reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
cześć migotka!
Zgłaszam się z mdłościmi. Dokładnie na poczatek siódmego tygodnia.
Musze wmusić w siebie coś do jedzenia...

Akatsuki ja właśnie od 2 tygodni walczę z nudnościami i wymiotami :/ jem sucharki, kaszki dla dzieci, piję mięte, melise, rumianek, czasami nawet coca-cole, żeby bąbelki ruszyły prace jelit. Zakładam bransoletki z akupresura, zaklejam pępek, a od dzisiaj biorę krople Imbifem. To wszystko łącznie pozwala mi przeżyć, choć i tak różnie bywa z efektami. Generalnie i tak czuję się dużo lepiej niż w pierwszej ciąży, choć nadal nie jest super ;) lekarz mi powiedział, że oni lubią jak kobiety wymiotuja, bo to oznaka dobrze pracujących hormonów.. :szok:

lekarz mi powiedział, że oni lubią jak kobiety wymiotuja, bo to oznaka dobrze pracujących hormonów.. :szok:

Mjej kolerzance to nawet powiedział wszystkiego Najgorszego na poczotek ciąży :tak: ona patrzy na niego zdziwiona i rozgoryczona a on wymiotów mdłości itp:-D

Ja nie zwracam ale mdłości mam,tzn zmulony żołądek i brak mocy

Ja całe szczęście mdłości nie mam, ale czasem mnie zemdli trochę szczególnie jak zrobię się głodna i pomyślę o jedzeniu :p a od 12 każdego dnia z chęcią bym sobie robiła dluuuugie drzemki, no ale nie mam jak :p

reklama
Po moich historiach z plamieniem w sumie noe mogę narzekać że mnie muli. Przynajmniej wiadomo że ciąża się rozwija prawidłowo. W pierwszej też mnie mulilo ale rano... teraz dla odmiany po południu mnie wzięło. Już przed chwilą miałam tak ze myślałam żeby iść sie zgiac na kibelkiem. Muszę się wziąć za obiad bo mąż zaraz wraca ale coś czuje że mi nie wejdzie

Do góry