reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Betka też myślę że lepiej odpuścić urlop a zrobić porządny remont a nie po lebkach

Wiktorka wogole nie pójdziesz na macierzyński? Taciezynski dwa tyg a potem ile może wziąć tata chyba jakoś połowę tego urlopu co przysługuje tobie. Bo 26 po porodzie tylko mama może wziąć a te kolejne tygodnie chyba oboje mogą brać na zmianę lub jedno. Już właśnie nie pamiętam. A potem z kim maleństwo?

reklama
Trochę nie rozumiem, bo przecież rok dostaje się pieniądze, no fakt że 80 % ale jak mam dać na nianie czy żłobek to i tak nie opłaca mi się wcześniej wracać.
Po drugie jak ma się L4 podczas urlopu, o tyle dłużej jest się w domu a i pieniądze sa juz wtedy za urlop czyli 100%.
To taki odnośnik w kwestii finansów napisałam. Co innego jak ktoś nie chce siedzieć w domu i woli iść do pracy, to jego sprawa. Ile ludzi, tyle opinii i poglądów.

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Joani często nie chodzi o pieniądze tylko o podejście pracodawcy. Różnie bywa...
Ja raczej ze względów finansowych muszę wrócić za rok do pracy, chyba że coś się zmieni. Mam świetny żłobek w na przeciw siebie i tam planuje zostawiać dziecko. Plus jest taki, że mąż ma pracę zmianowa i moja mama pół etatu więc dziecko byłoby tam tylko na kilka godzin. Niestety mając kredyt hipoteczny itp nie da się żyć z jeden pensji Kiedy skończy się macierzyński.

Beatka odnośnie wózka to mówisz o expanderze? Czy ten drugi jest dostępny?
Ja jadę dziś obejrzeć Roan Bass z mama bo mój mąż zaczął 12stki :-( w
W ogóle to dziś rozkładają u nas przy bloku rusztowanie i będę miała na ponad miesiąc nieczynny balkon.. Dobrze, że mam działkę 10 min autem od domu i właśnie kończymy remontować domek# będę miała się gdzie podziać :-) jutro przyjdzie telewizor, lodówka, dziś jadę po taką małą kuchnię do castoramy i e sobotę po kanapę :-) jedyną wadą jest to, że kibelek jest formie toytoya i nie ma możliwości podłączenia wody takiej zwykłej, jest tylko woda do podlewania ogródka... stąd myć albo mogę się u Babci (2 min autem) albo miska :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A mam prośbę do tych mam co już mają dzieci, zwłaszcza zimowe :-) bo tak wyprawka wyprawką, ale możecie mi napisać co dziecko nosi zwykłe w domu, a co się ubiera na spacer? Czy np w domu body z długim rękawem i śpiochy czy te takie spodenki? Czy na wyjście body i na to pajac i kombinezon czy jeszcze coś.... bo ja nadal nie umiem sobie wyobrazić czego ile mam kupić :-) :-) :-) :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Musze sie zorientowac ile ja mam obowiazkowego urlopu, tego nie przeskocze a później zostanie troche tato. Od kwietnia do żłobka, dzis podanie jade zawiezc. Taki plus, ze ja pracuje max 6h i zawsze mam wolną minimum godzine w pracy wiec moj może z młodą przyjeżdżać. Jest.moja mama i tesciowa, jest dziadek jakos damy rade. Pewnie, ze wolalabym zostac w domu, ale jakim kosztem by się to odbyło, praca jest dla mnie bardzo ważna. Duzo osiagnelam i nie chciałabym tego zaprzepaścić. Poza tym nie ma co przesadzac pewnie nie tylko ja jestem w takiej sytuacji :)

Joani ja nawet wydając pieniadze na żłobek jestem sporo do przodu bo u mnie to koszt 300 zl. Nie chce niani bo nie chce zeby obca baba po mieszkaniu mi sie szlajala.

Ja po domu ubierałam zawsze body z długim + śpiochy albo body z krótkim + pajacyk. Wolałam mieć rozpinane w nóżkach ale różne są preferencje i dziewczyny zakładają spodenki. Mnie się nie chciało przy każdej zmianie pieluchy ściągać ich, szczególnie na początku, kiedy nie czułam się pewnie w przewijaniu.
Na dwór dodatkowo kombinezon
20150223_161509.jpg

Bardzo fajny był ten. Łatwo układało się na nim dziecko i dwa suwaczki. Bardzo poręczny.
Do tego czapka i rękawiczki. Przykrywasz kocykiem.

Załączniki

• 20150223_161509.jpg
    20150223_161509.jpg
    244,8 KB · Wyświetleń: 411
Tekila coletto florino kupujemy babka specjalnie zamawiala go do sklepu i 4tyg czekala na niego..nie chce mi sie potem jezdzic i szukac bog wie czego

reklama
Tekila z tymi ubraniami to też różnie jest. Bo ja czytałam to każda mama inaczej do tego podchodzi. Jedni lubią ciepło inni chłodniej, musisz się wsłuchać w swój instynkt. Zobaczysz też z czasem jakiego maluszka będziesz miała bo czasami wydaje ci się że mu zimno lub gorąco i cieplej ubierają a on spocony.
U mnie generalnie było ciepło, ale ja też nie lubię przegrzania. Tak więc po domu miał zazwyczaj body długi rękaw i spodenki lub polspiochy te że stopkami. I skarpety. Albo body krótki i koszulka z długim/kaftanik z długim i dół jak wyżej.
Na spacer na body bluzalub bluzka i kombinezon. Jakaś czapa o rękawiczki zależnie od pogody. Dla mnie śpiochy się nie sprawdzily że względu na wygodę tak więc ich nie uzywalam.
Do spania miał body lub pajacyk i spiworek ew kocyk na to.

Wiktorka możesz mieć dodatkowo wolna godzinę jeśli karmisz piersią.

Do góry