reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Hej
na początku gratuluję wizytującym udanych wizyt. My też dziś podglądaliśmy maluszka. strasznie się wiercił ale wypatrzyliśmy bijące serduszko, rączki i nóżki i nosek. wg. usg. to 10t 4 dz. Wygląda na to że maleństwo bardzo ruchliwe bo szybko zmieniało pozycje :D ma niecałe 4 cm. Założyliśmy kartę ciąży. po świętach mogę przyjść na kolejne usg (lekarz sam zaproponował) i wtedy będzie więcej widać :D

apropo utrzymania równowagi i wypadków :eek: to ja też ciągle się o coś obijam. głownie biustem bo jakiś większy się zrobił ;) :D miewam też zawroty głowy.....uważajcie (uważajmy) na siebie dziewczynki

a z nowości....w piątek mój S mi się oświadczył :D. byłam zaskoczona bo myślałam że jako typ przekorny będzie chciał czekać do "po porodzie" zeby nie było że coś lub ktos go zmuszał. ale stwierdził że od dawna o tym myślał i czekał na odpowiedni moment :D w poniedziałek byliśmy w USC i tak oto 29 kwietnia o 12tej zostanę jego żoną :D

teraz coż popracuję a wieczorem znów poczytam...i może wreszcie poodpisuję :szok:

krewetka super że wsio ok :-)
Mrowkaa wowww ale super że już masz jakiś pogląd na płeć :-) u mnie się sprawdziły prognozy lekarza, choć też móił że to tylko prwdopodobnie ;-)
xmamuska kciuki za testy :-)
Blair haha ja tez wszystkim polecam żeby faceta brali na USG bo mój też dopiero wtedy zrozumiał chyba że jest nas dwoje i szalał strasznie :-) teraz raz ze mną był bo nieobecny neistety ale on ogólnei bardzo przeżywa ciąże, moje samopoczucie więc nei mogę narzekac :-) aaaa mi mdłości też minęły już kilka dni temu i jestem przeeeeszczęśliwa :-)
katjana1 gratulacje oświadczyn!!!!

a ja dziś tak gwałtownie zerwałam się z kanapy że aż mnie zgięło , taki ostry ból mnie naszedł jakbym więzadło zerwała ale na szczęście chyba nic się nie stało bo teraz już ok ale strachu sobie napędziłąm, musze już się nauczyć wstawać delikatnie...

jejku jutro kończe I trymestr!! w piątek mam to gentyczne i mam mega stresa,czy wszystko dobrze, czy dzidzia się rusza, Boże umrę z oczekiwania!! dobrze że mam na rano! ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny, po weekendowej nieobecności nie mam szans Was nadrobić :) Gratuluję wszystkim udanych wizyt, super wiadomości po badaniach no i szczęśliwych zaręczyn!

My mamy dziś wizytę o 16:15. Proszę o pozytywne fluidy bo coś niespokojna jestem :(

Dziewczyny czy wy słyszałyście o sprawie Sebastiana Nadolskiego i jego synka któego bije matka ?? Poszukajcie w necie,na Facebooku Ojciec opisuje całą sytuację, i prosi ludzi o pomoc,Masakra włączyłam 2 filmiki z udziałem małego Fabianka i więcej nie dam rady,zalewam się łzami do teraz,nawet nie wiem co więcej napisać !!

Dobra wiadomość zdałąm egzamin :) choć w tej chwili jakoś mnie to nie cieszy :(

Małkus dziękuje za kciukasy :*

Dagpio, łap kulę pozytywnej energii! [emoji5]
Xmamuska Gratulejszyn!
Niestety otacza nas multum tragedii i dramatów - mniejszych i większych. Ja wczoraj się nakręciłam sprawą tej pseudo rodziny zastępczej z Łęczycy. A jeszcze jak usłyszałam, jak była kierowniczka PCPR, która ich kontrolowała ponoć, powiedziała dziennikarzowi, że nie będzie tego komentować, bo nie ma nastroju z nim gadać - to mi się nóż w kieszeni otworzył. Żadnej skruchy i pokory. Jedyna sprawiedliwość, że prokuratura jej też postawiła zarzuty.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej :-) Witam Wszystkie Mamusie :-) Jestem tu nowa, ale mam nadzieję, że szybko nadrobię zaległości w czytaniu i poznawaniu Was :-) Termin porodu mam wyznaczony na 28 październik :-) Mam już synka 4 letniego, w czerwcu mamy 5 rocznicę ślubu. Bardzo się cieszę z ciąży, ale też mam różne obawy. Fajnie, że będę mogła się z Wami dzielić smutkami i radościami, łączy nas coś najcenniejszego, dlatego mam nadzieję, że będziemy dla siebie najlepszym wsparciem i dobrymi doradczyniami :-) Teraz przez kilka dni postaram się nadrobić zaległości czytając Wasze wpisy. Pozdrawiam serdecznie

Do góry