reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Iga, do zimy jest jeszcze sporo czasu. Poczekaj aż się synek urodzi i zobaczysz. Moja córka zakładam, że będzie potrzebowała rozmiar 68 na zimę... [emoji6]

Dzień dobry! Jak mnie wszystko boli... [emoji24]

reklama
Dzień dobry
Wstałam dziś chyba lewą nogą. Wszystko mnie wkurza. Czekam aż dzieci pójdą do szkoły i biorę się do pracy. Pranie czeka, 2 okna do umycia. Muszę umówić dzieci. Do dentysty.

Iga - ja mam 2 kombinezony takie jesienno-zimowe. Jeden mniejszy drugi większy. ZobacZymy do którego się niunia zmieści. Chyba w kik-u też widzialam kombinezony takie cieplejsze.
Nigdy nie robilam sobie lewatywy. Przed poprzednią ciążą organizm sam się wyczyścił. Nie wiem jak będzie twraz.

Buba - to niezła akcja z tym telefonem. Ja ostatnio szukałam teczki ciąży nawet poszłam do gina wyrobić nową. Kilka dni temu znalazlam tą starą teczke w torbie spakowanej do szpitala. Byłam tak pewna że jej tam nie ma, że podczas poszukiwań nawet tam nie zajrzalam. Ehhhh ta ciąża odbiera mi resztki rozumu.

Igem - i jak. Rozkrecila się akcja ? Czekamy na wieści

Idę zjeść śniadanie

Kajana - witaj w klubie, ja dziś też z serii bez kija nie podchdź ;) niech mi schodzą z oczu bo tępym narzędziem ubiję ;) więc rozumiem co czujesz.

Teczkę z badaniami szukam reguralnie, samochodu na parkingu....kluczyki znalazłam po 4 miesiącach w etui z okularami....ciągle czegoś szukam....masskra...R nie kuma bazy że to ciążowe tylko wmawia mi że to już starość ;)

Kombinezony mam ze 4 od lżejszego po taki fest cieplutki w rozmiarach 56-62-68 i duże 68

Fajne są w Mothercare i w Zarze. Ale warto na przecenę poczekać bo maluch krótko w tym pośmiga.

Dbdg- mnie dziś chyba walec przejechał, normalnie czuję każdą kostkę i każdy organ...

Witam porannie
Igea jak tam skurcze czyzby cos sie wyklulo?
Buba tez caly czas cos gdzies gubie : p
Iga ja mam na 68/74 na zime nawet jak za duzy to bedzie lepszy jak przyciasny
Ja lewatywe robilam sama przed drugim porodem jak dream kupilam eneme w aptece
Akat jak samopoczucie?

Dzieci moje juz w szkole M zaprowadzil :) ja w szlafroku przed tv zaraz bede sie ogarniac na wizyte do gina mam jakies swedzaco piekacy problem :/ i martwie sie wielkoscia mojego brzucha ze jest za maly :( polozna mnie nastraszyla
A potem sprzatanie po malowaniu i relaks :)

Witam Was z rana:)

Ja dzisiaj jestem wyspana,ogólnie miałam dobrą noc.Tylko 1 wstawanie na siku:D

Od wczoraj mam też dziwnie euforyczny nastrój;)

Iga ja też mam dwa kombinezony.Jeden taki cieplejszy misiu na 62 a drugi taki z nieprzemakalnej tkaniny czy coś na 68.Obydwa dostałam,nie wiem który będzie odpowiedni:) najwyżej na szybkości coś kupię.

Co do lewatywy to ja kupiłam to o czym wspomina Dream-Enemę. Niby w szpitalu w którym chcę rodzić mają swoją i bez problemu mogą mi zrobić przed porodem,na co zamierzam się zdecydować:) a kupiłam swoją w razie gdybym musiała rodzić gdzieś indziej. Sama chyba nie zdecyduję się na jej wykonanie,wolę żeby zrobiła to pielęgniarka.

No Buba nieźle z tym telefonem;) ale jak Ty taka zabiegana jesteś to się nie dziwię:D mi ostatnio ,,zginęła'' tak samo jak katjanie teczka z badaniami i książeczką ciąży. Wszystko przekopałam aż dostałam olśnienia i znalazłam;) oczywiście narobiłam sobie niezłego bałaganu.

Udało mi się zatrzymać przeziębienie i już na szczęście czuję się dobrze. To wszystko przez tą jesienną aurę.

Dzien dobry,
Miłego dnia zycze kazdej z Was. :)
Ja juz po sniadanku, kawa do polowy wypita, zupa nasawiona, pranie po czesci wywieszone i zaraz robot ciag dalszy choc plecki bola ojjjjj bola.

