reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2008

Hello, wieczorową porą,

Moja znajoma dziś urodziła synka;-)

A nasza mała znajoma ciut ciut lepiej i jeśli nic się przez weekend nie wydarzy to będą ją po niedzieli wybudzać ze śpiączki:tak:

Magdziunia ja też w tym tydodniu oddałam swoje stare ciuchy, które najpierw wyniosłam na strych ale powiedziałam dość tego chomikowania....

Aniaa to tylko się cieszyć z dzieciaczków, u nas też z jedzeniem nie ma problemów żadnych, czasem tylko takie marudzenie jak już w dupk....ach pełno wszystkiego;-)

Minisia gratki wagi, a trójca śliczna Weronika wygląda super w tym mundurku a to jest już mundurek przedszkolaka czy Ty ją tak sama ubierasz?

A i u nas koniec laby, jutro do PL szkoły a od poniedziałku już normalnie zaczynamy tutaj szkołę:tak:

Dostałam dziś termin na gastroskopię na 27 stycznia i już się boję co to będzie:no::no: oby tam tylko nic nie znalezli:no::no::no:

reklama
Patrycja to rzeczywiście mało śpi w dzień. Hmm, ja nie wiem. Może za bardzo mu się świat podoba?
Indyk super prosty- sam się piekł.
Minisia macie mundurki do przedszkola? Ładne :happy2:
Aniaaa szkopuł w tym, że pół etatu znaczy u nas do 14. A przedszkola mają pół etatu do 12. Przerabiam ten temat już 3 lata:eek: Całe moje szczęście, że mam tzw. wolny zawód, to założyłam firmę, tylko cienko przędzie póki co;-)
Ula dobre wieści. Oby tak dalej!
Choroba, a ja o moje wyniki ruro-gmyrania-wszędobylskiego jeszcze nie dzwoniłam... Ups
Magdziunia zmobilizowałaś mnie. Też wydrę wszystko ze strychu i przeczeszę te starocie. Ale się załapałaś na kolędy. Super! Ja się u nas załapię na szopkę bernardyńską - mamy taką w kościele. Piękna. Cała makieta wioski betlejemskiej, rusza się wszystko, dzwoni, stuka... Zajmują calutką jedną nawę. Można przy niej stać godzinami...

Przełożyłam bilety i lecę do pl już za 2 tygodnie z Tusią. M doleci później. Posiedzę z mamą i Dziadziem 3 tygodnie:-)
I przy okazji u mamy tez przewietrzę moje studenckie ciuchy. Pomyślałam o domu dziecka, bo te starsze dziewczyny, to chyba nie dostają za często niczego, a ciuchy mam u mamy całkiem fajne. Tylko małe:sorry:

ulka ciesze sie ze dziewczynka ma sie lepiej !!!

mundurki sa nieobowiazkowe ale pani na spotkaniu pow.ze fajnie jak dziecko bedzie mialo taka bluze wiec kupilam :)
wszyscy w szkole znaja Wiktorie i Mateusza wiec jak Weronika zaczela chodzic do przedszkola wszyscy ja ogladali haha i nadziwic nie mogli jacy oni podobni do siebie hehe

trzymam kciuki za gastroskopie!!!!

ale mam lenia :dry:ale nic trzeba pojsc do sklepu ..i za obiadek sie wziasc :tak:

Patrycja Przemek śpi w ciągu dnia 2x po 30 minut, max 40.......za to w nocy tylko jedna pobudka ( odkąd skończyłam cycować, miałam dość 10 pobudek w nocy) Zasypia pomiędzy 19 a 20 , czasem później i śpi do 6,30/7 rano ok 4 mleczko.

Ania trzecie woow podziwiam. Ja się nie zdecyduję choć marzę o córce ale znam swoje szczęście i na 100% byłby chłopak :p:D

Magdzieunia super z tym koncertem. Chętnie sama bym się na taki wybrała...

Ula super wieści!

minisia piękna trójeczka

Czarna pisałam już na fotkowym cudna masz rodzinkę a wyglądasz jak podlotek. A figurki to zazdroszczę, oj zazdroszczę...

evelajna firma na pewno się rozwinie i w tym roku ruszysz z kopyta.

Podczytuję was sobie ale nie chcę pisać bo będę tylko marudzić. Od tygodnia jestem uziemiona w łóżku. zrobiła mi się przepuklina kręgowa, doszło zapalenie nerwów kulszowych i tyłek mi już odpada od zastrzyków. Jak tylko ruszę się z łóżka ( a już jest sukces bo jestem w stanie dojść do kibelka i lodówki a nie chodziłam wcale) to przechodzę na dietę dukana bo wmawiam sobie że jak schudnę to kręgosłup zacznie współpracować. Dziś po raz pierwszy od czasów bezdzietnych spałam całą noc bez pobudek do godziny 11. A to za sprawą tego że M zabrał dzieciaki i pojechali na cały weekend do teściów. Ma wrócić z teściową bo cały tydzień siedział ze mną i z dzieciakami w domu a musi wracać do pracy bo mu góra papierów tylko rośnie na biurku. To tyle mojego narzekania. Mam nadzieję tylko, że ten nowy rok nie będzie cały taki jak jego początek.........

