reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Jeśli chodzi o płeć- to przy bliźniakach dwujajowych mam duże szanse na parkę ale się nie nastawiam, najważniejsze żeby były dzidziusie zdrowe:)

Co do karmienia piersią to mam zamiar karmić choćby nie wiem co bo wiem że dla dziecka lepiej jeśli pije mleko mamy, dlatego będę robić wszystko żeby karmić piersią. Oczywiscie laktator i butelki mam zamiar też kupić bo będzie trzeba wrócić na studia;)

Ja biorę pod uwagę że przy bliźniakach szybciej przybiore na wadze, więc po następnej wizycie (18.03) mam zamiar jechać i kupić jakieś spodnie (wypatrzyłam już jedne w hm mama) i legginsy ciążowe:)

Co do zakupów dla maluszków to już oswoiłam się z myślą że prawie wszystko będę musiała kupić razy dwa :-) Ale z zakupami poczekam do połowy 2trymestru :)

reklama
Cześć dziewczyny, szczególnie witam nowe Mamusie :). Ja mam zwykły biały śluz, ale myślę, że każda zmiana w kolorze śluzu w ciąży powinna być skonsultowana. Mam pytanie, mierzyłyście sobie temperaturę tak normalnie pod pachą? Ja mam podwyższoną (37,3-37,5) i nie wiem czy to początek nie daj Boże jakiejś infekcji czy normalna temperatura w ciąży.
Ja uważam dokładnie jak poprzedniczki, że teraz mało się znamy i jest nas coraz więcej i dlatego trochę trudno się odnieść do każdego posta. Mam pytanie do Persefony- chodzisz do lekarza w Koninie? Jak tak, to zdradzisz którego? Ja chodzę do Chowańskiego. Die perle nie przejmuj się :-) jutro lekarz dokładnie Cię zbada, ja podejrzewam, że to nie będzie nic groźnego. Mi lekarz mówił, że brązowe plamienia są normalne u niektórych kobiet.

Dzemo- oczywista oczywistosc ze sciskam za Ciebie kciuki- jak i za kazda z WAS! Ja mam wizytke godzinke po Tobie- i wierze z całych sił że obie wizyty będą obwitowały w mase pozytywnych wzruszeń i tylko dobre wieści!!!

Fajnie że poruszyłyście kwestie ubranek dzieciowych i ciązowych- odciąga to moje myśłi od szarej strefy:)
Zestaw ciążowy śłiczny- zwłaszcza ta zielona tunika we wzory-WOW!
Ja jeszcze nie potrzebuje zmiany garderoby- w dzinsy wchodze- a i tak najczesciej cisne w getrach:p bo ja leginnsowa jestem:D
A ciuszki ciazowe juz mam "zarezerwowane" po koleżance która jest na finiszu:)
ale koniecznie chce sobie kupic koszulke taką Umstandsmoden T-Shirt weiss - bpc bonprix collection online bestellen - bonprix.de
A ten zestaw z h&m bialy w paseczki tez widzialam sliczny jest takie prawda? :
czapeczki Product Detail | H&M DE
skarpeteczki Product Detail | H&M DE
body Product Detail | H&M DE
galotki Product Detail | H&M DE
w niemczech h&m jest wysylkowy- to tez fajnie ja czesto zamawima jakies ciuszki wiec dzieciaczkowe tez pewnie bede zamaiwac:)

to jak my tutaj o miłych rzeczach to pokaze Wam moje wymarzone łózeczka :D
łozeczko.jpgłozeczko1.jpgłozeczko2.jpg

a z koszulek jeszcze taka:)Zobacz załącznik 540929

Die perle świetne rzeczy pokazałaś! Te śmieszne ciążowe koszulki są świetne, na pewno sobie taką jedną kupię. Na lato :) Nula fajne rzeczy licytujesz, ale ja nie wiem jak to jest z rozmiarem. Jeśli mam 38 to ciążowe też 38 będą pasować? Czy muszą być większe? Ja się załamałam. Tak mi cycki urosły, że z mojego 65H cycki mi z miseczki uciekają :baffled: mi się podoba to łóżeczko tylko w wersji rozszerzonej z szufladą i szafką, kiedyś było teraz nie mogę znaleźć.. ŁÓŻECZKO KOŁYSKA MATERAC POŚCIEL HAFTY h6 DARLAND (3027971007) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kolor wenge z pościelą beżową w misie :-)

Dzemo- oczywista oczywistosc ze sciskam za Ciebie kciuki- jak i za kazda z WAS! Ja mam wizytke godzinke po Tobie- i wierze z całych sił że obie wizyty będą obwitowały w mase pozytywnych wzruszeń i tylko dobre wieści!!!

Fajnie że poruszyłyście kwestie ubranek dzieciowych i ciązowych- odciąga to moje myśłi od szarej strefy:)
Zestaw ciążowy śłiczny- zwłaszcza ta zielona tunika we wzory-WOW!
Ja jeszcze nie potrzebuje zmiany garderoby- w dzinsy wchodze- a i tak najczesciej cisne w getrach:p bo ja leginnsowa jestem:D
A ciuszki ciazowe juz mam "zarezerwowane" po koleżance która jest na finiszu:)
ale koniecznie chce sobie kupic koszulke taką Umstandsmoden T-Shirt weiss - bpc bonprix collection online bestellen - bonprix.de
A ten zestaw z h&m bialy w paseczki tez widzialam sliczny jest takie prawda? :
czapeczki Product Detail | H&M DE
skarpeteczki Product Detail | H&M DE
body Product Detail | H&M DE
galotki Product Detail | H&M DE
w niemczech h&m jest wysylkowy- to tez fajnie ja czesto zamawima jakies ciuszki wiec dzieciaczkowe tez pewnie bede zamaiwac:)

