reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

U nas aktywny dzionek od rana. Młoda w przedszkolu, potem UP (jak zwykle ful wypas ofert), zakupki, spacer z psem...a teraz bb i kawka. W planach jeszcze pranko. Młoda sobie pozałatwiała bluzki oskiem z mleczy i mam nadzieje ze mi zejdzie. Na noc zamoczyłam w odplamiaczu.

reklama
Hej :)
U nas po roczku, ale nic specjalnego nie robiliśmy, zrobiłam tort i lasagne, posiedzieliśmy z teściami i Patryka rodzeństwem i jakos zleciało :-) Mała dostała od tesciow zamówiony przeze mnie fotelik samochodowy, dodatkowo kase. Boże nie wiem kiedy to zleciało, ale mała ma już roczek.... a dopiero się urodziła... :tak: Co do smoczka to Roksi bierze z reguły tylko do spania, jak twardo zaśnie to go wypluwa, ewentualnie jak jest już zmeczona i marudna to go podyda chwile, w dzień służy jej tylko czasem do zabawy - rzucania, a nie do ssania :-) Z Rafałem było to samo, wiec problemu nie było. Pożegnaliśmy go z dnia na dzień, jak mały miał koło 2 lat i już kumał o co chodzi, powiedziałam że został u cioci i było po sprawie :-)

U nas za to dalej problemy finansowe, Patryk robi teraz fuche i szuka pilnie stałej pracy, bo z ostatniej się zwolnił... Masakra jakas...

Ostatnia edycja:
Tak to juz jest z pracą...jak widzę, tą kampanie społeczna mama wraca do pracy to mnie nerw bieże... elastyczne godziny pracy, piii piiiii gdzie?

I ja się melduję.
Jutro idziemy na zabieg usunięcia migdałków u Izuni.
Niestety problemy z bezdechami się nasilają.
Nikuś skończył 2 latka.
A u mnie po staremu.
Jestem megazadowolona z pracy.
Mniej z życia osobistego.
Dzieciaczki rozwijają się dobrze i są kochane:)

Pomódlcie się jutro z Izunię.
Strasznie się boję narkozy...

Malena jesteśmy z Wami. Tak to już jest ze jak coś idzie gładko to inne się akurat wali... Najlepszego dla Nikusia.

elo wezwana dzisiejszym telefonem przez Karolkę melduje się:)))
U nas czas tak szybko zap... ze jestem w szoku weekend minął grillowo remontowo a teraz kisimy sie w domku bo mały od soboty ma ospe ehhhh Remont w 85 % zakończony jeszcze pewne rzeczy doszlifować i niech nam szafe przywiozą i bedzie git:tak::tak::tak::tak::tak:

Kaka mówisz masz jak nie bedziesz miała chetnego na porodówkę ja się piszę:tak::tak: a co tam

Evela ale się Cibie żarty trzymają. Ja już dziwnie reaguje na słowa "Mamo musimy pogadać":-D:-D

Ulka Mi sie wydaje że lepiej jak lekarze tak mówią a później jest miła niespodzianka jak widać takie poprawy niż odwrotnie obiecywać a się nie spełni:tak::tak:

Minisia super gest!!! i miłego szykowania do komunii;-) no i oczywiscie gratki za osiągniecia dzieciaczków aż serce się raduje jak widzi się ich sukcesy

Blondi bliżej niż dalej do końca

Malena i jak Izunia?????

Natusia o jaaaa jaki czas oczekiwania szok:szok::szok::szok:

Martynka Juz ROK lol ale zleciało a dopiero co miałaś sesje z brzuszkiem . SPÓŹNIONE STO LAT DLA ROKSI

ufff lista podpisana

reklama
Hej
i ja się odmeldowuję
u nas też po remoncie, tydzień wyjęty z życiorysu, zapitol, pozdzierane łapy, zakwasy nawet w uszach, nerwy zszargane, potem tydzień powrotu do żywych i tyyyyyydzień luuzu na majówkę. W sumie prawie trzy tygodnie urlopu.
Wróciłam do pracy pełna zapału, a tu z 10 szkoleń w tym wyjazdowe na maj zaplanowane :szok::szok::szok:, nie powiem żebym była szczęśliwa, bo gdzie czas na normalną prace???heee???

Stasio znowu ząbkuje, nie śpi po nocach ja warczęęęęę, znowu......., ale dziś miał imieniny babcie i ciocia-niania przyjechałyz prezentami,a Szymon na podsumowanie dnia mówi do mnie" imieniny mieliśmy" :-D:-D:-D:-D, ba no bo i on pare prezentów zgarnął co by mu przykro nie było, że tylko Staś dostaje.

Przedszkole załatwiliśmy, choć od nas z gminy tylko 6 4-latków się załapało no i wszyscy na nas zemszczą, że pewnie po znajomości, hahahahaha, a trzabyło stać w kolejce pierwszym z wnioskiem do przyjęcia jak my!!!!!!! :-p:-p:-p

no i tyla z grubsza, idę spac bo potwórek znów będzie wygibasy robił na łóżku, zamiast spać.

PS znacie coś lepszego na ząbkowanie niż viburcol, ibum, dentinox i szczotka do zębów???? bo ja już wszystko na raz aplikuje i du.pa

Do góry