reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Rjoanka - wczoraj młody co godzinę od 6 do 14 pił. Miewa takie dni. Rób przerwy, bo mała może później mieć ból brzuszka z przejedzenia.

Magda - olej. U mnie w rodzinie noworodek zmarł w łóżeczku. Koleżanka opowiadała mi w wakacje o swojej koleżance, że monitor uratował życie ich dziecka. Niedawno czytałam bloga kobiety na BB, której rok temu 2-miesięczny synek zmarł przez bezdech, a pisała, że śmiała się z tych, co kupują monitory.
SIDS jest bardzo rzadki, ale ja też nie chcę pluć sobie w brodę.

Wydaje mi się, że u nas kolka jest po witaminie D.

reklama
Hej dziewczyny. Przepraszam, ale wszystkiego nie nadrobie. U mnie wlasciwie nic sie nie dzieje. Mloda ma tydzien i dwa dni, wiec wiadomo, ze nie ma z nia jeszcze wiekszych klopotow. Budzi sie co 3 godziny na zmiane pieluchy i cyca. Moze z 3 razy slyszalam jej placz. Z doswiadczenia wiem, ze to mile zlego poczatki. Sama nie wiem, co czuje. Nie jestem nawet zmeczona, bo mieszka u mnie mama a maz ma urlop. Dogladam malutka do 3, co nie jest dla mnie duzym wysilkiem, a potem mama juz dostawia mi ja przez sen. Tesknie za czasami, gdy bylam w domu sama z dzieckiem, ale wiem, ze teraz potrzebuje pomocy.

Nie wiem, czy juz o tym pisalyscie, ale jak tam Wasze brzuszki?

Magda - no to szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu! Jupi! Będzie kolejna dzidzia :)

Gnagna - a może trafił Ci się spokojny egzemplarz?

My mamy karmionko. Wpierw zmieniałam pieluszkę - no jakbym nie wiedziała, że "głodny Polak to zły Polak"! Ale było płaczu i wierzgania nogami.

Jak Wy robicie? Wpierw karmienie czy zmiana pieluchy?

Ją najpierw karmie bo po karmieniu zaraz mamy pełną pieluszke
Albo tak jak teraz w trakcie karmienia ;-)
Magda!to teraz kciuki za szybki poród

Gnagna na pewno pomóc po cc jest potrzebna mimo to ją już po tyg sama chciałam wszystko robić:-)mąż pomagał mi się tylko czasem zerwać z łóżka bo był z tym problem
Wkrótce wszystko wróci do normy i będziecie mogły się z Natalka same sobą nacieszyć i nauczyć:-)

Ostatnia edycja:
Magda Kciukasy!!!! Cyntia u nas zazwyczaj jest karmienie potem zmiana piekuszki, chociaz czasami trzeba zmienic pieluche, nakarmic i zmienic znowu. Gangna dlaczego spokojne dziecko to zlego poczatki? Moja Julka jest bardzo spokojna, krzyczy na tate i babcie tylko jak na czas nie chca dac jej do cysia. Placze naprawde bardzo rzadko, przy bolu brzuszka albo jak jej cos sie sie przysni.

Ostatnia edycja:
marrika moja dwójka dzieci dostawała nutramigen i jedno nadal dostaje ale nutramigen AA i cena za puszkę jest ok 4zł na recepte. Jeśli zwykły nutramigen nie służy twojej malutkiej za bardzo to podpytaj się o nutramigen AA jest dla większych alergików i chyba bardziej oczyszczony z substancji które mogą uczulać. U mojego synka tak było że zwykły nutramigen nie dawał rady z jego alergią i dopiero nutramigen AA zadziałał i to dość zybko było widać efekty.

reklama
Do góry