to jak my tutaj o miłych rzeczach to pokaze Wam moje wymarzone łózeczka :D
Zobacz załącznik 540926Zobacz załącznik 540927Zobacz załącznik 540928

a z koszulek jeszcze taka:)Zobacz załącznik 540929

die perle
ja kupiłam ten zestaw: Product Detail | H&M DE :)
łóżeczka piękne tylko czy w Polsce takie się dostanie? ja oglądałam w Voxie to łóżeczko ponad 1000zł, takiego drogiego chyba nie kupie, chyba odwiedzę ikee, bo łóżeczka mają w cenie 300-400pln a jakościowo dobre i cokolwiek by się nie działo można reklamować, a w Voxie jest tylko rok gwarancji.

Pannacota- podobne łóżeczko miała moja Młoda- bardzo sobie chwalilam :) i Ona też:D dlugoooooooooooo nie chciała sie przenieśc do innego łóżka:p
Co do rozmiaru to ja tez nie wiem nosze tez 38- i nie wiem jak to sie w ciazy kupuje- chyba tzreba zmierzyc czy cos??
w pierwszej ciązy bylam mega chudzina do konca 7 miesiaca zupelnie bez brzucha..w polowie 8 wyskoczyla mala pileczka- ale do konca chodzilamw normalnych spodniach zapinalam sie bez problemu pod brzuszkiem, do porodu pomaszerowalam z waga 60 kg, mam 170 cm i przed zajsciem wazylam 53 kg....a teraz..:D 70kg :p no ale co tam "mam wałki do całowania"

Mnie się też szaleńczo podobaja te angielskie zestawy mamas&pappas z koszami mojżesza
PIĘKNY ZESTAW I love my Bear BRUIN mamas&papas (3032828810) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co do zakupów dla dzidziusia..przyznam sie ze ja juz mam pare rzeczy- odlozyla mi kolezanka po sobie- wózek Quinny Buzz Quinny Buzz multiple.giftylko fioletowy oraz takie łóżeczko dostawne malenkie i bez jednego boku na pierwsze miesiace- mocuje sie je do łożka sypialnianego i nie trzeba w nocy wstawac do Bejbisia tylko za szmatki i ciagniesz do cycka:p lulubaby_lozeczko.jpg

niestety tych łóżeczek co wczesniej wkleilam w polsce raczej nie da rady dostac zresztą w niemczech tez niebardzo to amerykanskie CRIBS są....ale ja sie uparlam i szukalam i szukalam i znalazlam w polsce 2 alternatywy jedna to http://www.mebletomart.pl/?cat=5&itm=43 pan roni na zamówienie- cena łóżeczka to 750 zł plus 100 zł przesylki
oraz drugie- ale juz drozsze i to mimo ze z płyty a nie z drewna tutaj http://blekitnakomoda.pl/kolekcje/tradycyjna.html ale z plyty mdf kosztuje ok 1400 zł a z drewna 1700 plus 400 zł do kazdego za szuflade wiec - podziekowam:)
ale ten pan na zamówienie robi wszytko w tej cenie- 750 zl- 3 wysokosci, opuszczany bok, zdejmowany bok, wyciagane 3 szczebelki oraz szuflada- i mysle ze to dobra cena- a łóżeczko jest sliczne:)

Ostatnia edycja:
Pannacota :d tez mam kota i wlasnie sie zaczelam zastanawiac jakim zainteresowaniem beda sie wogole cieszyc- wozek, łozeczko czy tam jakas kolyska:p :D moja Pipka (bo tak ma na imie) to Jej Wysokość i uwaza ze wszystko w domu to jest jej miejsce do wylegiwania sie :D
Baldachimy ponoc niepraktyczne..ale pieeeeeeeeeeeeeeeekne:D
Co do tych aukcji tych zestwowo z angli- to one sa ciagle na allegro wystawiane- systematycznie- riznias ie od siebie ale nieznacznie- zazwyczaj koncza sie na 600 gora 700 zl- a czasem ida duzo taniej- bo od jakiegos czasu sobie ogladam te aukcje (w wyszukiwarke allegro trzeba wpisac kosz mojżesza i zaznaczyc zeby szukalo tez w opisach- wtedy na samej gorze wyskakuje ok 4-5 takich aukcji z zestawami)

Dzemo ale fajny ten zestawik:)

boze nawet nie wiecie jak sie zrelaksowalam gadajac i ogladajc takie cudaski dzieciowe:)

Mebelki :-D mebelki to już bym mogła kupić, bo mam wybrane... tzn jeszcze się zastanawiam nad pokojem z meblami nowoczesnymi:
mebalki dla Antosia.jpg
albo takie bardziej dzieciowe:
meble dla Antosia.jpg

Jak myślicie, które fajniejsze.

To łóżko die perle jak dla mnie za masywne. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić małego bobaska w takim łóżeczku. Ale oczywiście każdy lubi to co chce :) ale za to o tej dostawce do łóżka też myślałam.

reklama
Anna osobiście te bardziej dzieciakowe, ale to moja opinia na dzień dzisiejszy:)
Nie myślałam jeszcze tak daleko, więc może moją opinią się nie sugeruj.
Tak sobie przypomniałam, że mnie wyszło kiedyś że mam bardzo wysoki poziom p/c CMV. Robiłam też do tego awidność bo dr się przestraszył moim poziomem. Ciekawe jak to teraz w ciąży będzie??

Do góry