Cześć mamuśki i ciężaróweczki! :-)
W końcu udało mi się Was nadrobić, ale naskrobałyście w tym czasie co mnie nie było
U nas powoli się wszystko normuje, powoli dochodzimy do siebie, ze szpitala wyszliśmy dopiero w sobotę...
Mieli nas wypuścić w środę, we wtorek na obchodzie do pacjentek ordynator stwierdził ,że jak z małym będzie wszystko ok to jutro do domu, byłam pewna ,że wyjdziemy i obwieściłam tą super wiadomość, ale niestety po obchodzie przyszła Pani doktor do maluszka na obchód, zajrzała w moją historię i stwierdziła ,że jak we wrześniu byłam u nich na oddziale to byłam przeziębiona i muszą małemu pod tym kontem zrobić badania... Pobrali mu krew, po ok 2 godzinach były wyniki które wykazały ,że mały ma po mnie infekcję (CRP dużo za wysokie) i muszę zostać z nim na oddziale jeszcze 5 dni i będzie miał podawany antybiotyk 2x dziennie (A CO Z KOBIETKAMI KTÓRE NIE ZGŁOSZĄ ,ŻE BYŁY CHORE? WTEDY NAWET TAKICH BADAŃ NIE ROBIĄ
) no i dodatkowo wyszła mu we krwi za wysoka żółtaczka i musiał być naświetlany przez dwa dni, dobrze choć ,że mógł być ze mną na sali i mogłam go sama wyciągać do karmienia i zmianę pieluszki i wkładać z powrotem, choć na początku ten widok mnie rozkleił, wyłam jak bóbr, mały płakał ,a ja nie mogłam nic zrobić..
Żeby jednak troszkę tam poleżał trzeba było dać mu smoczek i na noc poprzez otwory podawać flachę...
Ze szpitala wyszedł z chrypką która już go puszcza tylko pytanie czy to było gardełko od choroby, czy może od płaczu?
Póki co jest OK, mały śpi średnio po trzy godziny, pod warunkiem ,że nic mu nie dolega, jest bardzo łapczywy ,nałyka się powietrza ,a potem krzyk... Kupka w każdej pieluszce , nie nadążam go przebierać, raz na x czasu zdarzy się ,że muszę mu podać flachę, ale to tylko wtedy gdy mu coś dolega i za długo nie śpi, wtedy wyciąga wszystko z obydwu cycuchów i nie ma zmiłuj, trzeba podać flaszkę
Czy drażnienie sutków też wypróbowałyście?
polecam!!!
Po każdym drażnieniu miałam skurcze i to coraz silniejsze
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane ,oby to już nadeszło ,by było szybko i bezboleśnie
Resztę opiszę na odpowiednim wątku ;-)