reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Magdasf jak masz już wszystkie kwitki z energetyki, od kominiarza, wody i co, to zostaje geodeta - a to koszt od 700 do 1500 zł - tylko ważne żeby wso było dobrze na mapce tzn. zgodnie z planem. Z PINB-u wypełniasz taki druczek i załączasz dokumenty i wsio składasz do nich. U nich koszt żaden :) Ja mieszkam na pólnocno - wschodnich rubieżach Lodzi, blisko węzła A1-A2, a Wy, gdzie się zbudowaliście?

Kaka to dobrze, że skojarzonymi... Musisz zadzwonić do pracodawcy, w końcu on też powinien w jakimś terminie te kwity złożyć... może zapomniał?

Ostatnia edycja:
reklama
No jaki tu ruch fajny :-).

CIRIL to zycze spokojnej koncowki ciazy,nie wiem czy to regula ale pewnie nie ale ja ciaze z Oliwka tez gorzej znosilam niz ciaze z Alankiem,ciaza z Oliwka dala mi w kosc a z Alankiem to latalam do konca i bardzo dobrze sie czulam,fakt alanka urodzilam w 35 tygodniu ale moze to dziewczynki bardziej daja w ciazy popalic niz chlopcy hihihih.Sliczne imie Sonia:tak:.

KAKA to 3 mam kciuki abys jak najszybciej becikowe dostala :tak:.Jak ty sie czujesz ?

MAGDA gratuluje zdanej informatyki na 5 :tak:.

Ja wam w ubiorze dzieci do przedszkola nie pomoge bo moje nie chodza.

U mnie ciag dalszy chorowania.Dzis sobie wysprzatalam rano bo miala babka z mopsu do mnie przyjsc,ale nie przyszla,wlasnie zadzwonila ze jutro przyjdzie,ehh a chcialam miec to z glowy,no nic jutro dalszy ciag czekania na nia .

U mnie w pionie cos z rurami robili i nagle w kuchni caly zlew sie zapchal ale nie tylko u mnie inni sasiedzi tez mieli apchane no i jak odepchali mi ten zlew to ja kuchni swojej nie poznalam ,cala czarna :baffled:.
Alanek spi,oli bajki patrzy wiec ja mam chwile spokoju dlatego na bb zagladam.

KAKA u mnie dzis pomidorowka :tak::-D:-D

Dorota może faktycznie coś w tym jest. Z Młodym mogłam wszystjo jeść, a teraz mam tak żołądek delikatny, że T. narzeka, że wsio jest niedosolone i niedopieprzone:sorry:
Ale chyba wiek też swoje robi... dochodzę do wniosku, że trzeba mi było się wcześniej za drugie dziecko zabrać:confused2:

Ciril my nowosolna:-) to gdzies chyba nie daleko mnie, ja nie znam sie kompletnie na lodzi (wiem gdzie politechniki, pilsudskiego, pomorska i to nie cala, brzezinska:-D)
A ja zrem michalki kawowe i juz mnie mdli, ale kilka zostalo i wolaja mi zalosnie zjedz mi, zjedz:-D
Dobrej nocy kobietki

Dobry wieczor kobietki, ale bylo czytania:tak: jak fajnie:tak:

Ja juz doszlam do siebie, bo znow dostalam w zeszly czwartek ataku to podobno rwa kulszowa bo boli krzyz strasznie ale przy tym jeszcze biodro i cala noga tak wiec przez 3 dni ledwo chodzilam... bol okropny...
Noi kupilam bilety, za dwa tygodnie lece do Polski do takiego specjalnego lekarza, podobno b dobry, mam nadziej, ze mi pomoze, a przy okazji pierwszy raz w zyciu zobacze polskie morze i nawdycham sie jodu:tak:

Wczoraj bylam na kontroli w szpitalu po operacji i cala wizyta trwala ze 3 minuty, jak sie pani czuje? czy je pani normalnie? pije?? ja na to ze tak, no to polozylam sie na kozetce pomacal mnie po brzuchu i stweirdzil ze wszystko jest w absolutnym porzadku.

