reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
Babeczki Kochane, zaglądam Wam i maludom zdrówka zyczyć i nie bardzo srogiej zimy. I tak ogólnie "cześć" powiedzieć.
Czarna powodzenia na operacji, wszystko się uda - kciuki trzymam!
Dorota ooo jak masz za dużo wolnego to wpadaj - zaraz Ci tu zajęcia zorganizuję:-D
Magdziunia dobrze, że dochodzisz do siebie. Jednak dużo szczęścia w nieszczęściu miałaś. Trzymam kciuki i za Twoją kontrolę.
U mnie jak widać - praca, praca, praca... Jutro idziemy z Tusią na bal do Polskiej Szkoły, ale dobrze nie ma - ja tam głównie z papierami idę więc ogarniam jeszcze co mogę. I tak niestety codziennie.
Chata zakurzona od 3 tygodni, gotuję tylko tzw. gotowce (ale prosto od rzeźnika, żadne tescowe koninki;-))
I w poniedziałek będę testować młodą dziewczynę do opieki nad Tuśkową.
Dziewczyna ma 15 lat i zależy mi bardziej na tym, żeby ktoś, kto ma angielski we krwi, poświęcił kilka godzin w tygodniu na zabawę i naukę tylko z Tuśką. A ja bym była w domu przez ten czas, w moich papierach i jak coś, to pomagała/ tłumaczyła. Więc dziewczynie się spodobało. Trzymajcie kciuki, bo moja mała jest potwornie zazdrosna o mój czas "papierowy", rozumiem ją i wyrzuty sumienia mnie zjadają:-( A to by jej zdecydowanie urozmaiciło dzień i przyniosło same korzyści. Bo od września do szkoły:szok: I kiedy to zleciało?
No i gdzie drugie bobo?? Niech no się ta tarczyca uspokoi tylko, to zaraz sobie wakacje sprawię:-D:laugh2:

P.S. Nam na tłusty czwartek mój klient piekarz przywiózł całą paletę pączków. 24 pączki. 6 zjadłam sama. Resztę moje dziubasy i klienci. Ale na pewno już spaliłam przy naszej bieganinie:laugh2:

EVELAJNA to jednak milego balu zycze :tak:.

KAKA to powodzenia w kaloriach :tak:,mnie wlosy nie lecialy po ciazach:tak:wiec chyba nie jest tak zawsze,ale ja sie nie znam hihihih.

CZARNA powodzenia kochana 3mam kciuki .

Witam w niedziele rano
biggrin.gif
.

U nas lepiej ,mnie zostal tylko katar,alanek lepiej po antybiotyku,choc kaszel jeszcze ma i nadal mu furczy w oskrzelach ale wydaje mi sie ze jest lepiej,jutro idziemy do kontroli to sie dowiem
biggrin.gif
,Ja dzis WOLNE wiec niedziela w domciu
biggrin.gif
.

My doszlismy do wniosku ze w tym roku alanka nie posle do przedszkola do 3 latkow bo mi se to nie oplaca.Oliwka od wrzesnia ma obowiazek szkolny wiec idzie do zerowki,zapisalam ja do najblizszej szkoly do oddzialu przedszkolnego i ona tam pojdzie ,zajecia bedzie miala w godzinach 8 do 13.30 a pozniej jak cos to do swietlicy mozna ja poslac do godziny 17 .Ja najprawdopodobniej jak bede pracowala w tej samej firmie co teraz to bede pracowala na popoludniu lub jak na rano to na 12h wiec jesli czesciej bede chodzila na popoludniu to alanek w przedszkolu bylby tez rano do poludnia a pozniej juz potrzebuje nianki w domu aby sie nim zajela a pozniej i oliwka poki moj nie wroci z pracy a wiecie jak bedze lato to on bedzie dlugo pracowal i nie kalkuluje nam sie to bo za przedszkole alanka zaplace i pozniej niance tez musze zaplacic a na to to nas nie stac.A jeszcze moj stara sie wyjechac za granice to juz zostane sama i wtedy bede potrzebowala nianki do godz 22 wiec dawanie z rana alanka do przedszkola jak ja rano czesto w domu jestem i placenie za przedszkole i niance to bezsensu,Oliwka idzie bo ma obowiazek ale u niej to nie bede placila tak jak za przedszkole tylko mniej i inaczej
biggrin.gif
.

