reklama
Ooollcciiaaa
Fanka BB :)
A ja wlasnie czekam az w wolnej chwili zajrzy do mnie pediatra - przyjaciel rodziny i na spojojnie porozmawiamy o tych szczepieniach. Na dzien dzisiejszy mam przygotowane pismo ze nie wyrazam zgody na szczepienia.... Az sie boje jaka draka bedzie jak im to damy...
Mizzah
Wawka / Pscółka i spółka - mam do Was pytanie odnośnie pobytu w Zośce. Zastanawiam się nad sala jednoosobową, ale nie wiem czy to będzie potrzebne. Tzn intymności fajnie, ale jak generalnie wyglądaja "normalne" sale ????. Jak długo trwa pobyt po sn ??? Czy myslicie ze branie jedynki jest zbyteczne? ? Wiem ze to głupie ale boję sie trzyosobowej sali lub korytarza :/
Ostatnia edycja:
wawka2013
Mizzah: to zależy czy Tobie nie szkoda kasy. Ja też myślałam o tej sali ale dobrze, że nie wzięłam, bo w szpitalu byliśmy ponad tydzień. Generalnie po sn jest się dwa dni. Ja byłam w sali dwuosobowej bez łazienki. Nie było źle. Do mnie do sali trafiła kobietka, która miała wykupioną salę pojedynczą i w piątej dobie po porodzie przeniosła się do zwykłej sali. Jej syn miał silną żółtaczkę i musieli być dłużej i stwierdziła, że jednak zbyt drogo jest.
Tu w UK nie szczepia w szpitalu. Podaja wita K jesli sie tego chce. Ja dodoatkow poporsilam o szczepinie p. gruzlicy, ale tylko dlatego, ze jechalismy do Polski i jakos wiedzxac, ze u nas jest obowiazkowa poprosilam o nia. Potem pierwsze "obowiazkowe" szczepienie jest miedzy 8 a 10 tyg zycia. NIe wiem jak wyglada sprawa gdy sie odmawia. Choc tu tez inaczej bo np rota jest darmowe i nie ma pojedynczych szczepien tylko te pare w 1
ruda1991
Ja już w domu, na szczęście w dwupaku
Jaś waży już 2500 więc sporo, sterydy na płucka dostałam więc jest dobrze, najlepiej jakby wytrzymać jeszcze dwa tygodnie, moja szyjka ma 27 mm nie wiem czy to dużo czy mało??? Mam leżeć i się oszczędzać, lekarz chciał żebym została jeszcze z tydzień ale wyprosiłam i obiecałam że w razie wu to od razu przyjade... Nie ma jak to w domu, nagadać się nie mogę bo w końcu ktoś ze mną rozmawia
Jaś waży już 2500 więc sporo, sterydy na płucka dostałam więc jest dobrze, najlepiej jakby wytrzymać jeszcze dwa tygodnie, moja szyjka ma 27 mm nie wiem czy to dużo czy mało??? Mam leżeć i się oszczędzać, lekarz chciał żebym została jeszcze z tydzień ale wyprosiłam i obiecałam że w razie wu to od razu przyjade... Nie ma jak to w domu, nagadać się nie mogę bo w końcu ktoś ze mną rozmawia
pscółka i spółka
wawka - oj tak, mieliśmy z nim przejścia. Robił jedną kupę co 4-5 dni. A jak już szła to stękał przez półtorej doby, czytaj dzień i noc. Jak zaczęłam rozszerzać dietę to na początku były zatwardzenia na maxa, ale częstotliwość zwiększyła się do 1 kupki dziennie, do maja tego roku były 2-3, a od czerwca 4 do 7. Badania wychodzą ok, więc obstawiam, że to z racji owoców/błonnika w diecie.
martina - haha, czyli okaz zdrowia
czarna - uśmiałam się na maxa, punkt za pomysłowość, tylko nie wiem czy ta metoda może wyjść na zdrowie, bo ja generalnie dostałam kiedyś atak hemoroida od siedzenia na (zimnej) podłodze
Mizzah - niestety temat szczepień nie jest łatwy, opinie są tak rozbieżne, że można oszaleć, a o wiarygodne wyniki badań trudno. Odn. sali, co Ci mam powiedzieć w porównaniu do sal porodowych, które wyglądają jak w hotelu, na poporodowych luksusów nie ma. Inna sprawa, że zależy kto Ci się trafi. Ja najpierw miałam dziewczynę, która przez całą noc miała zapalone światło nad swoim łóżkiem, potem jeszcze jej dziecko było w tym namiociku do naświetlania, więc jeszcze oprócz światła był dźwięk. A potem jak ona wyszła, to przyszła taka gówniara włoszka co nie dość że miała set pytań.. niestety do mnie bo byłam obok..., to zasypiała w 2 minuty, chrapała i w ogóle nie słyszała swojego płaczącego dziecka. A potem jeszcze jakaś Romka (to wiem od wawki, bo ja jej nie widziałam) urodziła w nocy i było z nią kilku facetów, o matko jak oni się wydzierali tj. chyba dzwonili do rodziny się pochwalić. Więc po 5-ciu nieprzespanych dniach marzyłam już o wyjściu do domu. Na jedynkę chwilowo mnie nie stać.
ruda - super wieści, to trzymaj się tam jeszcze w dwupaczku. 27 mm na tym etapie to super wynik
martina - haha, czyli okaz zdrowia
czarna - uśmiałam się na maxa, punkt za pomysłowość, tylko nie wiem czy ta metoda może wyjść na zdrowie, bo ja generalnie dostałam kiedyś atak hemoroida od siedzenia na (zimnej) podłodze
Mizzah - niestety temat szczepień nie jest łatwy, opinie są tak rozbieżne, że można oszaleć, a o wiarygodne wyniki badań trudno. Odn. sali, co Ci mam powiedzieć w porównaniu do sal porodowych, które wyglądają jak w hotelu, na poporodowych luksusów nie ma. Inna sprawa, że zależy kto Ci się trafi. Ja najpierw miałam dziewczynę, która przez całą noc miała zapalone światło nad swoim łóżkiem, potem jeszcze jej dziecko było w tym namiociku do naświetlania, więc jeszcze oprócz światła był dźwięk. A potem jak ona wyszła, to przyszła taka gówniara włoszka co nie dość że miała set pytań.. niestety do mnie bo byłam obok..., to zasypiała w 2 minuty, chrapała i w ogóle nie słyszała swojego płaczącego dziecka. A potem jeszcze jakaś Romka (to wiem od wawki, bo ja jej nie widziałam) urodziła w nocy i było z nią kilku facetów, o matko jak oni się wydzierali tj. chyba dzwonili do rodziny się pochwalić. Więc po 5-ciu nieprzespanych dniach marzyłam już o wyjściu do domu. Na jedynkę chwilowo mnie nie stać.
ruda - super wieści, to trzymaj się tam jeszcze w dwupaczku. 27 mm na tym etapie to super wynik
reklama
renisus
Gosiak dzieki za info jak to wyglada w UK, mam jeszcze troche czasu z zapoznaniem sie na co szczepia. Na wit k wyraze zgode, tylko jeszcze nie wiem czy w zastrzyku czy w kroplach. Dziewczyny a z innej beczki, bardzo mnie martwi to ze malej moze zaczac spadac cukier po odcieciu od pepowiny i chca abym odrazu przylozyla ja do cyca i karmila. Czytalam ze powinnysmy miec juz siare, a ja jej nie mam. Czy wy macie/ mialyscie siare przed porodem no i jak to jest z pokarmem po? Jest od razu?
Podziel się: