reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witam po wielu miesiącach nieobecności :) Na 100% nie nadrobię zaległości, ale chętnie poczytam co tam u was słychać.

Agnes
moja Emilka ma naczyniaka od urodzenia (na lewym boku w połowie tułowia) i lekarz w szpitalu powiedział mi, że on nie wchłonie się. Mam go tylko obserwować czy nic nie robi się z nim.

MartOocha ja od 7 miesięcy regularnie wstaję w nocy co 2-2,5h ;/ Kiedyś mała po prostu budziła się i stękała, a teraz piszczy przez sen, budzi się z wrzaskiem na cały dom i tak jej noc w noc:( Ale u nas to na pewno jest wina intensywnie wychodzących ząbków - mamy już 6!

MłodaMama18 u nas chodzik jest całkowicie zbędny bo moja córa to totalna wiercipięta i sama podejmuje już próby chodzenia. Część dziewczyn już poznała możliwości Emilki. A jak masz kontrole USG bioderek to lekarz nie wspominał ci, że chodziki są niewskazane? Mój od razu zastrzegł, że dziecko do wszystkiego musi dojrzeć samo.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
w końcu doszłam do siebie, Dominika na szczęście się uchowała i nic jej nie chwyciło. Weekend spędziliśmy u moich rodziców, strasznie szybko zleciło. Młoda na szczęście od razu się zaaklimatyzowała i nie było z nią problemów w sobotę to nawet do 7 spała, butla i dosypianie do 9:30 w szoku byłam no ale nie narzekałam ;)
Muszę sie pochwalić, że coraz lepiej nam idzie "prawiesamozasypianie". Teraz wystarczy, że kłade się obok, tak na wyciągnięcie ręki, czasami pogłaszczę no i po ok 10 minutach śpi - jestem strasznie dumna i z niej i z siebie :)
Co do chodzików, wiem, że dzieciaki mają super frajdę ale jakoś do mnie ten wynalazek nie przemawia. U nas też kołderka rozłożona na ziemi, dokoła zabawki i szalejemy :)
Jedzenie - w ciągu doby to wychodzą 4 butle mleka tak po 150 wody (z reguły śniadaniowej nie dopija) ok 13 owoce, no i obiadek zaczęła już zjadać ok 180 g (warzywne sama gotuję, a mięsne ze słoika lecą)
Wszystkim chorym zdrówka, a nocnym marką senności :)
Agnes to jakaś paranoja z tymi lekami nasercowymi :szok: u nas z tyłu główki naczyniaczek płaski, i ma sam się wchłonać narazie nie widzę żadnej poprawy no ale ponoć ma jeszcze czas.
Kamcia 6 zębów o wow!

Witam się i ja
Czytam na bieżąco ale jakoś ni ma czasu na odpisywanie
Kamcia 6 zębów nieźle u nas tylko 2 na dole ale noce wyglądają podobnie jak u ciebie młoda piszczy przez sen czasami popłakuje ale aby niw zapeszać to od 3 nocy jest lepiej :-)
My też urzędujemy na podłodze i chodzikom mówimy nie.
Muszę kupić krzesełko do karmienia polecacie jakieś? Najlepiej takie składanie i łatwe do przemieszczania po domu
Agnes no lekarka przesadził z tymi lekami ale z drugiej strony komuś traeba zaufać

Ale u nas dziś pogoda piękną mam nadzieję że prognozy się sprawdzą i chociaż kilka dni naprawdę ciepłych będzie :-)
Miłego dnia

Załączniki

• 1400563719105.jpg
    1400563719105.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 50
moj mały na podlodze nie chce sie bawic poszaleje troche i zaraz placz ;)
co do bioderek nie ma co przesadzac bo ja sie w chodaku wychowalam i nie mam problemu z bioderkami a tym bardziej z chodzeniem ,,
ale tak jak wiadomo kazdy robie jak uwaza ;) u nas sie swietnie sprawdza ;)

Ponoc te z ikei sa wlasnie najlepsze. Nie wiem bo uzywwam bumboo, a pozniej dostanie po straszaku drewniane (jesli te bedzei chcial oddac, bo powiem szczerze, ze w wersji dla starszakow to i ja lubie siedziec). Kiedys mialam takie fajne , ktore mozna bylo wszedzie zabrac ze soba, pozycczylam i wcielo.
PRFR-O_common-227075.jpg

Kamcia podziwiam za to wstawanie w nocy. Ja mam ostatni tydzien taki, ze malo spalam, bo chyba za goraco i dzieciaki spia niespokojnie. Tej nocy byla okropna burza, a moj w pracy akurat. Niby sie nie boje, ale jednak malo przyjemnie. No i chodze jak zombi. A tu do pracy trzeba isc.

No właśnie taki z ikei planuje kupić do Berlina bo tam jednak mniej bywamy a nie mam zamiaru się wozić z krzesełkiem do karmienia :-) a do domu wolałabym jakieś 'stabilniejsze' i mobile co by mi było łatwiej :-) no i z wygodnym siedziskiem żeby w razie czego Zośka chwilę dłużej mogła posiedzieć :-)
Muszę jeszcze zakupić takie cudo KOJEC WIELOWARIANTOWY DLA DZIECKA HARMONIJKA 8 EL. (4260144056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo wczoraj młoda bawiła się w ogrodzie w łóżeczku turystycznym ale tam ma zdecydowanie za mało miejsca tym bardziej że były we 2 bo przyjechała koleżanka z córką :-)
Wczoraj u nas mega gorąco i dzisiaj zapowiada się tak samo ale Zośka o dziwo całkiem dobrze znosi taki upał chyba jej pasuje że cały dzień na dworze była :-)

Od rana mam jakieś problemy z aplikacją forumowa na telefonie. A to błąd wyskakuje a to się zawiesza aplikacja albo nie łączy z serwerem nie wiem czy to mój telefon szaleje czy serwer forumowy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Te krzesełka z ikei są super, ja głupia kupiłam chicco pocket lunch i żałuję. Fajne jest, ale dużo miejsca zajmuje, drogie było, te z ikei jest o niebo lepsze i teraz tylko takie bym kupiła.

Do góry