hejka
Co za pogoda tylko leje i leje że się nawet na spacerki nie chce wyjsć:no::no: jutro WO ale znając nasza mieścine będzie wielki g..... ale jak nie będzie padać to moze chociaż poszukamy jakiegoś wolontariusza z puszką i wrzucimy symboliczna "złotówke"

Minisia bez obrazy ale w tym mundurku jak taka mała stara:))) (tzn bardzooo dorośle) dlatego ja tak bardzo jestem przeciwna panującej modzie jak widze małolaty i dorosłe kobiety w tych samych fasonach: Elvis:
A podobni są naprawdę do siebie:tak::tak:

Aniaaa ale zwróc uwage jaka u mnie jest róznica wieku a druga sprawa Samik sam się wprosił 5 lata wcześnij niż planowaliśmy :)) i od razu zaznaczam że nie zmieniłabym toru wydarzeń ;-)

Marma no to fajnie miałaś weekend samotny :tak::tak::tak: mi też się taki marzy ale niestety znając mnie po kilku h już bym była po dzieci:sorry:

Evelajna super pomysł z tym domem dziecka i ciuchami. Ja ciuchy tez wydaje ale głównie po ludziach bo powiedziałam ze do Caritasu nie dam!!!!!

Ulka a co ma wyjść na gastro.... nic nie wyjdzie:)))) pewnie to na tle nerwowym :tak::tak::tak: ale i tak trzymam kciuki

czarna a mi sie bardzo w tym mundurku podoba :tak:tak slodko jak taki maluszek idzie ubrany w szkolna bluze :) ...dla mnie to wygoda bo nie musze kombinowac z ubraniami ..wiadomo jak dzieci potem patrza kto ma lepsze ubrania ..w Polsce mundurki sa bardzo drogie tu nie jest tak zle mozel dlatego tak podchodze do sprawy ;-)

Kobieto ja nie napisałam ze brzydko!!!! Tylko podkreśliłam ile może wnieść zwykły strój, jak potrafi zmienić!!! Wygląda słodko, a za razem poważnie. To samo jest jak Samika ubiorę w koszulę krawacik i postawie z lekka włosy taki mikro facecik:-D:-D:-D

Muszę przyznać, że byłabym bardzo zadowolona, gdyby w Polsce też weszły mundurki, bo to faktycznie jednoczy dzieci w klasie. Nie ma lepszych i gorszych, bo ten ma nowe jeansy markowe, a ten podróbki ze straganu...
Pamiętam, że u nas były mundurki w podstawówce do 5 klasy, a potem nagle wprowadzili swobodę i się zaczęło.
Marma kurcze to Cię nieźle uziemiło. Dobrze, że masz szansę odpocząć. Co będziesz robić z ta przepukliną? To się jakoś operuje czy jak? Rety, współczuję...
Czarna same kiepskie historie o Caritasie słyszałam i też niczego do nich nie oddam. Podobnie jak te skrzynki na osiedlach na PCK - to ponoć tylko na szmaty idzie.

Smerfeta się wycwaniła. Wygoniłam ją dziś do pokoju po świeże majty, bo swoje zmoczyła. Wraca goło-pupiec i mówi:
- Mam dobrą i złą wiadomość...
Oj, sobie myślę, co ona wykombinowała, i proszę:
- To najpierw tą złą poproszę
A ona wyciąga zza pleców lewą rękę i mówi:
- Tutaj majtek nie ma - i zaraz wyciąga prawą rękę i dodaje - ale dobra jest taka, że są tutaj!:-D:-D

Co dzień jakieś takie rewelacje sezonu:happy2:

czarna wiem ze nie mialas nic zlego na mysli ..ja napisalam jak ja to widze :tak:
evelajna racja dlatego fajnie jak dzieci w szkole maja jednolity stroj przynajmniej tu tez bo jednych stac na to drugich na tamto a angielskie dzieci a najbardziej te z biedniejszych rodzin nosza sie jakby nie wiem kim byly nie rozumiem:no: wlasnie te dzieci najbardziej dokuczaja ..widzisz je brudne w obdartych rajtuzach a w szkole udawaja tych lepszych ba sa anglikami ..sa rodzice co maja co rok dziecko z 6 ich jest a mama z brzuchem brudne ,zaniedbane biegaja po ulicy ale kim one nie sa ...a te co maja rodzicow bardziej wyksztalconych sa zupelnie inne ..i nie zebym dyskryminowala ale tak jest a to przykre..

reklama
No właśnie Minisia, też to tutaj widzę. Te irolskie dzieci z żulerki są niesamowite - jak panowie świata. Ale nasi też to potrafią i im dalej od domu, tym głośniej to manifestują ;-)

Zobaczcie co u nas zamieszkało. Już ponad tydzień tu jest. Najpierw była na gwieździe betlejemskiej, ale pomyślałam, że podzielimy się z nią ziółkami :happy2:

Biedronka_800x600.jpg

Do góry