reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

jagmar - to nie chodzi o piwo tylko o alkohol w ogóle, weź sobie po ostatnim karmieniu (tym na noc) wypij kieliszek wina to w nocy cycki będą Ci pękać w szwach :-p bo ładnie się odprężysz, znikną troski dnia i pójdzie produkcja, że hej ;-)

potwierdzam!!!!!!!!!wkładki przeciekają:))))))
Miłka zazdraszczam sniegu...

:no: cycek był przedwczoraj wieczorem i od razu oddał to co zjadł ,a nawet z nawiązką :-D On ulewa zawsze, ale dziś to już nie ulewanie ,a rzyganie:baffled: Zobaczymy co będzie jutro :dry:

kurcze malutka,oby mu przeszło!
moja jakos szybko przestała ulewac....

ostatnio czytałam że picie piwa nie jest w żaden sposób poparte naukowo i że to mit, poprostu chodzi o to że się rozluźniasz i organizm wtedy więcej produkuje.
to własnie chyba o to chodzi:))))
u mnie sie sprawdza picie dużych ilości wody!!!!!!!
ja się chyba nie zgodzę że na mm dzieci lepiej i dłużej spią, Olka na mm budziła się w nocy równo co 3 godziny, a całą noc zaczęła przesypiać mając dopiero półtora roku, a Amelcia mi śpi teraz w nocy po 6, 7 godzin bez przerwy,potem do 9, 10 rano z przerwami cotrzygodzinnymi na żarełko, a jest karmiona moim. Wszystko zależy od dziecka, jak śpioch, to będzie spało i na wodzie.
święta prawda Sylwia!!!!!!!!!!!!!!
asionek
kochana ja ja wyciągam bo chce jeść, ale po jedzeniu spac nie chce tylko sie rogląda śmieje itd.

kur...
moja Emilka przestała doić cycka... ostatni raz zjadła ok 12. potem o 15 łykła ze 3 razy i teraz przed chwilą tez;/
a ja 2 nie mam;/ i czym to wytłumaczyć? pierwszy raz nam sie takie coś dzieje... a jeszcze rano myslalam że ciesze sie ze mnie nie dotyczą te sprawy...

Ewa,niczym!!!!!!!!!!!protest cyckowy i Was dopadł!
ja wczoraj tez sciagnęłam w dzien do butli i kazałam Darci nakarmic małą,bo znów mama była "be"...
wczesniej ta sytuacja powtórzyła sie ze dwa trzy dni temu,z tym,ze wtedy był ryk z zanoszeniem sie...

dzień dobry wszystkim:)
dziś wolne,ja padłam ok.22,cyc był o północy(jadła o 20 i od tej spała),potem o 5 i 6 rano i o 9 jak sie obudziłysmy...w sumie mogłam jeszcze polezec ale juz mi sie nie chciało,a ta moja menda ma czujnik w dupie zamontowany i zawsze rano skuma kiedy z łóżka wyłaże(bo my spimy we dwie w naszym wielkim łożu)

miłego dnia i bez kryzysów!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Asionek wczoraj szperalam w necie o diecie matki karmiacej i podobno 2-3 godz wystarcza

ja tez mialam nocke do doopy, starszy gubil smoka, plakal i budzil mlodszego, masakra
o 3 w nocy szukalam smoczka naokolo lozeczka z dwojka beczacych dzieciakow

wczoraj naczytalam sie na necie o karmieniu i mimo ze rozne produkty podaja jako zakazane to w jednym sie zgadzaja, laktacje najlepiej pobudza pyszczek malego ssaka, takze kobietki z problemami przystawiajcie jak najczesciej

Cześć,
ale chce mi się spać, dzieci są bezlitosne. Wstają przed 10, to nie do pomyślenia. Zosia wstała o 8:30 grrrrr...
Chciałabym, żeby śnieg spadł, mogłabym pójść na sanki :D.
poza tym moje młodsze dziecko sie popsuło i zaczęło się częściej budzić w nocy co 3h.