Ania kropla ja zamierzam w pro famili, moj lekarz tam pracuje i jak do niego poszlam to mowil ze jak by cos sie dzialo to zebym jechala tam do profamili, wszystkie badania wazniejsze tj prenatalne i polowkowe tam robilam i juz tam urodze o ile dojade :) termin na cc mam na 11.10 (niedizela). w piatek mam jeszcze wizyte u gina zoabcze czy nic sie nie zmieni.

Ja nie mam kurcze takiego zimowego kombinezonu, ale mam taki ala dresowy z barankiem w srodku, na pazdziernik o ile nie bedzie mrozów wystarczy, do tego mam pajacyki takie dresowe wiec napewno nei zmarznie. Zamowiłam na allegro z firmy c&a i sa zawaliste te pajacyki dresowe :D teraz juz sie nie martwie ze mi dzidzius zmarznie w domu jak bedzie lezał :)

Dziewczyny a jak sie jedzie na planowane cc to jakos dzien szybciej trzeba byc na jakis badaniach? w ogole w jakis szczegolny sposob sie trzeba przygotowac? zaczynam sie troche denerwowac tym cc bo lekarz mowil ze dluzej bede dochodzic do siebie i moze bardziej bolec bo to drugie ciecie. nawet nie pamietam jak ja sie załatwaiłam po tamtej cc czy w ogole sie zalatwialam czy moze dali mi cewnik na noc NIC NIE IWEM CO SIE ZE MNA DzIALO W TAMTA NOC.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamila 1982, Malinka 89 - no mi się wydaje, że dotrę do października, w końcu tylko jutro zostało :-p Ale nie ukrywam, jest ciężko.
Paulka 87 - dobrze, że z mlekiem Ci się ułożyło i że wyszliście do domu, zazdroszczę ;-) A o boleściach brzucholka podczas karmienia mówiła nam położna, to dobry znak, ponieważ dzięki temu wiadomo, że wszystko tam na dole się dobrze obkurcza i wraca do normy.

Iga 85 - ja również zakupiłam z firmy Enema 150 ml w buteleczce i myślę o tym aby wykonać lewatywę w szpitalu, sama nie mam po prostu o tym pojęcia :-p A kombinezoniki dla młodego mam dwa , jeden niebieski, jeden biały, oba dostałam , metek niestety nie ma więc rozmiarów nie sprawdzę, ale widać, że są troszkę większe, i dobrze, starczą na dłużej, a bobas i tak różnicy nie zobaczy. W Smyku widziałam cudne takie misiowe kombinezony, ale chyba zrezygnuję, drogie są i nie opłaca mi się niestety kupić , no nie wszystko można mieć.

Tami - kochana powodzenia, teraz na końcówce wiem, że wolałabym wiedzieć kiedy bobaska mi wyjmą, zazdraszczam :tak:

Co za noc, myślałam, że zgłupieję. Od 23 do ok 3:30 macica mi się niesamowicie zaciskała i do tego drętwiał mi odcinek lędźwiowy kręgosłupa. Cały czas miałam mętlik w głowie, czy budzić męża czy nie. W końcu wzięłam Apap i mi przeszło, dziwne. Nie wiem kiedy podnosić alarm. Jestem w kropce :-( Wiem, że podobno nie da się tego pomylić z niczym innym, ale taka informacja jakoś mi nie pomaga. Jakby mi wody odeszły to bym wiedziała co robić, ale te skurcze to kompletna niewiadoma. Jutro mam wizytę ostatnią u dr i musi mi coś kojącego powiedzieć, mam nadzieję, że tylko nie to, że tak będzie już do końca i mam czekać do mojego terminu czyli 14.10, bo umrę :no:

Ostatnia edycja:
reklama
Heloł :-)
Widzę, że dość aktywna nocka była - współczuję Wam laseczki, ja nawet śpię ostatnio...
Oczywiście pies mnie budzi, ale teraz już mam to gdzieś i budzę M., żeby psa ogarnął. On ma jakieś uczulenie, a M. jakoś się widzę nie spieszy z nim do weterynarza. No cóż...
Do mnie Mama wpada za godzinkę na kawkę i na pogaduchy. I znowu nie wiem co na obiad zrobić...

Igem - i jak? Rozkręciło się????? PISZ no zaraz kobieto!!!!!

Kamila, a co Cię swędzi? W sensie krocze czy brzuch? Kurde trzeba pilnować, dobrze że do gina idziesz bo każde zakażenie jest dla Maluszka niebezpieczne...

Kasia, podziel się euforią!!!! Super, że lepiej się już czujesz. Pogoda coraz gorsza.

Do góry