reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

zupka to masz roztańczone dzieciątko :-)

u mnie dzisiaj na razie cisza przez burzą, czuję aby delikatne ruchy... pewnie ćwiczy przed głównym występem, haha :-)

reklama
Miłka – czytałam ten tekst już o glukozie, ale u nas tak się nie robi. U nas od razu każą wypić w domu glukozę i godzinę po przyjść na badania. Nikt się nie bawi w rozpuszczanie dla ciebie glukozy i tym bardziej nikt tego nie refunduje, trzeba sobie ją samemu kupić w aptece

Ja też już czułam czkawkę mojego maleństwa:-D

Mi włosy strasznie w ciąży wypadają a do tego są dość długie i ciemne więc wszędzie je widać, już nawet mąż zaczął mnie namawiać żebym je obcięła na krótko bo go wkurzają. Pazurki mam dość twarde ale jak są trochę dłuższe to zawsze gdzieś zahaczę i się łamią, więc mocno je spiłowuje. Wcześniej miałam żelowe, ale krótkie to była dla mnie duża wygoda, ale zrezygnowałam jak zaszłam w pierwszą ciąże i tak już rok mam naturalne. Co do Cery to na twarzy jest ok. gorzej z plecami, i szyją –pełno syfów tam mam:wściekła/y:

Ja zmykam na jakieś zakupi, dzisiaj mam ochotę na cukinię smażoną z czosnkiem, mam nadzieje że kupię. A jak mąż wróci to jedziemy kupić sobie gofrownice za pieniążki które od teściów na dzień dziecka dostaliśmy, więc pewnie wieczorkiem będą gofry.
No i wczoraj przywieźliśmy od siostry cały samochód rzeczy po jej synku. Zawieźliśmy to do teściów bo oni duży domek mają więc dużo miejsca jest. Czeka mnie więc wielkie sortowanie i pranie. Ale muszę poczekać aż teściowa wyzdrowieje bo póki jest chora to tam nie chodzę.

hejka :)
Piękna pogoda, nawet wyszłam z małą do ogrodu na 10 minut a teraz wapnem się ratuję bo trawska pylą jak szalone. Zosia teraz z babcią siedzi więc mogę spokojnie poleżeć.
Rudson na pewno dasz sobie radę. Na szczęście teraz mamy komórki i neta więc kontakt z mężem będziesz miała. Wyobrażacie sobie co było kiedyś jak nie było tych wszystkich wynalazków tylko poczta i listy, które czasem nie dochodziły. Mój wyjdzie w lipcu co prawda na tydzień ale już się martwię.

Miłka eee... mnie nigdy pazury nie denerwowały :-D od lat mam mocne i twarde... nieraz jak mam takie długaśne to aż znajome pytają czy to tipsy i nie wierzą, gdy mówię ,że to własne :-D
Ja to np nie wyobrażam sobie mieć takich miękkich pazurów jak to niektóre mają, że nijak je zapuścić bo zaraz się łamią:eek:
Ja normalnie mam tak słabe paznokcie, że nie jestem ich w stanie zapuścić, teraz jest odrobinę lepiej, za to włosy mam gęstsze. Z tego to się akurat nie cieszę, bo i tak mi po ciąży wypadną tak jak ostatnio, że miałam łyse zakola i grzywkę musiałam u fryzjera zrobić.

monysia - niestety muszę jej mięso przemycać właśnie w smageti :-) w jakiś zapiekankach itepe bo z talerza wyje ziemianki i reszta zostaję :eek:

kasia - chodziło o to, że któraś z dziewczyn przed tym testem zjadła kanapkę a tego nie powinno się robić i wyszedł jej zły wynik (podwyższony cukier)

zupka - moja też wczoraj pierwszą czkawkę zaliczyła :-)

zupka ja właśnie się tej czkawki nie mogę doczekać, podobno takie gwałtowne ruchy?

kasiadz
ja niedawno obcięłam włoski na krótką bombkę... tak jest wygodniej. Gofrownica? moje marzenie też :)

a propo włosów i paznokci, czy można w ciąży brać skrzypowitę ?

zupka moj juz mial czkaweczke hehe
Mariolcia a na ulotce nic nie pisze czy mozna je stosowac??
milka tez bym chciala miec twrade i mocne paznokcie niesety nie mam:wściekła/y:
Rudson dasz rade zawsze masz nas:-)

ja do 3 m-ca bralam Belisse. Zapytaj lekarza jesli na ulotce nie jest napisane.

bardzo mocne te ruchy. czasem po obu stronach brzucha, wiec chyba mala akrobatka rosnie

Hmm mnie sie zapytali o zgode wszystkich badan.
Czy zgadzam sie na badanie na zespol downa, na glukoze. Itd
I wyslali mi list tydzien temu ze 27czerwca mnie zapraszaja, i ze mam juz postowac o godz 21:30 noc przed badaniem.
Ja jestem badana owszem dosc czesto, ze wzgledu na hemofilie, usg mam co 3tyg ze wzgledu ze mojego M,jego corka urodzila sie z otwarta zastawka,a jego siostra miala problem z sercem...

Ale tak ogolnie z tego co mi wiadomo, z lekarzem powinno sie spotykac co 5tyg!

no lekarza to ja nie widzialam od...??? dawna w kazdym razie i z tego co wiem to norma. pytali mi sie o zgode na badania, ale myslalam ze to o te ktore robili w 12 tygodniu, sprawdze jak wroce do domku z pracy. Midwife mam w srode wiec zapytam zebym jak cos dala rade sie w Polsce poumawiac na badania (USG i ginekologiczne juz umowione).

reklama
Czesc dziewczyny :)
Jak u Was samopoczucie ??
My nareszcie mamy piekna sloneczna pogode od wczorzj hurrrra cale 24 stopnie.
No ale ja dzis od rana w lozeczku z no spa wlasnie po wczorajszym spacerku :(
Wiecie co dostalam od poloznej papierek do podpisania czy zgadzam sie na oddanie krwi pepowinowej bo szpital w ktorym bede rodzic ma umowe z bankiem krwi.i tak sobie wlasnie czytam o za i przeciw.Chyba podpisze ten papierek tzn na pewno podpisze ale szczerze mowiac niewiele wiem na ten temat.Chocby z tego powodu ze wlasnie 2 dni temu sie dowiedzialam ze moja mama bedzie potrzebowala transfuzji krwi :( Moze ktoras z was siie z tym spodkala???

Ja caly czas biore witaminki wlosy super paznokcie i cera tez jak nigdy :) Tylko kilogramow i centymetrow w brzusiu i biodrach przybywa na potege!!!!!!!

Do góry