reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Heyka,Happy Friday
Upałów c.d,ale chyba wolę ciepełko jak ziąb.Kurcze wczoraj na noc namieszałam Gabrysiowi mm z kaszką i mysle sobie nie je w dzień ta ja go nakarmie na noc i co cwaniak jeden jak dał w ryk jak poczuł smoka,że szybko cyca wyciągałam i powiem wam nie mam pojęcia jak do nauczyć butli.Mam w domu wszystkie rodzaje od Aventu,przez Dr.Browna,Medela do Tippie i on kurde żadnej nie łyka.Ja dzisiaj sama gotuję małemu obiadek,jeszcze jak byłam w ciąży kupiłam babycook Beaba i dzisiaj eksperymentuje,dla pewności mam gotową zupkę w razie czego....
Dziewczynki od kiedy można wprowadzać mięsko?? Ja o ile pamietam chyba od 5-go m-ca,ale dla pewności napiszcie.

Dziewczynki potrwawa gotowa-polecam gotuje sie na parze na dole pojemnika jest blender wszystko sie mixuje raz,dwa,trzy.Ide karmić potwora.

reklama
Kingolinka, ja jutro do fryza sune, zeby poprawil to co mam na łbie;-)
Tez dzis bylismy na spacerku nad wisla, ale bylo cieploooo. A pozniej wpadlam do kilku sklepow, zeby jakas bluzke nabyc czy cus na te upaly jakie nadchodza, ale kicha.

Jesli chodzi o jedzenie to Kuba chce jesc tylko 4x na dobe po 120 ml, reszty odmawia:sorry2: Wiec od dzis nowy rytual, zamiast mleka w poludnie idzie marchewka, a popoludniu owoc. I zaczelo mu widac smakowac, sam otwiera paszcze, wiec super:-) Z miesem sie bankowo wstrzymam co najmniej miesiac, z glutenem tez sie nie spiesze. Wole zaczekac, zeby nie mial jazd z zoladkiem.

Super Marti, ze Ola tak odzyla:-)

Ewa, tez bym sie z kaszkami poki co wstrzymala w Waszym przypadku.
A Tobie Lena zazdroszcze upalow, choc u nas pewnie szybko nadejda wg prognoz:-) I gratulacje rocznicy:-)

Kasiadz, daj znac jak rozmowa

A co do chrztu to nam sie przeciagnie i nie wiem kiedy to zorganizuje, bo troche mamy rodzinnych spraw na glowie, pewnie jakos w drugiej polowie kwietnia.Z reszta ubranko jakie kupilam jest za duze:-p

Lena - ja widziałam tego babycooka ale jak dla mnie cena jest nieadekwatna do tego co potrafi te urządzenie :tak: można samemu zrobić warzywa na parze i użyć blendera ;-) ja mięsko podam pewnie po 7 miesiącu nie ma co się śpieszyć, zresztą taki jest schemat przy cycku :tak: jak niechcę kaszki z flaszki (ale mi się rymło) to może łyżeką mu zapodaj ;-)

kurcze Wy o mięskach a ja dzisiaj dałam marchewkę około łyżeczki i mała ulewa. Nie chciała sama zasnąć tylko musiałam ją utulić a to się zdarza bardzo rzadko i oznacza, ze jest jej źle. W sumie to mam nadzieję, że to marchewka bo ja mam anginę i wolę, żeby się ode mnie nie zaraziła.

ależ u nas pogoda.............. 20st w cieniu:szok: przesiadliśmy się do spacerówki i spacerowaliśmy bez kurteczki w bodziakach, bluzie, rajstopkach i spodenkach-bez kocyka, a jutro ma być jeszcze cieplej....
po dzisiejszej rozmowie wrażenia super, luźna i bardzo przyjazna atmosfera, jestem pozytywnie z nastawiona i nawet powiedziałam mojemu że jak tam jest taka fajna atmosfera to nawet gdyby mi najniższą zaproponowali to bym to rozważyła
kasiadz
a miałam pytać już wcześniej, gdzie pracowałaś dotychczas? bo pisałaś coś ale ja i tak nie zatrybiłam...
w SW i nadal pracuje-jak by nie było ;P

No to mnie pocieszyłaś Miłka z tym glutenem , pewnie czeka mnie następna bezsenna noc :-( Ale niby mały taki wesolutki dzisiaj cały dzień czyli nic go nie boli ani nie stoi w kiszkach za bardzo ... Ale i tak reszta zupki ląduje zaraz w kibelku. Więc Jagmar nie masz się co śpieszyć z nowościami, ja teraz zaczekam, wracam do gotowych deserków a poza tym tylko mleko i mleko.
U nas jeszcze tak ciepło dzisiaj nie było jak na zachodzie ale i tak fajnie się spacerowało :-) Przynajmniej wiosnę już czuć w powietrzu.

Hej Kochane!!

Ja zniknęłam i to na długo ale jestem.
Jak zwykle naskrobałyście że nie ma czasu kiedy tego przeczytać.
Dzieciaczki zdrowe, mamy zadowolone wiec :-)

U nas wszystko ok , Oskar rośnie jak na drożdzach , grzeczny i przystojny za mamusią:cool2:

Planujemy chrzciny w wielkanoc bo już rodzina ciśnie ehhhh ale ksiadz mnie wkurzył w naszej nowej parafii "od poganek" mnie wyzwał więc chrzciny robimy w innym kosciele , a sutuacja ZŁ średnia bo u męza w firmie cały dział sprzedaży zwolnili a u mnie zamiast umowy o pracę umowa zlecenie-> więc podziękowałam .

Nasz kraj jest dziadoski no ale w prywatnych firmach mogą robić co chcą dlatego też postanowiłam znów działac na własny rachunek bo emerytury mieć nie bedziemy albo bedzie to jakiś 100 euro.

Ale nie ma co smucić piękne słonko się pokazuje i można spacerować do woli.

reklama
kasia gratulacje Ci się należą bo 8 osób z całej masy to jest coś.
fato ja też wypadłam z rytmu pisania i czytania bo nie wyrabiam tyle tu jest aktywnych mamusiek.

Do góry