reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

reklama
U nas to prawie samobiczowanie...każdy przyznaje sie do małych grzeszków;-)
Ja właśnie robie zapiekanki bo znowu głodna jestem.
Dorotka trzymamy kciuki:)

Dorotko tylko się nie denerwuj ... Ta wizyta Cię uspokoi:tak: Czekamy na wieści

Hej nie denerwowalam sie przed wizyta wcale :tak:.
Zrobil mi usg przez brzuch i dzidzia urosla ma juz 38 mm lub jak ktos woli 3,8 cm
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gin nie pokazywal mi ekranu od pocztaku ale powiedzial ze jak tylko zaczal robic usg to dzidzia robila fikolki :-D:-D:-D, pozniej ja widzialam jak lezala i ruszala nozkami
ale dzidzia chyba nie chciala byc podgladana bo na poczatku usg sie ruszala
a pozniej tylko lezala hihihi chyba nie chciala byc podgladana .

Widzialam SERDUSZKO :-D:-D:-D:-D

Witam wszystkie mamuśki, no no ale macie chcianki :-). Przyznam sie szczerze że mnie tylko raz napadło na torcik paryski,aż po nocach mi sie śnił.Głównie zależało mi na masie,po czym jak go kupiłam to zjadłam troszkę i dość.
Mafa tu do trzeciego miesiąca nie robią nic po za pobraniem krwi.Przez całą ciąże prowadzi cię położna , ginekologa widzisz dopiero jak dziecko sie urodzi,chyba że masz jakieś powikłania to wtedy cię bada.Jako tako nie ma badania wewnętrznego.Pierwsze badanie krwi masz na zasadzie potwierdzenia ciąży i na wszelkie choroby począwszy od anemij ,grupy krwi,skończywszy na HIV i chorobach genetycznych typu down.Ja już w czwartek się dowiem czy mi coś nie wyjdzie:baffled:.

Witam wszystkie mamuśki, no no ale macie chcianki :-). Przyznam sie szczerze że mnie tylko raz napadło na torcik paryski,aż po nocach mi sie śnił.Głównie zależało mi na masie,po czym jak go kupiłam to zjadłam troszkę i dość.
Mafa tu do trzeciego miesiąca nie robią nic po za pobraniem krwi.Przez całą ciąże prowadzi cię położna , ginekologa widzisz dopiero jak dziecko sie urodzi,chyba że masz jakieś powikłania to wtedy cię bada.Jako tako nie ma badania wewnętrznego.Pierwsze badanie krwi masz na zasadzie potwierdzenia ciąży i na wszelkie choroby począwszy od anemij ,grupy krwi,skończywszy na HIV i chorobach genetycznych typu down.Ja już w czwartek się dowiem czy mi coś nie wyjdzie:baffled:.

dorota123456789, wszystko w porządku i oby tak dalej, niech brzuszek rośnie :p
kaka82, u mnie też były zapiekanki na obiadek...oprócz tego jeszcze zupę wciągnęłam

Po pracy jeździliśmy dopytywać o tą działkę, pojechaliśmy do siostry tego pijaczyny...no i Tomasz mówi, że nic z tego nie będzie, bo działka niby już komuś obiecana, a sami nie wiedzą ile jeszcze chcą, ale tak sprzedają jak najbardziej, bo już 10 lat ugorem leży ziemia, a podatki trzeba płacić. Nie wiem czemu ludziska tacy niezdecydowani.

CALINECZKO dzieki za odpowiedz.A genetyką się nie przejmuj ,na pewno wszystko jest OK CZARNA chętnie bym sobie ustawiła suwaczek ale nie wiem jak ,ani skąd go pobrac ZAWADKA i DOROTA1-9 bardzo się cieszę ,żę wszystko jest OK.ZAWADKA dlaczego dostałaś no-spę? A cha dziewczyny tak czytałam sobie co piałyście o dentystach.Pamiętajcie ,że jeżeli chodzi o leczenie kanałowe w ciąży i w okresie połogu to jest za darmo(nieważne który to ząb).Zawsze można założyc wypełnienie na NFZ (evicrol albo amalgamat).Jeżeli ktoś wam za to każe płacic to zmieńcie stomatologa.Od drugiego trymestru możma robic znieczulenia(to najlepszy czas na wizytę).Żadne zakazenie w jamie ustnej nie zaszkodzi dziecku gorszy jest chyba stres związany z bólem.

GUSKA35 My też wczoraj oglądaliśmy działkę.Jest idealna, piękna wieś ,obok rzeka ,blisko miasta, pena bardzo rozsądna(to ważne bo jużn e wiedzą ile brac),byliśmy juz dogadani a tu chłop wczoraj dzwoni i mówi że nie sprzeda bo mu sąd na alimenty wejdzie.Boze jak ja sie wkurzyłam. Już wiedziełam gdzie będą rosły drzewa.

reklama
Do góry