reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

A ktoras kiedys pisala ze ja babcia nakarmila sledziami jak byla malenka. Niestety nie pamietam ktora to mama byla:)

reklama
To moja babcia karmiła mnie śledziem z ziemniakami ;) tez zyje.
Moja tez czasem zje 60mm od dwoch dni czasem 120. Tylko ze ona jest na piersi i dokarmiana mm te 120 mnie zdziwiło bo wczesniej nawet 90 było juz super duzo. Jak widze ze nie chce puścić butli i ssie nawet pustą to jej dorabiam. Chociaż ostatnio zdarzyło sie ze po piersi zjadła 120 to nie wiem ile jeszcze pociągła z cyca.

Jupi pazurki u małych rączek obcięte :-)
Martyna na pewno nie zrobiłaś małemu krzywdy bez paniki nic mu nie będzie :) Są zwolennicy wczesnego rozszerzania diety i ich dzieciakom w większości nic nie jest sama znam takie przypadki.

Renisus - widać Twoja bezsmoczkowa... No szkoda, ze jej nie podpasowal. Muszę powiedzieć, ze moja bierze ten smoczek tylko czasami jak jest najedzona, ale nie moze zasnąć, szuka cyca, a ja jej wtedy daje skoczek. Nie to samo, ale weźmie. W innym wypadku wypluwa, albo sie poprostu drze jeszcze bardziej. Ale jeszcze nie gryzła... W dziś własnie na spacerze widziałam dziewczynkę tez z tym skoczkiem. Ale jak Twoja nie chce to nic nie poradzisz.

Martyna - czapka super!! :) pasuje mu :)

Domka - ja mam taki termometr i jest spoko. Położna trochę mnie wyśmiała, bo ona takiego nie widziala. No ok. Ale temp. pokazuje mniej więcej taka jaka jest i jak czasem mam watpliwości to mierze tym, jest szybko i wygodnie.

Moja dziś po pierwszych szczepieniach i średnio jest. Tak mi jej żal ;(
Popłakuje, cycusia chce, ale potem nie je, nie chce sie bawić. Nawet nie płacze tak głośno jak normalnie... Ale nie ma temperatury i duzo spi, wiec pewnie ok. Spi oczywiście u mamusi. Ale tak mi jej żal, ze niech sobie spi, a ja oglądam skoki narciarskie i pije piwo bezalkoholowe.

Witajcie wieczorkiem.
Mój też pije max 150 ml odciągniętego pokarmu- jemy o 1.30 ,4.30, 8.00 ,12.00,16.00,18.30,21.00,
ślini się a maxa, na widok wanienki uśmiech na całego.
od 4 dni dostaje po 2 łyżeczki soczku i problem z kupą z głowy
,

Jenny a dawalas parecatamol? Ja dalam od razu po powrocie i mala
ladnie wszystko zniosla, tylko ja sie nad nia uzalalam:) Mi tez zal jest tych dzieciatek, ze musza byc tak klute.

Dziewczyny uslyszalam dzisiaj o gryzaczkach bursztynowych:eek: Slyszalyscie? Widzialyscie? Macie jakies zdanie ma ten temat? I tym samym rozpoczynam temat zabkowania :) Pytanie do doswiadczonych mam, jake zele i inne specyfiki pomagaja i w co sie zaopatrzyc aby byc gotowym na akcje- zabki.

Z żeli ja miałam dentinox, trudno mi powiedzieć czy działał. Podobno dobra jest Camilla czy jakoś tak. U nas ząbkowanie przeszło łagodnie, raz chyba tylko podałam nurofen. Gryzakow nie chciała. Bursztynowych nie znam.

reklama
Kupiłam zwykły gryzak ,do tego ma z maty wiszące gryzaki .Jutro okaże się u pediatry :-)czy nas z R. wzrok nie myli ,bo jak nie to mamy zęba

Do góry