Evelajna a u Was to tylko Tusinka ma ospe czy Ty tez??
Ja mialam w wieku 30 lat, i zlapalam od Karolinki, ale nie bylo tak zle;-)

Magda sf gratuluje zdanych egzaminow

Dorota to zadbaj o swoje zdrowie a potem "do roboty":-p

Ciril ach te tesciowe, nawet pies ma nerwa:-D, zycze Ci spokojnych tych ostatnich tygodni, a imie bardzo ladne:-)

Kaka zrob wojne w biurze i zaraz sie papiery znajda!!

U-ha! Ale tu się dzieje:)

Magda no to ukłony za zdaną informatykę i powodzenia z resztą. Za nas dom będzie zdawał developer, ale jak poczytałam jakie dokumenty trzeba i w ogóle "czym to się je", to się cieszę, że sama tych papierów nie muszę kompletować.
Z drugiej strony, kiedy my wrócimy i zamieszkamy na naszych włościach:sorry:
Ula ależ Cie łapie co chwila... My lecimy za 3 tygodnie. Ospę póki co ma tylko Tuśka. I oby tylko ona, bo jak nic polecę w ciapki.
Ale już jej strupki odpadają więc jakoś strasznie szybko poszło. Złapała w czwartek, a dziś wtorek:eek::-D W tym tempie przewiduję tydzień trwania choroby. Czy mam się spodziewać kolejnego wysypu, czy jak?
Kaka z doświadczenia Ci radzę się Pani księgowej uprzejmie zapytać o papiery. Ale tak wiesz... uprzejmie. Ze słodkim uśmiechem. Zrobi na jednej pięcie;-):-D
Magdziunia z kapuśniaka nici. M usłyszał i się strasznie zjeżył, że zapach, że ohyda, że ma uraz... Kurcza lista co on lubi jest krótsza od tego, czego nie lubi:baffled: Pojadę do mamy, to sobie nagotujemy:tak:
Dorotka to trzymam kciuki, żeby było ok z mopsówką!

Byłam w szpitalu na kontroli mojej tarczycy i jak Ulę, przebadali w 3 minuty, kazali nadal brać te same leki i powrót za... 6 miesięcy. Więc chyba sobie w Polsce w międzyczasie zrobię ze dwa razy kontrolnie badania.
No i kazali się zastanowić nad drugim dzieckiem jakoś szybko, bo za długo ponoć na pigułach lecę i oni proponują tabletkę radioaktywną:nerd: A to rok po nie można dzieci i żebym się za stara nie zrobiła.
Ooouuuppssss!

ULA oj wspolczuje ci bardzo tego bolu,oby lekarz w PL Ci pomogl,3 mam kciuki.Dobrze ze wizyta kontrolna w szpitalu wyszla ok :tak:.

EVELAJNA jeszcze raz zdrowka dla Tuski,a czy masz sie spodziewac u niej nowego wysypu to nie mam pojecia,nie znam sie na ospach,u nas mamy to jeszcze przed soba,na szczescie ja juz chorowalam na ospe i prawie tego nie pamietam:tak:,zycze obys ty nie zlapala tego.A powiec mi czy wy chcecie 2 dziecko? jakies plany sa w tym kierunku? czy na Tusce chcecie pozostac????????.

Moje wstaly juz o 7 ,ja zaraz zabieram sie za sprzatanie bo dzis ma babka z mopsu przyjsc,my ciag dalszy choroby,mnie mimo lekow rozklada coraz bardziej,dzieci marudne ze masakra.MILEGO DNIA

reklama
Evelajna nie bedzie drugiego wysypu napewno, tylko jak sie jest w Polsce to zalecaja okolo 2 tyg w domu a tutaj dzieciaki z troche pozasychanymi strupkami juz chodza do szkoly bo wtedy juz nie zarazaja;-)

Niech sie to Tusince jak najszybciej wszystko zagoi ale.... jesli sie zarazilas to mozesz zachorowac do dwoch tygodni... zycze aby jednak nie;-)
A mojej sasiadce Irlandce porobili badania na tarczyce, ma niedoczynnosc, czekala 4 lata na to, dobrali leki, skontrolowali i kazali na nastepna kontrole przyjsc za uwaga...30LAT:szok::-D:-D

Ja bylam dzis na dzialce, wykopalam juz wszystkie warzywa, powyrywalam koperki i natke pietruszki i teraz musze to posiekac i ususzyc na zime, a dzisiaj barszcz czerwony na obiad z buraczkow moich wlasnych.... mniam:tak:

Do góry