reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Caly czas myślałam i byłam pewna ze poród bedzie sn. Dlatego wywołanie porodu tak bardzo mnie zaskoczyło. Podobno to standard tu. Wizytę mam w poniedziałek wiec będę rozmawiala z panią doktor, a na weekend planuje intensywne prace porządkowe wiec moze wrócą skurcze a rozwarcie powiększy sie.

Ja to w ogóle zaczynam być tak przerażona tym, że mam urodzić, że chyba skonam :-)
Serio zaczynam myśleć czy ja na pewno tego chciałam ha ha :-) :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila hehe ja odwrotnie porod to pikus, ale wychowanie to dopiero. Pieluchy, nieprzespane noce, brak czasu dla siebie, no i nie będziemy juz mogli na golasa po domu chodzic

Ech ale te hormony to naprawdę dziwna sprawa. Jestem w obecnej chwili wstanie się rozryczeć z tego powodu co się w środku we mnie dzieje. Straszne to!
10 lat czekałam na to dziecko a teraz taka panika?
Oby to minęło bo grozi mi depresja jeszcze przed porodem!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ależ oczywiście, że są zabronione długie podróże. Albo inaczej, nie zalecane. Po ok 2-3h należy zrobić dłuższą przerwę. Chodzi o pozycję dziecka, wpływ na kręgosłup, bioderka i stópki. Czytałam kilka artykułów, ale nie znajdę ich pewnie teraz. Ale sama też rehabilitowałam swoje dziecko i konsultowałam kwestie podróży, jak i przebywanie w leżaczku - bujaczku. Fotelik samochodowy jak nazwa wskazuje służy do podróży samochodem/ I my na leżaczek miałyśmy zezwolenie tylko na chwilę (jak szłam się kąpać np.) i to jeszcze obłożona kocykiem. Wiadomo, każda zrobi jak uważa, nie chcę się z Wami spierać czy kłócić. Tylko warto zwrócić uwagę. Ja na zakupy zawsze miałam gondolkę w bagażniku i przekładałam dziecko, teraz będę robić tak samo.

@Tola81 uważaj, bo ja do Wałbrzycha mam niedaleko, zrobię Ci wjazd na porodówkę :p

Do góry