reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

KAKA eh biedna Hanulka,dobrze ze jakos z tego wybrneliscie,ja juz tez tak jak Czarna nauczylam sie nie nakrecac dzieci na cos bo czasem wlasnie tak to sie konczy :-(.

CZARNA na 14 grudnia mam umowiona wizyte,pozyjemy zobaczymy co mi lekarz poradzi.

MAGDA to z tym zamknieciem to byla przenosnia,zart,takie slowa w niemocy juz naszej,logicze ze zadna z nas by tego nie zrobila.Ja to bym za kilka minut tesknila hihihihihihihihihih.
Zycze wam powodzenia w 3 dziziolku

Mnie tez szczerze od czasu do czasu chodza mysli o3 ale z moim nastawieniem ogolnym do zycia ostatnio to nie ma szans,chyba zeby wrecz przeciwnie 3 dziecko nastawilo mnie pozytywnie??????????????????Jak myslicie?hihihih.Ale wiatpie .

MARMA ja ci nie pomoge,nie doradze bo sie nie znam,zycze tylko aby z Kacperkiem bylo dobrze,aby lekarze postawili dobra diagnoze.

EVELAJNA ty jestes niezla,i niezle masz godziny do spania :-),

U mnie Oliwka dostala kataru,Alanek od wczoraj jakis strasznie marudny i cala noc tez marudzil,odpadam,niewyspana jestem,mam nadzieje ze te moje 2 potwory sie nie rozloza.

Oboje maja juz katar,mam nadzieje ze nic gorszego sie nie wylegnie.

MILEJ NIEDZIELI

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja. Przepraszam za długie milczenie ale u mnie od września zmiany. Ja wrocilam do pracy, Macius dalej chodzi do przedzkola a Ania poszłą od pazdziernika do zlobka. Doba mogłaby miec jakies 4 godziny wiecej ale dalejmy jakos rade. Mi w sumie na dobre zrobil powrot do pracy bo nie mam czasu na myslenie o głupotach, doceniam kazda minute ktora moge spedzic z moimi dziecmi i mężem.
Co do małych rozrabiaków i nie tylko to polecam lekturę "Nie przydeptuj małych skrzydel". Tez mialam kryzys z maciusiem. ale trafiłam na wspanile warsztaty z p.psycholog , ktore pozwolily mi spojrzec na swiat oczami mojego synka. Jeśli ktoras ma ochotke to moge ta ksiazke przesłać w wersji elektronicznej na maila. Jest krótka ale ma wartosciowa tresc.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i bąbelki nasze kochane :-)

Trina teraz będzie dziewczynka - Sonia

Jak czytam o 3 dzieci, to mnie trochę przeraża... ale nie kwestia wychowania, tylko ciąża i porod:baffled::baffled::baffled::baffled: ta mi się już tak dała we znaki, że mam ogólnie dość... Albo bym adoptowała, albo surogatkę wynajęła...

Jak słyszę, że ciąża to najlepszy czas w życiu kobiety to mam ochotę zagryzać:wściekła/y:

Ciril tylko ze to się szybko zapomina, wszystkie niedogodności ciążowe i poród. Ja jestem 6tyg po i prawie nie pamietam a bynajmniej juz tak nie przezywam. Dodam ze po powrocie do domu miałam nocne koszmary wiec lekko nie było.

Ja poprosze o książkę karola982@tlen.pl

Zegarek super tylko jak go odczytywać ja się pytam?? A ospa...mój M miał 25 lat jak przechodził ospe;-) - gorzej jak dziecko bo to facet.

Hanka ciag dalszy pecha. Poszliśmy do sali zabaw - obiecałam jej jak nie mogła isc na impreze do Samika i sala zabaw w sobote wyjątkowo zamknieta:szok: Dobrze ze jest jeszcze druga...

No i pierwszy dzien w przedszkolu. Zobaczymy jak długo pochodzi. 29 chce isc z małą na szczepienie a z młoda na bilans. Tyle ze ona takiej wagi piórkowej nie ma. Licze ze ma z 18 kg.

KAKA cos Hania ma ostatnio pecha ale dobrze ze wczoraj i tak wypalila ta sala zabaw. Moj alanek nie ma jeszcze 2 latek a wazy prawie 16 kg to jest waga ciezka hihihihihihih.

