reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja od 21.30 do 7.30 z czterema przerwami po paręnaście minut lub pół godziny bo moje dziecko co tylko wstałam i znowu się kładłam zaczynało kopać. Od wczoraj po kolacji znowu cały czas się rusza. jak tak będzie do końca dnia to znów jadę na izbę przyjęć, żeby sprawdzali czy nie ma tachykardii. Zna mnie już tam pół personelu ale ja mogę jeździć tam nawet codziennie byleby mieć pewność, że wszystko z nią w porządku.

Ja od 21.30 do 7.30 z czterema przerwami po paręnaście minut lub pół godziny bo moje dziecko co tylko wstałam i znowu się kładłam zaczynało kopać. Od wczoraj po kolacji znowu cały czas się rusza. jak tak będzie do końca dnia to znów jadę na izbę przyjęć, żeby sprawdzali czy nie ma tachykardii. Zna mnie już tam pół personelu ale ja mogę jeździć tam nawet codziennie byleby mieć pewność, że wszystko z nią w porządku.

mój tez jest bardzo ożywiony wczoraj od 17 do 24 tak się wiercił ze myślałam ze mi brzuch rozerwie, natomiast gdy zgasiłam światło i pożyłam się spać odnoszę wrażenie ze on tez usnął :)

Ja dzis nawet spalam z chyba tylko dwiema przerwami na siusiu...
A z koleji moj maly od wczoraj mniej sie rusza ostatnio tak latal a teraz spokojniejszy

Betka tak teraz będzie, maluszki maja mniej miejsca i sie przygotowują już.
Wczoraj jedna dziewczyna dała mi super rade, mówi, żeby nie kupować kolorowych body tylko białe z tesco najlepiej. Podobno nie,widać gdy dziecku sie ulewa, latwo spiera sie kupki i inne i do tego pasują do wszystkiego.

Ja się pewnego dnia obudziłam i stwierdziłam, że brzuszek chyba się obniżył, bo piersi mi się tak opierały o brzuszek i nagle przestały - lekarz potwierdził, że już nisko. Nie zauważyłam żadnego związku z oddychaniem, dalej czasami nie mogę złapać oddechu i jakoś mi ciężko, z częstszymi wizytami w toalecie też nie widzę związku.

No chyba dlatego, że się ochłodziło tak super się śpi. Ja dzisiaj od ok. północy do 7.45 z jedną przerwą na siku.
Mała mi szaleje non stop, nie przeszkadza jej że mało miejsca tylko tańczy makarenę :p

Betka tak teraz będzie, maluszki maja mniej miejsca i sie przygotowują już.
Wczoraj jedna dziewczyna dała mi super rade, mówi, żeby nie kupować kolorowych body tylko białe z tesco najlepiej. Podobno nie,widać gdy dziecku sie ulewa, latwo spiera sie kupki i inne i do tego pasują do wszystkiego.

ja kupiłam w pięciopaku z H&M takie kopertowe oraz troszkę większe z zalando tez pięciopak ale już napkami tylko na dole a przy szyjce ten zakładany splot wyszło tak 10-15 złotych za sztukę z przesyłka jakość bawełny moim zdaniem bardzo dobra, od siostry dostalam tez chyba z 6 kaftanikow bialych resztę mam kolorowych.

ciekawe ile dziewczyny par ubranek brały do szpitala, bo ja mam 3 pajace, 3 body. 3 kaftaniki do tego
2 piżamki i 6 śpioszków, skarpetki czapeczki w trojpaki i jedne niedrapki i tak się zastanawiam czy cos dokładać czy wystarczy

Ja dzis chce cos dopakowac bo spakowalam 2 pajace 2 spiochy 3 body polspioszki,cieply pajacyk,2 czapeczki,2 kaftaniki itd zgodnie z lista ze szpitala mojego, ale kolezanki doradzily mi wziac wiecej wiec chyba dorzuce jakies pajacyki i body bo to chyba najwygodniejsze.

reklama
Mi położna nie kazała brać nic dla dzieciaczka, ale mam spakowane 2 pajace i niedrapki. Ostatnio tylko dziewczyna mowila mi, żeby podklady na lozko wziąć bo o to w szpitalu ciężko. Mam kupione dwie paczki, ale powiem wam, że widzialam jak wygladaja te z babydream z rossmana i kurde troche żałuję, że już kupilam bo te rossmanowskie na prawde troszke lepsze i delikatniejsze

Do góry