reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Niemów tak;-)bo niewiesz co mówisz :-D hihihi tez tak mówiłam bo chciałam poczuć te prawdziwe objawy ciązy, raz zwymiotowałam i juz niechce nigdy:tak:

reklama
Witam ja rowniez pazdziernikowa 2008 mamusia (termin 31.10) ktora jest przerazona sama mysla i nie spi po nocach.
Pozdrawiam
Niemartw sie też tak miałam na początku 3tyg niespałam, zobaczysz wszystko sie ułozy, musisz dbać o siebie i sie niezadręczać ciesz sie :tak:to jest cos niesamowitego

Witam kolejna Mamusie Pażdziernikowa;-)

mordoklejka ja też jestem bezobjawowa. U mnie tylko brak@ i II krechy podtrzymuja mnie przy myśli ze to dzidzia:-p A cole to uwielbiam ale staram się dawkować sobie (czyt nie kupować nagminnie)

Mamusie mam taką sprawe. Nasza Lista Pażdziernikowych mamuś staneła w miejscu tzn nie ma założycielki i tak sobie pomyślałam czy nie stworzyc taką zastępczą? Bo jest nas naprawde bardzooooo dużo ,a jak wróci Kształt_zapachu i jak będzie chciała bedzie mogła dalej prowadzić listę. No nie wiem co wy na to:confused: jakby co wstępny projekcik mam;-)

ej dziewczyny nie ma co sie zalamywac!!! przeciez te objawy ciazowe: nudnosci, mdlosci, wystepuja przede wszystki przez pierwsze trzy miesiace, pozniej jest sielanka;))) rosnie brzuszek, dzidzia kopie, wypycha swoje nozki lub raczki i najbardziej aktywna jest jak my mamusie idziemy spac po dlugim dniu;)))
hehehe i radze spac ile wlezie bo pozniej to juz nie da sie i nic nie bedzie takie samo jak przed ciaza;))

Witam. Niestety niepokoi mnie dzisiejszy spadek temp (36.8, a normalnie mam 36.9-37.1). Nie miałam takiej temp od 15 dc. Nie mam całe szczęście plamień, ale boję się :-(. Mam nadzieję, ze z dzidzią wszystko ok :((( :-(

moze jestes tylko oslabiona??? dlatego taka temperatura.
ja dowiedzialam ze, ze zostane znowu mama jak bylam w 3/4 tygodniu ciazy, oczywiscie pobieglam od razu do gina i co zroila mi jedno usg normalne i dopochwowe drugie i niestety stwierdzil, ze ciaza jest, ale jak przyjde do niego 11.03.08 to sprawdzimy dokladnie czy serduszko bije i wszystko jest ok. czekam na ten dzien strasznie bo w momencie kiedy zaszlam w ciaze bralam tabletki, ktore powoduja obumarcie plodu - to byly takie wspomagajace tabletki, zapobiegajace laknieniu bo bylam na etapie powracania do formy po poprzedniej ciazy;)
oczywiscie powiedzialam o tym lekarzowi i on powiedzial mi, ze ciaza w etapach poczatkowych wbrew pozorom jest bardzo silna, plod konkretnie, bo jezeli cos sie dzieje zlego to ona regeneruje sie a jezeli jest zbyt slaba to poprostu leci sama - poronienie. dlatego teraz jestem spokojna, bo czuje, ze cos sie rozwija we mnie i moj organizm sie zmienia, ale przezylam stres straszny!

a ja siedzę w pracy i bardzo chętnie poszłabym spać. Mój M wczoraj mnie zapytał, czy długo jeszcze będę się tak źle czuła? A skąd ja mam to niby wiedzieć, bardzo bym chciała, żeby mi już przyszło. A on biedny sam się wszytskim zajmuje, Jasiem, domem...
ale jest na prawdę dzielny. Normalnie medal mu się należy! :-)

agamir więc i ja muszę spróbowac z tą colą. Już się cieszyłam, że jest dobrze, a tu mnie jakieś mdłości naszły i znów pije melise. Mam też herbatkę miodowo - imbirową, ale jak dla mnie jest niesmaczna, więc sobie ją podaruję.
Idę za chwilę na spacer, może mi się zrobi trochę lepiej, takie ładne słoneczko za oknem :-)
Pozdrawiam wszystkie październikowe Mamusie ;-)

reklama
Co do listy to myślę, że Kształt_zapachu nie powinna się pogniewać na nową listę...

Narobiłyście mi apetytu tą colą wczoraj i sama się napiłam - trochę później miałam zgagę ale i tak warto było.

Witam nową mamusie:)

Do góry