszcze chwilę i raczej cc. Ok 17:20 wyłam już z bólu a tan nic.. Więc ginekolog uznał, że te 7cm to za dużo jak na takie tempo i ryzyko.
17:35 już był na świecie :-)

Teraz leżę i będą mnie stawiać na nogi i przenosić. Aaa miałam od razu małego na 2h , później go zabrali żebym zaczęła dochodzić do siebie...:-)

Zobaczymy....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

1477000079299.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477000079299.jpg
    1477000079299.jpg
    68,4 KB · Wyświetleń: 514
reklama
Do góry