Też się zastanawiałam jak długa musi być przerwa w karmieniu żeby wypić winko. Dzisiaj ściągnę sobie pokarm na awaryjne dodatkowe karmienie. Zawsze się boję, że mała obudzi się wcześniej i będzie chciała jeść.
Zastanawiałam sie jeszcze czy Wy robicie coś szczególnego z mlekiem po jego rozmrożeniu ? Czy tylko podgrzewacie do odpowiedniej temperatury?
Dzień dobry śpioszki :-)

U mnie od rana sypie śnieg czyżby zima sobie o nas przypomniała...

jagmar - to nie chodzi o piwo tylko o alkohol w ogóle, weź sobie po ostatnim karmieniu (tym na noc) wypij kieliszek wina to w nocy cycki będą Ci pękać w szwach :-p bo ładnie się odprężysz, znikną troski dnia i pójdzie produkcja, że hej ;-)

No właśnie tak myslałam ale obstawiałam jeszcze to, że piwko wciąga się za jednym posiedzeniem a pół litra herbatki troszkę dłużej. Tylko jak ma się do tego piwo karmi, które jest bezalkoholowe ;)

Witam się :-)

U nas nocka taka sobie. Mój mąż wczoraj grał sobie w gry komputerowe wiec Hania okolo 24 zasnęła po marudzeniu na naszej kanapie (dopiero około tej godziny zapada w sen nocny). Ja około 1 sie położyłam obok i pospałysmy. Mąż o 4 powiedział,że chce iśc spac wiec musiałysmy sie ewakuowac no drugiego pokoju ( mój m sie wycfanil i spi oddzielnie aby się wyspać). No i oczywiście Hania sie obudziła i spać niet a oczy jak 5 zł. No to stwierdziłam,że dam cyca na leżąco a że było ciemno i tylko lampka niebieska była wcisnęłam jej cycka za głęboko i miała odruch wymiotny. Po czym dziwnie śline zaczęła przełykać, zapaliłam światło, patrze na nią i szybko do góry podniosłam, bo tak ulała, że aż nosem poszło. Przedwczoraj to samo mi zrobiła. Dobrze,że ze mna była. Tak wiec zostawiłam ją u siebie w łóżku na całą noc.

Współczuje Wam cyckowych problemów. Moja Hania ładnie je ale czasami je na raty. Pocycka mi pierś po czym nie chce, marudzi, gdy przystawiam ja to nie chce a za 5 minut jednak chce i pije jakbym jej cały dzień nie dawała :confused:

Dla mam na diecie bez mleka i jajek wkleje super przepis na ciasto marchewkowe na odpowiednim wątku.

Powiem Wam,że przeczytałam wczoraj pewien artykuł o szczepieniach i aż mi się włosy zjeżyły.
Wyczytałam tez,ze w szpitalu Hania dostała szczepionke na wzw b i po tej szczepionce zmarło kilka noworodków. Była wycofana cała seria robiona przez koreańską firmę a potem znowu ja przywrócili. Wyczytałam też,że w tych refundowanych jest rtęć która znacznie przekracza normy i po tym duzo powikłań może być. Masakra! Na szczescie w tych 5w1 rteci nie ma. Nie wiem laski tez czy szczepic na te pneumokoki, czy to rzeczywiscie potrzebne czy tylko nagonka aby to robic aby firmy farmaceutyczne zarobiły.

Miłego dzionka Wam życzę!

ja na pneumokoki nie szczepie bo lekarka mi odradziła bo powiedziała że starsza jest na tyle duża ze nic nie przyniesie do domu więc zaufam jej i nie będe szczepić

Witam się :-)
Powiem Wam,że przeczytałam wczoraj pewien artykuł o szczepieniach i aż mi się włosy zjeżyły.
Wyczytałam tez,ze w szpitalu Hania dostała szczepionke na wzw b i po tej szczepionce zmarło kilka noworodków. Była wycofana cała seria robiona przez koreańską firmę a potem znowu ja przywrócili. Wyczytałam też,że w tych refundowanych jest rtęć która znacznie przekracza normy i po tym duzo powikłań może być. Masakra! Na szczescie w tych 5w1 rteci nie ma. Nie wiem laski tez czy szczepic na te pneumokoki, czy to rzeczywiscie potrzebne czy tylko nagonka aby to robic aby firmy farmaceutyczne zarobiły.

Miłego dzionka Wam życzę!
Ehhh przerabiałąm ten temat i dlatego nie szczepiłam małej w szpitalu. Rtęć jest na pewno w tej szczepionce na gruźlicę. Nawiasem mówiąc po tej właśnie szczepionce w 7 tg ż nasiliła nam się alergia na białko. No i oczywiście nie wiem teraz czy to przypadek, że się to zbiegło w czasie czy nie. Ja mam nadzieję, że moje dziecko okaże się na tyle silne, że te szczepienia mu nie zaszkodzą.

reklama
Wkurza mnie to, że pomimo tego iż szczepie tymi 5 w 1 to i tak ona nadal bedzie dostawała tą na wzw b bo jest refundowana i inne refundowane, bo ta 5 w 1 wszystkiego nie obejmuje.

Do góry