Milej niedzieli

Dorotka - ale w przedszkolu dzieci tez sie ucza i to jest z korzyscia dla nich. Moglabys sprobowac go zapisac i posylac na bezplatne godziny 8-13. Zawsze cos skorzysta, bo obowiazkowe zajecia edukacyjne sa wlasnie w tych godzinach.
A tak a propos szkoly itp, to planujecie dzieciaki od wrzesna do zerowki w szkole czy przedszkolu poslac? Ja kiedys myslalam, ze szkola, ale Maciek jeszcze nie dojrzal do szkoly. Poza tym ma tyly z motoryki malej i mowienia, wiec chyba lepiej jak jeszcze w przedszkolu pobedzie. No i chcialam go do szkoly pijarow poslac, a tam zerowki w przyszlym roku nie ma. Za to jest rekrutacja, wiec nie wiem czy ma szanse sie w ogole dostac, jak odstaje. Niby kiedys proboszcz na koledzie mowil, ze dla parafian (a to nasza parafia) maja specjalne wzgledy, ale nigdy nic nie wiadomo.

hejka
Danusia tak teoretycznie w przedszkolach jest 5h edukacja bezpłatna ale jeżeli przedszkole nie prowadzi edukacji zmiennej (2x 5 h) to nikt nie przyjmie małego tylko na te 5 h:no::no: bo każdy kto ma taką możliwość by z tego korzystał:tak: a kolejna sprawa obowiązek przedszkolny jest od 5 lat i tu muszą powstać takie oddziały i tu tylko za wyzywienie się płaci. A reszta dzieci czyli 3,4 latki to już inna bajka:tak::tak: Bynajmniej tak jest u nas:tak:

Evela ty masz tyle roboty ze powinnas w $$$$ pływać, spać i podcierać d...:rofl2::rofl2::rofl2: a tak szczerze z jednej strony zazdraszczam tego młynka a drugiej hmmm chyba też:-D:-D

Kaka ty to musisz dostać na tą swoją d...

Witam w niedziele moje dzieci coś pociągają więc chyba wyskocze coś im zakupić bo nie na ręki mi teraz choróbska :crazy: a tak to błogie lenistwo. Wczoraj byłam na spotkaniu Herbalife i mam pytanie czy któraś z was zażywała ich specyfiki??? albo zna kogoś kto zażywał. Pytam z ciekawości jakie były ich efekty i zmiany:tak::tak:

Nasza idzie od wrzesnia do szkoly bo tu 5latki zaczynaja, tak ze dylematow zadnych nie mamy:tak:

Evelajna Ty mroweczko!!! kiedy bedziesz miala wolny weekend???? A ja mysle, ze z ta dziewczyna dla Tusi to swietny pomysl, Ty troche odsapniesz a dla malej same korzysci beda...

Czarna zycze szybkiego powrotu do srawnosci po zabiegu:tak:

Dorotka to odpoczywaj skoro masz troche wolnego!!! I zdrowka dla Alanka:tak:

U nas dzis tez leniwie bo wczoraj goscie byli, posiedzielismy troche w nocy, wiec odpoczywamy.
Karolinka w piatek wyjechala na wycieczke i wraca dzisiaj wiec czekamy na nia i ciekawa jestem czy wroci zadowolona??

Milej niedzieli:)

U nas niestety jest tak jak CZARNA pisze,nawet jak oliwke na chwile poslalam jak miala 3 latka to nie chcieli mi jej przyjac tylko na te darmowe gdziny,wlasnie jest dokladnie tak jak CZARNA mowi ,wiec serio mi sie go nie oplaca w tym roku puszczac,moze za rok:tak:,a Oliwke posylamy do SZKOLY z oddzialem PRZEDSZKOLNYM ,u nas to jest jak przedszkole tylko budynek szkoly,gdzie pozniej po tej zerowce oliwka pojdzie do tego samego budynku czyli szkoly- do 1 klasy i o to mi wlasnie chodzilo ale byla rozeznana juz ze szkola a nie za rok zas zmieniala:tak:ale kazdy robi jak uwaza :tak:.

Heloł
co tu taka cisza!

Czarna ty już po zabiegu!!! jak poszło? jak się czujesz? jak długo będziesz do siebie dochodzić?
oby jak najszybciej.
Zdrówka duuuuużo życzę trzymaj się dzielnie :-):tak::tak:

reklama
Hej,

gadałam wczoraj z Czarną i ma się całkiem dobrze;-) Odpisywała mi- stąd taki wniosek.

U nas tez problem z 5h pobytem w przedszkolu;/ Ja sobie 6 latka nie wyobrazam w szkole a co dopiero 5:eek::szok:, przynajmniej tu w Polsce.

Dorota a przy tej Twojej anemii włosy też CI nie leciały??

Danusia jak tam faza bezowa?? Ja mam czekoladową fazę od lat.

Sto lat dla Liluni:-D Jak ten czas zapitala.

U nas tak sobie. Wczoraj Ola dostała czopa bo chyba zęby, Hanka stan podgorączkowy więc ogólnie wesoło mam. Dziś juz lepiej i oby tak dalej.

Niedługo Zające przykicają a ja nie mam pomysłu na prezenty;/

Do góry