reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
jaki fajny....

a kiedy dowiedziałyście się że chłopczyk??

na prenatalnym w 12 tygodniu jest szansa żeby zobaczyć??

hmmm.. dowiedziałam sie jakos w 20 tygodniu dopiero !!! jak lekarz jest dobry i ma swietne usg to owszem jest taka mozliwosc :) ale to tez zalezy od połozenia dziecka :) ja miałam to szczescie i mały zawsze pokazywał co ma miedzy nózkami wiec ja wiedziałam ze sie lekarz nie myli :)

dziewczyny ja zmykam bo dopiero wróciłam od lekarza, Jasiek strasznie wymiotował mi dzis, strasznie sie męczył, potem juz nie miał czym to juz w ogóle był koszmar !! dałam mu łyzeczke herbatki to znow to samo !!!!!!! :(:( Pojechałam do lekarza i skierowanie na szpital mam wiec jak w nocy bedzie dalej wymiotować to na szpital !! Wiec jak cos to mnie nie bedzie !!! Oby wszystko bylo ok !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aż mnie cały brzuch z nerwów boli masakra jakas.i na dodatek teraz tak nas zasypało ze myślałam ze juz nie wróce do domu bo autem w poprzek sie stało a zeby podjechać pod jakąś góre to juz mozna zapomniec !!! Matko co za dzien !!!
Trzymajcie sie kochane :* papa

kurde mamuśka....trzymam kciuki za małego....pewnie to jelitówka... daj znać co i jak.... gorrące buzzziaczki... i dużo zdrówka dla małego...

No widze ze ruch sie zrobil :-p

Fever to szybko wyszedl ci test :szok:,skoro masz cykle 30-33 dniowe a test pozytywny wyszedl Ci juz w 26 dc, kurcze to w ktorym dniu mialas owulke?

Tak to prawda, bardzo szybko mi wyszedł (pink test), tym bardziej, że zrobiłam go po powrocie z pracy, czyli wcale nie rano!! A owulkę miałam w 18 dc. Ale ja już od jakichś 3 dni podejrzewałam, że się udało, dlatego zrobiłam test. W poprzednich 6 cyklach (tyle nam zeszło) doszukiwałam się możliwych objawów, ale obiektywnie ich nie było.A teraz po trzech dniach od owu piersi zaczęły boleć bardzo - a to samo miałam przy poprzedniej ciąży.

A teraz w innym temacie. Dziewczyny w związku z tym, że pracuję nie mogę na bieząco śledzić forum, ale postram się to nadrabiać wieczorami. Co do wieku to nieźle się dobrałyśmy, bo ja w tym roku kończę 30.:eek:, czyli dokładam kolejne dwa lata. Poza tym mam już trzyletnią córcię, ma na imię Hania. A jeśli chodzi o aktualne imiona dla chłopca - Michał, a dla dziewczynki nie wiem - mi się podoba Nina, Wiktoria, Ala, ale pewnie jeszcze maglowanie tematu będzie;-)
Jeśli chodzi o płeć to w pierszej ciązy wszyscy mówili, ze będzie chłopiec, ja też w końcu w to uwierzyłam, ale na usg dopiero w 20 tyg. okazało się, że będę mieć córcię (mm był w lekkim szoku:szok:). Teraz już mi wszytsko jedno, niech tylko wszytsko pójdzie dobrze...

Mamuska kurcze to niedobrze,mam nadzieje ze maly szybko lepiej sie poczuje i nie trzeba bedzie do szpitala jechac...

Aaaaa bym zapomniala mieszkam w UK prawie 4 lata ;-)

Fever Moja mama miala na imie Hania,sliczne imie :tak:A skad jestes?

hej dziewczyny!!!
kurcze szkoda, że nie mogę na bieżąco śledzić co się tu dzieje. całymi dniami przesiaduję w pracy :-( a jak przychodzę do domu to natychmiast zasypiam. postaram się zaglądać wieczorkami albo w wolne dni :tak:. życzę Wam wszystkie październikóweczki cudownych 9 miesięcy. ja na razie przerażona (ale to chyba normalne po ciężkich doświadczeniach z poprzednią ciążą), ale wierzę, że tym razem będzie dobrze.
buziaki wielkie i miłej nocki wszystkim życzę

Martycha musi byc dobrze,wierze ze nie masz czasu w ciagu dnia zagladac ale milo jesli bedziesz zagladac tu jesli znajdziesz czas...

A jesli moge spytac kiedy robials test?

w sumie to zrobiłam 3 testy bo nie dawałam wiary :tak: było to w poniedziałek. we wtorek juz w szpitalu byłam na wizycie wstepnej bo po utracie dziecka pan doktor kazał natychmiast się stawić jak tylko będę w następnej ciąży. 10 lutego mam pierwsza wizytę, a 1 marca mam umówiony termin do wspomnianego juz pana doktora w szpitalu, który zajmuje się ciężkimi przypadkami:-(. powiedzial mi, że będę teraz pod szczególną opieką. dzięki temu jakoś bezpieczniej się czuję.

Ostatnia edycja:
reklama
No to super ze bedziesz pod szczegolna opieka,ja rowniez jesli zafasolkuje tak jak Ty bede miala taka opieke...

A po terminie @ robilas test czy jeszcze przed terminem??i ilo dniowe mialas cykle?

Bardzo mi przykro ze jestes po takich przejsciach,ja tez stracilam fasolke...

Do góry