Moje dzieci sie pochorowaly i mnie zaczyna tez cos brac,niestety ja musze sprawy dzis pozalatwiac wiec musze ich ze soba wziasc bo nie mam z kim ich zostawic,ale zachacze tez o apteke bo musze dla nich i dla siebie cos dokupic ,narazie lecze ich sama ,mam nadzieje ze obejdzie sie bez lekarza.
Dzieci marudne i drazliwe a mama jesczcze bardziej wrrrrrrrr

Karola my na szczepienie + bilans jesteśmy umówieni na 30.11. Z Wojtkiem mamy 3 mies opóźnienia w szczepieniu. Jak tylko jest termin to się pochoruje...
I u nas też dziś pierwszy dzień w przedszkolu. Aż się boję o jego zachowanie.

Więc i ja poproszę o książkę: n.piotrowicz@gmail.com

Dorotko zdrówka dla maluchów i dla Ciebie.
U nas dzieci już zdrowe ale M za to na antybiotyku + jeszcze złapało go zapalenie spojówek i wygląda jak wampir:-p Ma strasznie przekrwione oczy, cały czas chodzi w okularach słonecznych, dziwnie ludzie czasem na niego patrzą bo słońca u nas nie ma:rofl2:

Ciril szybciutko zapomnisz i pozostaną tylko dobre wspomnienia;-)

U nas dzieci po przeziębieniu, M w trakcie a mnie coś bierze...:sorry:
Zaraz zmykam po Bartka do przedszkola, zobaczymy jak tam dziś było:sorry:

Miłego dnia.

Hejka.
U mnie dziś dzień lajtowy jak to się mówi - rano pojechałam na zawody z dziećmi i wróciłam zadowolona - II miejsce to jest coś. Brawo moi chłopcy :-D
Poza tym szaro, buro i zaczęła się mżawka brrrr a miałam podjechać na myjnie z moim autkiem brudaskiem. Cóż może w tygodniu jakoś się uda.

Evelajna zegarek super i w dodatku jak precyzyjnie pokazuje godzinę 3:25 :-)
Oj dla matematyki i informatyki to doskonałe rozwiązanie.
A ty się masz z tymi rozliczeniami kochana.
Tuśka się rozkręci z językiem i jednym i drugim a później to jak znalazł.

Asiu ja też poproszę o książeczkę na mail magda-karcz@o2.pl
A powrót do pracy to fajna sprawa, bo taka odskocznia. Niby dzieci też a jednak inaczej.

Dorcia zdrówka dla bąbli i ciebie.

Natusia i dla was zdrówka życzę. Taki okres przeziębieniowy. A teraz krążą wirusy i zapalenie spojówek, rotawirusy na czasie niestety.

Kaka ubiłabym tą nauczycielkę za wprowadzanie w błąd - skoro podejmują się organizacji konkursu ew. współorganizacji a w ostateczności zgłaszania dzieci to niech dopilnowują do końca wszystkich formalności.
Niech spojrzy w oczy dziecku i wytłumaczy dlaczego nie może wziąć udziału w konkursie.
Napomknęłabym dyrektorce co o tym fakcie myślę, ale może to skórka za wyprawkę i w ostateczności nie warto.

Ciril śliczne imię dla córci.
Każda kobieta znosi ciąże inaczej i najwidoczniej w twoim wypadku III trymestr jest męczący. Oby do rozwiązania :-)
U mnie było ok, ale czy następny raz ewentualnie będzie taki sam tego nie wiem.
I tak się zastanawiam dlaczego musimy cierpieć podczas porodu - chociaż ten fakt mógłby być mniej bolesny i nie tak uciążliwy.

Czarna kurcze niedługo to wszystko sprywatyzują, ale może nie będzie tak źle.
Być może miasto w jakiś sposób będzie dokładało do placówki przedszkolnej.
Ale warto spróbować powalczyć - dzielna kobietka z ciebie i z inicjatywą.

Magda no no no systemy binarne - ho, ho :tak:
No dobra starczy tych moich wywodów :-p zmykam sobie odsapnąć chwilkę i ruszam do gotowania zupki - dziś kapuśniak :-)

NATUSIA zdrowka dla ciebie i M .

MADZIU gratulacje II miejsca w zawodach :-).

Ja sie coraz bardziej rozkladam ale leki zapodane wiec mam nadzeje calkowicie nie rozlozyc sie :-)

reklama
Dzięki Dziewczyny!!!
Już niby mało zostało, ale tą ciążę źle znoszę...

Ja teraz chłopakom zapodaję syrop z czosnku i na razie odpukać są zdrowi... i chciałabym, żeby tak zostało, przynajmniej dopoki nie urodzę i Sonia nie podrośnie trochę...

Kaka a szczepisz kojarzonymi, czy tymi z refundacji???

Do góry